Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Assen Collardslaan 20
9401 GZ Assen
Opent maandag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Assen

Pensioenadvies in Assen

Je pensioen: de periode waarin je zonder werkverplichtingen kunt genieten van je hobby’s, eventuele (klein)kinderen en extra vrije tijd. Maar voordat het zover is, is het wel belangrijk om alles voor die periode goed geregeld te hebben. Dan weet je zeker dat je je tijdens je pensioen geen zorgen hoeft te maken over de financiën. Voorkom bijvoorbeeld een pensioengat, zorg ervoor dat je hypotheek ook betaalbaar is als je met pensioen bent en check tijdig wat je met je overwaarde kunt doen. Met ons pensioenadvies in Assen weet je zeker dat jij straks met een goed financieel plan van je pensioen kunt genieten.

Maak een afspraak

Waarom is pensioenadvies zo belangrijk?

Misschien vraag je je af waarom je eigenlijk naar je pensioen zou moeten kijken. Dat is toch via je werkgever geregeld? Klopt inderdaad. Veel werkgevers hebben een pensioen voor hun personeel geregeld. Toch is het slim om hier zelf in te duiken. De pensioenregels in Nederland veranderen voortdurend en het pensioen is bij elke werkgever anders geregeld. Wist je bovendien dat je pensioeninkomen vaak een stuk lager uitvalt dan het inkomen dat je op dit moment verdient, ook als je de AOW erbij optelt? Daarom is het zinvol om te regelen dat jij niet straks plotseling terugvalt in inkomen of dat je toekomstige hypotheeklasten lager zijn. Dat geeft je de zekerheid dat je voldoende inkomen overhoudt om van te leven en hopelijk ook leuke dingen te kunnen doen.

Bovendien geldt voor pensioenadvies dat je er maar beter zo vroeg mogelijk bij kunt zijn. Als je wacht tot na je 55e met je verdiepen in je pensioen, dan ben je mogelijk al te laat. Je kunt dan bijvoorbeeld minder makkelijk een hypotheek afsluiten of oversluiten. Ook bestaat de kans dat je dan niet meer genoeg kunt sparen om eerder te stoppen met werken. En ook je overwaarde verzilveren kan dan lastiger worden. Alle reden dus om op tijd een financieel adviseur in Assen in te schakelen.

Wat moet je zoal regelen voor je pensioen?

Het allerbelangrijkste en ook het eerste wat bij ons pensioenadvies in Assen ter sprake komt, is hoe je pensioen is opgebouwd. Veel Nederlanders werken tegenwoordig niet hun hele leven voor één werkgever. Juist daarom is het fijn om helder inzicht te krijgen in hoe je pensioen eruitziet en welke gevolgen dat heeft voor later.

Daarnaast gaan we kijken hoe je je pensioen zelf kunt aanvullen. Heb je daarvoor zelf geld gespaard of belegd? Heb je overwaarde op je woning? En zo ja, wat zijn je mogelijkheden om dat geld uit de stenen te krijgen door je overwaarde te verzilveren? Is je spaargeld ook voldoende om eventueel al eerder de deur achter je dicht te trekken op het werk?

Verder onderzoeken we hoe het zit met je hypotheek. Zelfs al tien jaar voordat je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt, gaan hypotheekaanbieders rekenen met je pensioeninkomen in plaats van met het bedrag dat nu op je loonstrook staat. Daarom is het zinvol om al vóór die tijd alles rondom je hypotheek goed te regelen. Hoe zit het bijvoorbeeld met aflossen op je aflosvrije hypotheek? Kun je nu nog je hypotheek oversluiten? En hoe kun je eventueel je maandlasten op je hypotheek verlagen, zodat je tijdens je pensioen lagere kosten hebt?

Over elk van die vragen buigen we ons graag samen met jou. Na afloop van een traject voor pensioenadvies in Assen bij ons heb jij een helder plan in handen voor jouw pensioen. En we kunnen alle stappen daarvoor ook meteen voor je in gang zetten.

Wil je weten hoe jouw pensioen ervoor staat? En wat je allemaal moet regelen om straks met pensioen te kunnen? Vraag een gratis kennismaking voor pensioenadvies in Assen bij ons aan. Op kantoor of online – net wat jij fijn vindt.

Plan een gratis kennismaking
Overwaarde whitepaper downloaden

Bij welke pensioenvragen kunnen wij je helpen?

Financiën, hypotheken en pensioenen zijn onze expertises. Er zijn dan ook weinig vragen waarmee je niet bij ons terecht kunt. We kunnen je bijvoorbeeld advies geven over elk van deze vragen:

In een kennismakingsgesprek verdiepen we ons graag in jouw persoonlijke en financiële situatie. Dan komt vanzelf naar boven waar jij goed hulp bij kunt gebruiken. Dát zijn de vragen waar wij ons voor ons pensioenadvies aan jou graag in vastbijten.

Oversluitgids

Hoe kun je straks besparen op je maandlasten?

Aan de ene kant is het belangrijk dat je voldoende pensioeninkomen opbouwt om straks van rond te komen. Aan de andere kant kan het ook helpen als je structureel lagere maandlasten hebt, waardoor je het met minder vermogen toe kunt. Besparen hoeft niet meteen te betekenen dat je op een houtje moet bijten en standaard naar het huismerk in de supermarkt moet grijpen. Misschien biedt je hypotheek wel een goede bespaarmogelijkheid.

Met de huidige lage rentes is oversluiten wellicht een fijne optie als je al lange tijd geleden tegen een hogere rente je hypotheek hebt afgesloten. Oversluiten is dan een manier om elke maand minder aan je hypotheek kwijt te zijn. Daarnaast kun je misschien je woning verduurzamen om zo minder geld aan je energieleverancier kwijt te zijn.

En zo zijn er vaak nog wel meer bespaaropties. Wij duiken hier graag voor je in en kijken of er voor jou passende mogelijkheden zijn. Daar vertellen we je met plezier meer over, inclusief een gedetailleerde berekening over wat het je zou kosten en oplevert.

Maak een afspraak voor pensioenadvies

Over ons pensioenadvies in Assen

Eerlijk en persoonlijk financieel advies in jip-en-janneke taal is onze expertise. We vinden het belangrijk om lastige financiële materie te vertalen naar gewone-mensen-taal, zodat je precies weet waarom een bepaalde keuze wel of niet gunstig voor jou is. En zodat je op basis daarvan zelf weloverwogen beslissingen kunt nemen aan de hand van ons advies.

Daarbij staan wij voor:

  • Deskundig hypotheekadvies, financieel advies en pensioenadvies
  • Ervaren financieel adviseurs en aankoopbegeleiders
  • Eerlijk advies in begrijpelijke taal
  • Voor elke pensioenvraag een goede oplossing
  • Ook expert in schadeverzekeringen
  • Advies online of op kantoor
  • Onafhankelijk advies (keuze uit tientallen geldverstrekkers)

Eerder stoppen met werken? Wij helpen je graag.

Een specifieke vraag die we vaak van klanten krijgen rondom pensioenadvies in Assen, is of ze eerder kunnen stoppen met werken. Voor veel mensen is het een droom om al eerder van hun welverdiende oude dag te kunnen genieten. Vaak is het ook inderdaad goed te regelen, mits je er op tijd over nadenkt hoe je dat financieel gaat regelen. Zo is het belangrijk dat je op tijd geld opzij zet en je verdiept in de financiële opties om dat voor elkaar te krijgen. Het liefst samen met een financieel adviseur, die weet wat alle mogelijkheden daarvoor zijn.

Laten we vrijblijvend samen jouw mogelijkheden bekijken. Dat kan zowel online via de video als in het echt bij ons op kantoor in Assen. Met ons deskundige pensioenadvies in Assen weet je zeker dat je op tijd de juiste stappen zet, zodat je straks maar op één ding hoeft te focussen: genieten.

Plan een eerste gesprek voor advies

Hoe ziet jouw pensioen eruit?

Heb jij jezelf al eens de vraag gesteld hoe jouw pensioen op dit moment opgebouwd is? En heb je je al eens verdiept in jouw financiële situatie, ook rondom je hypotheek, en wat de gevolgen daarvan zijn voor na je pensioen? Laten we een afspraak maken om daar samen naar te kijken.

De eerste afspraak is bij ons altijd gratis en vrijblijvend. Maak een afspraak op ons kantoor in Assen of plan een online videogesprek. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak

Wil je eerst meer weten over ons pensioenadvies in Assen? Of heb je een specifieke vraag? Bel of mail ons dan. Dat kan via 0592 - 371 666 of via assen@vanbruggen.nl.