Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Alkmaar Limmerhoek 9
1811 BA Alkmaar
Opent maandag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Alkmaar

Pensioenadvies in Alkmaar

Je pensioen: zo’n langgekoesterd moment waar je misschien al je hele werkzame leven naar uitkijkt. Daarna heb je meer tijd om te genieten van je (klein)kinderen, van vakanties en gewoon van het leven. Maar voordat het zover is, is het handig om het ook financieel goed geregeld te hebben. Voorkom een pensioengat, zorg ervoor dat je ook na je pensioen voldoende inkomen hebt en dat je aan alles hebt gedacht. Met pensioenadvies in Alkmaar helpen wij je om het benodigde uitzoekwerk te doen en je pensioen tot in de puntjes geregeld te hebben. Al ruim voordat het zover is.

Maak een afspraak

Waarom pensioenadvies?

Je allerlaatste werkdag lijkt misschien nog ver weg. Toch is het beter om niet tot het laatste moment te wachten met een blik op je pensioen werpen. Het is juist belangrijk om er al vóór je 55e naar te kijken. Want hoe eerder je erbij bent, hoe meer kansen je hebt om dingen goed te regelen. En wist je dat hypotheekaanbieders al tien jaar voor je pensioengerechtigde leeftijd deels met je pensioeninkomen rekenen voor het bepalen van je hypotheek? Alle reden dus om ruim op tijd een pensioenadviseur in te schakelen.

Pensioenadvies is belangrijk om een paar redenen:

✔ Je voorkomt ermee dat je pensioen lager uitvalt dan je denkt.
✔ Je weet zeker dat je ook na je pensioen goed rond kunt komen.
✔ Je kunt op tijd dingen regelen voor je hypotheek.
✔ Als je nog verhuis- of verbouwplannen hebt, heb je daar vóór je pensioen meer kansen voor.
✔ Als je eerder wilt stoppen met werken, moet je daar op tijd financieel wat voor regelen.
✔ Je kunt dan voor je pensioen alvast kijken hoe je je overwaarde verzilvert.

Je pensioen is complexe materie. Zeker omdat veel mensen bij meerdere werkgevers hebben gewerkt en daardoor te maken krijgen met verschillende pensioenfondsen. Tel daar ook nog de steeds veranderende pensioenregels en belastingregelingen bij op en je begrijpt vast waarom veel mensen een expert naar hun pensioen laten kijken.

Wil je inzicht in jouw pensioenopbouw en in je mogelijkheden om je pensioen aan te vullen? Vraag vandaag nog een gratis eerste gesprek voor pensioenadvies aan. Wij helpen je graag met pensioenadvies in Alkmaar.

Plan een gratis kennismaking

Waarbij helpen wij je met pensioenadvies in Alkmaar?

Van Bruggen Adviesgroep in Alkmaar is er voor advies over al je pensioenvragen. Heb je een vraagstuk rondom je hypotheek, verzekeringen of leningen? Ook daar zijn we goed in thuis.

We kunnen je bijvoorbeeld advies geven over deze vragen:

  • Hoe ziet je opgebouwde pensioen er op dit moment uit?
  • Hoe kun je je huidige pensioen verder aanvullen?
  • Wat moet je nog meer regelen voor je pensioen?
  • Hoe zit het met je hypotheek na je pensioenleeftijd?
  • Hoe kun je de overwaarde op je woning verzilveren?
  • Is je hypotheek oversluiten een zinvol idee?
  • Wat zijn de regels voor een schenking aan je (klein)kinderen?
  • Hoe kun je besparen op je maandlasten – nu en later?
  • Wat zijn je mogelijkheden om vermogen te beleggen?

Over elk van die vragen geven we je persoonlijk advies. Altijd kijkend naar jouw persoonlijke en financiële situatie. Want die is leidend voor wat voor jou wel en niet een goede optie is.

Overwaarde whitepaper downloaden

Advies over je pensioen en financiën

Er zijn meer dingen dan alleen je pensioeninkomen waarmee je rekening moet houden na je pensioenleeftijd. Een financiële planning maken voor later is een verstandige zet. Want hoe kun je bijvoorbeeld je overwaarde uit de stenen halen? Hoe kun je je opgebouwde spaargeld zinvol inzetten? Zijn bepaalde verzekeringen nuttig om af te sluiten? En wat nu als je je (klein)kinderen een schenking wilt doen, het liefst belastingvrij?

Aan de hand van een uitgebreide kennismaking en documenten over je persoonlijke en financiële situatie geven we je passend advies over jouw financiële plannen voor na je pensioenleeftijd. Ook als je eerder wilt stoppen met werken, kunnen we je helpen dat met een goed financieel plan te verwezenlijken. Zo kun jij straks met voldoende inkomen en zonder zorgen van je welverdiende pensioen genieten.

Maak een afspraak voor pensioenadvies

Over ons pensioenadvies in Alkmaar

Voor veel Alkmaarders die pensioenadvies in Alkmaar zoeken, zijn wij een vertrouwd adres. Al heel wat jaren zijn we gevestigd aan Limmerhoek 9 in een mooi en gezellig pand. Ook voor jou staan we met veel plezier en enthousiasme klaar. Altijd met persoonlijk advies.

Daarbij staan wij voor:

✔ Alle financiële expertise onder één dak
✔ Jarenlange ervaring met hypotheken en pensioen
✔ Persoonlijk advies afgestemd op jouw situatie
✔ Uitgebreide expertise in verzekeringen en kredieten
✔ Onafhankelijk advies – op kantoor én online

Daarnaast zijn onze adviseurs goed thuis in beleggen. Als je dus plannen hebt om meer rendement met je spaargeld te behalen, kunnen zij je ook advies geven hoe je dat goed kunt aanpakken op een manier die bij jou en je risicobehoeften past.

Oversluitgids

Ook hypotheekadvies voor je pensioenleeftijd

Zoals we net aanstipten, kan je pensioen ook gevolgen hebben voor je hypotheek. Daarom nemen we in ons pensioenadvies ook altijd advies over je hypotheek mee. Als je bijvoorbeeld verhuis- of verbouwplannen hebt, dan is het verstandig om daar al ruim voor je pensioenleeftijd (het liefst tien jaar daarvoor) over na te denken. Je maximale hypotheek kan daarna namelijk lager uitvallen. Dat heeft consequenties voor bijvoorbeeld je hypotheek bij oversluiten of voor een eventuele tweede hypotheek.

Heb je een aflosvrije hypotheek? Dan is het zinvol om eens naar je hypotheek te kijken met een expert, zodat je weet hoeveel je nog moet aflossen en wanneer dat afgelost moet zijn.

Plan een eerste check voor pensioenadvies

Heb jij al mooie plannen voor na je pensioen? Of wil je gewoon zeker weten dat je alles goed regelt voor na je AOW-leeftijd? Of ben je benieuwd wat je met je spaargeld of overwaarde kunt doen? Een van onze adviseurs kijkt graag met je mee.

Laten we een eerste afspraak plannen voor pensioenadvies in Alkmaar of online. Geheel kosteloos en vrijblijvend!

Maak een afspraak

Heb je een eerste vraag of vind je het fijn om eerst met een van onze adviseurs te spreken? Via 072 5404 344 of alkmaar@vanbruggen.nl spreken we je graag. Bel of mail ons gerust.