Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Nominale rente

Nominale rente

De nominale rente is de rente die je op jaarbasis met de geldverstrekker afspreekt. Wil je weten wat je per maand betaalt aan rente, dan moet je het hypotheekbedrag vermenigvuldigen met het rentepercentage en daarna delen door twaalf.

Bekijk de actuele rentes

 

Hoeveel bedraagt de nominale rente voor mijn hypotheek?

Op onze website kun je de actuele rentestanden bekijken. Hier vind je de nominale rente die je betaalt als je op dit moment een bepaalde hypotheek afsluit. Heb je al een hypotheek lopen? Dan vind je de nominale rente terug in de hypotheekakte.

Oscar NoorlagLet op: Houd er rekening mee dat de nominale rente bruto is. Je hebt daarnaast mogelijk recht op hypotheekrenteaftrek. Die krijg je nog terug van de Belastingdienst na het betalen van de hypotheekrente. Daarnaast krijg je te maken met bijkomende kosten, zoals het eigenwoningforfait en mogelijke verzekeringspremies voor bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering.

Welke hypotheek past bij jou?

Wil je een voordelige hypotheek afsluiten? Onze hypotheekadviseurs zijn volledig onafhankelijk en kunnen tientallen hypotheekproducten voor je vergelijken. Daardoor kun je altijd een hypotheek afsluiten die bij je past en die je lage maandlasten oplevert. Plan gerust een gratis oriëntatiegesprek om meer te ontdekken over jouw hypotheekopties.

Gratis oriëntatiegesprek