Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Almere Ivoorstraat 8
1339 GS Almere
Opent vrijdag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Almere

Pensioenadvies in Almere

Wil jij na je allerlaatste werkdag de wereld over reizen? Meer tijd doorbrengen met je kleinkinderen? Of gewoon genieten van extra tijd voor je hobby’s nu je niet meer naar kantoor hoeft te gaan en nooit meer in de ochtendspits staat? Om straks zorgeloos te kunnen genieten van jouw pensioenplannen, is het belangrijk dat je een goed financieel plan hebt liggen. Bij ons pensioenadvies in Almere brengen we jouw toekomstige financiële situatie in kaart én zoeken we precies uit wat jou nog te doen staat voor een financieel goed geregelde oude dag.

Maak een afspraak

Je pensioen? Wees er op tijd bij!

Misschien heb je naast die mooie dromen voor later nog nooit echt goed stilgestaan bij de periode na je AOW-leeftijd. Financieel verandert er op dat moment van alles. In plaats van dat je maandelijks loon van je baas op je rekening ontvangt, zal je het moeten doen met het bij elkaar gespaarde pensioen en de AOW. Maar welke consequenties heeft die inkomensverandering eigenlijk voor je situatie straks? Je pensioeninkomen valt altijd lager uit dan je inkomen in loondienst. Daarom is het verstandig om op tijd te kijken hoe je daar een mouw aan kunt passen.

Hoe eerder je zelf dingen regelt voor je pensioen, hoe beter je een pensioengat ook kunt voorkomen. Er zijn vaak wel mogelijkheden om je pensioen aan te vullen, bijvoorbeeld met je overwaarde of door te besparen op je maandlasten. Wij denken hierin graag mee. Ons pensioenadvies is erop gericht jou een compleet advies te geven over hoe je nu alvast kunt zorgen dat jouw situatie straks in kannen en kruiken is. Daarbij denken we over alles mee: het aflossen van je hypotheek, besparen op je maandlasten, het verzilveren van je overwaarde, passende verzekeringen en meer. Je leest het: je gaat met een compleet plan naar huis om straks onbezorgd van je oude dag te genieten. Ook zetten we dit alles natuurlijk graag voor je in gang.

Waarover geven wij pensioenadvies?

Bij Van Bruggen Adviesgroep in Almere word je geholpen door financieel adviseurs Gertjan van Waarde en Peter de Gast. Beiden hebben jarenlange ervaring met hypotheken, verzekeringen, kredieten en pensioen. Ook werken ze samen met een lokale makelaar en notaris, waardoor je met al je vragen op één plek terecht kunt Geen detail zien ze over het hoofd en geen essentieel financieel vraagstuk blijft onbesproken.

Je kunt bij ons terecht voor pensioenadvies in Almere – op kantoor, bij jou thuis of online. Daarbij helpen we je bij al je mogelijke pensioenvragen. Bijvoorbeeld:

 • Hoe ziet jouw financiële plaatje eruit na je pensioen?
 • Hoe kun je zelf je pensioen aanvullen?
 • Wat zijn je opties om eventueel eerder te stoppen met werken?
 • Hoe kun je besparen op je maandlasten en zo meer geld sparen voor je pensioen?
 • Wat is er mogelijk om je hypotheek aan te passen aan je situatie straks?
 • Hoe zit het als de einddatum van je aflosvrije hypotheek steeds dichterbij komt?
 • Kun je je overwaarde opnemen als aanvulling op je pensioen?
 • Is hypotheek oversluiten voor jou zinvol en wat levert het je op?
 • Kun je besparen op je verzekeringen en zijn deze nog up-to-date?

Die vragenlijst is overigens nog lang niet compleet. Er zijn nog veel meer vragen waar we je bij kunnen helpen. Wil je je woning bijvoorbeeld klaarmaken voor je oude dag? Dan kunnen we je ook adviseren over je financiële mogelijkheden voor een verbouwing. Kortom: heb je een vraag rondom je pensioen, hypotheek of financiën? Vraag gerust financieel advies bij ons aan. Wij helpen je verder met een gedegen plan en deskundig advies.

Pensioenadvies aanvragen

Hoe ziet mijn pensioen eruit?

Die vraag is gelukkig niet lastig te beantwoorden. Voor een eerste beeld hiervan kun je op Mijnpensioenoverzicht.nl berekenen hoeveel pensioen jij hebt opgebouwd. Let wel op dat je er met dat korte overzicht nog niet bent. De wetgeving rondom pensioenen verandert voortdurend en elke werkgever hanteert zijn eigen vorm van pensioenopbouw. Slim om je daar goed in te verdiepen voordat je erop vertrouwt dat het wel goed zit.

Belangrijker nog dan hoe je pensioen er op dit moment uitziet, is welke invloed je pensioeninkomen heeft op je financiële situatie later. Hoeveel zou je met dit bedrag maandelijks hebben om rond te komen? Wat zijn je maandlasten op dat moment? En red je het dan met dit bedrag zonder dat je elk dubbeltje hoeft om te draaien? Is er met dit inkomen voldoende ruimte om je wensen voor later te kunnen betalen? Die mooie vakanties, de schenking aan je kleinkinderen of een nieuwe toekomstbestendige woning bijvoorbeeld? Dat alles zoeken wij voor je uit.

Hoe kun je je pensioen aanvullen?

We zien regelmatig bij klanten dat ze met hun pensioeninkomen niet voldoende financiële ruimte hebben om hun huidige leefwijze aan te houden. Er ontstaat dan een pensioengat: je valt flink terug in inkomen na je pensioen. Gelukkig is er nog geen man overboord als je dat nú – al jaren van tevoren - ontdekt. Er zijn vaak wel opties om je pensioen aan te vullen. Daarvoor hoef je echt niet tien jaar lang zuinig te leven om maar maandelijks een bedrag op je spaarrekening te kunnen storten. Nee, er zijn vast andere manieren om een aanvulling op je pensioen te realiseren.

Wij denken hierin mee, bekijken elk aspect van jouw financiële situatie en komen zo tot een goed plan met mogelijkheden. Een paar bekende opties om je pensioen aan te vullen, zijn bijvoorbeeld:

 • je overwaarde verzilveren als aanvulling op je pensioen;
 • je hypotheek oversluiten om zo flink te besparen op je maandlasten;
 • overbodige verzekeringen stopzetten of oversluiten om zo geld over te houden;
 • verhuizen naar een andere woning om je maandlasten te drukken;
 • zelf geld sparen via je spaarrekening of beleggingen.

Wij denken persoonlijk met jou mee over elk van die opties, kijken naar jouw situatie en helpen je aan een plan dat perfect op jouw situatie aansluit.

Je hypotheek na je pensioen

Bij ons pensioenadvies neemt je hypotheek ook een centrale rol in. Je aankomende pensioen heeft namelijk grote invloed op je hypotheekmogelijkheden in de toekomst. Vanaf je 56e rekenen veel geldverstrekkers met je pensioeninkomen om jouw maximale hypotheek te berekenen. Dat beperkt je hypotheekmogelijkheden. Dit heeft vanzelfsprekend invloed als je verhuisplannen hebt en daarvoor een hypotheek nodig hebt, maar het beïnvloedt ook je mogelijkheden om bijvoorbeeld je overwaarde op te nemen, een tweede hypotheek te nemen of je hypotheek over te sluiten.

Doordat we, naast pensioenadvies in Almere, ook hypotheekadvies verzorgen, kunnen we ons uitgebreid in jouw hypotheeksituatie en -opties verdiepen. Is het bijvoorbeeld een mogelijkheid om nu alvast je overwaarde op te nemen? Kun je al vóór de grens van 56 jaar je hypotheek oversluiten? En welke opties heb je om bijvoorbeeld vervroegd op je hypotheek af te lossen of om rente te besparen? Dat alles brengen we voor jou in kaart en we geven je er persoonlijk advies over.

Hoe kun je je overwaarde benutten?

Veel (bijna-)gepensioneerden hebben een flinke overwaarde op hun huis opgebouwd. De continue stijging van de huizenprijzen heeft ervoor gezorgd dat een groot aantal huizen in Almere (veel) meer waard zijn dan de hypotheek die erop openstaat, zeker als je al tien jaar of langer in je woning woont. Dat bedrag biedt kansen om je pensioen aan te vullen of om andere mooie dingen mee te doen. Om de overwaarde uit de stenen te krijgen, hoef je trouwens niet per se te verhuizen. Je overwaarde verzilveren kun je ook op andere manieren doen.

Denk aan een tweede hypotheek afsluiten, een onderhandse verhoging van je hypotheek regelen of een opeethypotheek afsluiten. Wij helpen vrijwel dagelijks klanten om hun overwaarde te gebruiken. Ook jou geven we hierin graag persoonlijk advies.

Overwaarde whitepaper downloaden

Over ons pensioenadvies in Almere

Bij ons pensioenadvies in Almere ben je verzekerd van deskundig, eerlijk en volledig persoonlijk advies over je pensioen. Altijd afgestemd op jouw situatie en met oog voor elk mogelijke detail. Daarnaast profiteer je bij ons van het volgende:

 • Alles onder één dak: hypotheken, verzekeringen, kredieten, makelaardij
 • Jarenlange ervaring met financieel advies
 • Open en eerlijk advies waarbij jij centraal staat
 • Ook voor advies over besparen
 • Onafhankelijk advies (keuze uit veel aanbieders)
 • Afspraak is altijd afspraak
 • Zowel overdag als ’s avonds advies mogelijk

Gratis oriënterend gesprek

Wil jij zeker weten dat alles voor je pensioen al ruim op tijd goed geregeld is? Vraag een gratis oriënterend gesprek bij ons aan voor pensioenadvies in Almere. Al in dat eerste gesprek kunnen we je meer vertellen over jouw opties.

Plan een eerste kennismaking in. Jij bepaalt zelf of je hiervoor naar ons kantoor in Almere komt of dat je liever pensioenadvies aan huis of via de telefoon ontvangt.

Heb je eerst een vraag of wil je meer weten over onze diensten? Bel dan naar 0800 – 1600 of neem contact op met Gert via gvwaarde@vanbruggen.nl. We helpen je graag.

Plan een eerste gesprek