Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Offertebepalingen

Offertebepalingen

Voor de hypotheekofferte gelden een aantal offertebepalingen. De hypotheekofferte is alleen geldig als je aan de genoemde bepalingen voldoet. Het is dan ook altijd belangrijk om de hypotheekofferte goed door te nemen voordat je er je handtekening onder zet. Zodra je de hypotheekofferte hebt ondertekend, kun je niet zomaar onder de hypotheek uit. Het is een bindend aanbod. Je hebt overigens voordat je de hypotheekofferte ondertekent vaak al een renteaanbod ontvangen. Dat renteaanbod is wel vrijblijvend.

Hypotheekadvies nodig?

 

Belangrijke informatie in de hypotheekofferte

In de hypotheekofferte staan alle afspraken rondom je hypotheek opgesomd, zoals je die met je hypotheekaanbieder hebt afgesproken. Niet alleen jouw gegevens en de gegevens van je woning staan erin, maar ook de volgende informatie over de hypotheek:

  • de hypotheeksom;
  • de afgesproken rentevaste periode;
  • het rentepercentage;
  • de geldigheidsduur van de offerte;
  • de voorwaarden voor eventuele verlening van de offerte;
  • de andere voorwaarden voor de geldlening (zoals dat je geen negatieve BKR-registratie mag hebben).

De exacte inhoud van de hypotheekofferte verschilt per aanbieder. Daar geldt niet altijd exact hetzelfde format voor.

Oscar NoorlagLet op: Check altijd nauwkeurig of alle gegevens in de hypotheekofferte overeenkomen met wat je hebt afgesproken. Is dat niet het geval? Geef het dan tijdig aan en zet je handtekening nog niet. De afspraken uit de hypotheekofferte worden zo overgenomen in de hypotheekakte. Zodra je die akte hebt ondertekend, staat de hypotheek definitief op jouw naam.

Een passende hypotheek afsluiten?

Een hypotheek afsluiten is niet iets wat je dagelijks doet. Je hebt de keuze uit veel verschillende hypotheekaanbieders en moet dus een uitgebreide vergelijking maken. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Onze hypotheekadviseurs helpen je graag om uit het aanbod een hypotheek te kiezen die bij jou past. Plan een gratis kennismaking en ontdek wat jouw hypotheekopties zijn.

Gratis kennismakingsgesprek

 

Mensen vragen ook

Meestal vraagt de hypotheekadviseur de hypotheekofferte voor je aan. Je ontvangt eerst een renteaanbod bij één of meerdere aanbieders. Daarmee krijg je een concreet voorstel van de geldverstrekker. Teken je dat voorstel? Dan vraagt de hypotheekadviseur de definitieve hypotheekofferte aan. Je krijgt bericht zodra die offerte er ligt.

Bij de meeste banken is het verlengen van de hypotheekofferte niet gratis. Je moet dan een bereidstellingsprovisie betalen. Dit is vaak een bedrag van ongeveer 0,25% van de hypotheeksom voor elke maand waarmee je de offerte verlengt. Bij sommige hypotheekverstrekkers is verlengen wel gratis. In je hypotheekofferte lees je terug wat de voorwaarden voor verlenging zijn voor jouw hypotheek.