Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Doetinchem Koopmanslaan 31
7005 BK Doetinchem
Opent vrijdag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Doetinchem

Pensioenadvies in Doetinchem

Wat zijn jouw dromen voor na je pensioen? Hoop je vooral meer tijd door te brengen met familie of vrienden? Lijkt het je geweldig om te verhuizen of een tweede woning elders in eigen land of over de grens te kopen? Of is je grootste droom vooral om heel oud te worden in je huidige woning en hier dankzij een verbouwing nog jarenlang te kunnen wonen? Wat je wensen ook zijn, een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom gaan we graag samen met jou zitten voor een goede financiële planning voor later. Schakel ons in voor pensioenadvies in Doetinchem

Maak een afspraak

Waarom nu al verdiepen in je pensioen?

Vaak krijgen we de vraag of het niet vreemd is om al rond je vijftigste of zelfs al daarvoor na te denken over je pensioen. Het lijkt inderdaad gek om al vijftien jaar vóór je pensioen bezig te zijn met later. Toch is het absoluut aan te raden. Voor je pensioen geldt: hoe eerder, hoe beter. Je kunt je voorstellen dat er bijvoorbeeld meer mogelijkheden zijn om je pensioen aan te vullen als je nog even te gaan hebt tot je AOW-leeftijd. Dan heb je meer kansen om een pensioengat te voorkomen.

En daar komt nog iets bij: je mogelijkheden voor een nieuwe hypotheek of een hypotheek oversluiten of overwaarde opnemen zijn groter als je jonger bent dan 56. Dat zit als volgt. In de hypotheekwereld is de leeftijd van 56 een belangrijk omslagpunt. Vanaf dat moment gaan veel hypotheekaanbieders rekenen met je pensioeninkomen in plaats van je huidige inkomen. Je pensioeninkomen valt vaak een stuk lager uit. Dat betekent dat je bijvoorbeeld minder aan hypotheek kunt krijgen, minder overwaarde kunt opnemen en beperktere oversluitkansen hebt.

Alle reden om bij voorkeur vóór die leeftijd met een financieel adviseur om tafel te gaan zitten. Wij zijn er graag voor persoonlijk pensioenadvies in Doetinchem voor jou.

Waar moet je allemaal op letten voor je oude dag?

Je pensioen is bedoeld om zorgeloos van te genieten, niet om vanwege geldzorgen flink te moeten besparen op je dagelijkse uitgaven. Daarom helpen wij je graag om je pensioen goed voorbereid tegemoet te gaan. Waar moet je daarvoor zoal op letten? We zetten een paar aandachtspunten op een rij.

Wanneer stoppen met werken?

Misschien heb je als droom om al vóór de AOW-leeftijd de deur op het werk achter je dicht te trekken. Zo heb je nog meer tijd om van je welverdiende oude dag te genieten. In een goede pensioenplanning kunnen we kijken wat daarin mogelijk is voor jou. Heb jij voldoende gespaard om al eerder te stoppen met werken? Of hoe kun je je spaargeld aanvullen om dat haalbaar te maken? Wij duiken daar graag met je in.

De overwaarde op je huis

De vele nieuwsberichten liegen er niet om: de huizenprijzen zijn de laatste jaren gestegen. En niet zo’n beetje ook. Dat betekent dat ook op jouw woning waarschijnlijk overwaarde rust. Wist je dat je die overwaarde ook als vrij besteedbaar bedrag kunt opnemen?

Daarvoor zijn diverse mogelijkheden, zoals je bestaande hypotheek verhogen (bijvoorbeeld met een tweede hypotheek, een opeethypotheek of een krediethypotheek). Wie weet kun je je overwaarde gebruiken om je woning te verbouwen of om een tweede huis te kopen. Of je kunt het bedrag laten uitkeren, zodat je het na je pensioen als extra buffer hebt.

Wij verdiepen ons graag in jouw mogelijkheden en geven je er deskundig advies over.

Overwaarde whitepaper downloaden
Oversluitgids

Besparen op je vaste lasten

We zien vaak bij vijftigplussers dat ze ongemerkt fors kunnen besparen op hun vaste lasten. Besparen op je hypotheek en verzekeringen zijn daarvoor de meest voorkomende opties. Zo kun je misschien je hypotheek oversluiten om zo te profiteren van de huidige lage hypotheekrente. Ondanks de boeterente levert dat veel mensen een flinke besparing op. En wees gerust: wij zullen altijd nauwkeurig voor je berekenen of het voordeel van oversluiten voor jou opweegt tegen de oversluitkosten waar je mee te maken krijgt.

Daarnaast kun je misschien besparen op je verzekeringen. Als je ouder wordt, heb je soms een minder uitgebreide dekking nodig of kun je bepaalde verzekeringen misschien volledig stopzetten. Ook dat levert je soms een paar tientjes tot zelfs een paar honderd euro per maand op. Dat is over een aantal jaar genomen een flink bedrag, dat je mooi als aanvulling op je pensioen kunt gebruiken. Bij Van Bruggen Adviesgroep in Doetinchem adviseren we je graag over jouw lopende en af te sluiten verzekeringen.

Geld schenken

Heb je een mooi bedrag aan spaargeld op je rekening staan waarmee je graag je (klein)kinderen zou helpen? Misschien biedt geld schenken je die mogelijkheid, bijvoorbeeld als je kind op het punt staat een eerste huis te kopen. Voor onder meer de aankoop van een huis of de financiering van een studie mag je eenmalig een hoger bedrag schenken zonder dat de ontvanger daar belasting over hoeft te betalen. Wat daarin voor jou mogelijk is? Dat vertellen we je in een eerste gesprek.

Een persoonlijk pensioenplan voor jou

Je leest het: aardig wat vragen om over na te denken. Maar gelukkig sta je er niet alleen voor. Onze financieel adviseurs Gerjam en Nancy zijn al jarenlang werkzaam als financieel adviseurs. Zij weten maar al te goed waarop te letten en hoe je je financiën goed regelt voor later. Met hun kennis van onder meer hypotheken, verzekeringen en overwaarde kunnen ze jou uitstekend richting een goede financiële toekomst te helpen.

Dat doen we overigens altijd op basis van persoonlijke gesprekken met jou. We steken niet meteen van wal over alle mogelijkheden, maar horen graag eerst wie jij bent, wat je wensen zijn en hoe je situatie er nu uitziet. Dan kunnen we je namelijk goed persoonlijk pensioenadvies geven dat echt past waar jij naar op zoek bent. Ook is ons advies altijd eerlijk. Doordat we 100% onafhankelijk zijn en met tientallen hypotheekaanbieders en verzekeraars samenwerken, kunnen we veel verschillende mogelijkheden vergelijken voor een gedegen advies aan jou.

Pensioenadvies aanvragen

Hoe zit het met je hypotheek rond je pensioen?

De hypotheek is voor veel mensen de grootste financiële verplichting. En één die je voor jaren aangaat. Het kan dus best zijn dat je hypotheek niet meer zo goed past bij je huidige situatie of dat je meer rente betaalt dan nodig is. Daarom zoeken we graag met jou uit hoe jij kunt besparen op je hypotheek en welke mogelijkheden je hebt om je hypotheek aan te passen. Dat is trouwens ook handig als je van plan bent om je hypotheek te verhogen of vanuit je hypotheek een verbouwing wilt financieren.

Daarnaast kunnen we meedenken over een nieuw af te sluiten hypotheek. Vaak wordt bijvoorbeeld gedacht dat verhuizen na je pensioen lastig is. Niets is minder waar. Met een seniorenhypotheek zijn daar vaak nog prima mogelijkheden voor. We bepalen graag samen met jou wat je maximale hypotheekmogelijkheden zijn en welke mogelijkheden jij hebt om een ander huis te kopen.

Verder krijgen we vaak vragen van vijftigplussers over hun aflossingsvrije hypotheek. Bij die hypotheekvorm wordt in principe verwacht dat je aan het eind van de looptijd de gehele hypotheeksom aflost. Maar wat nu als je dat geld niet hebt? Wij kijken graag mee naar jouw hypotheek. Kun je die bijvoorbeeld oversluiten? Of zijn er manieren om tussentijds af te lossen, zodat je straks niet in één keer een flinke som geld hoeft te betalen?

Het fijne aan ons financieel advies is dat we zowel goed thuis zijn in hypotheekadvies als in pensioenadvies in Doetinchem. Daardoor kunnen we je voorzien van een goed totaaladvies voor je financiën.

Over ons pensioenadvies in Doetinchem

Zowel op kantoor als online ben je bij ons verzekerd van deskundig en persoonlijk financieel advies. Of je vraag nu gaat over eerder stoppen met werken, je hypotheek of een maandlastenbesparing – wees welkom en stel ‘m aan ons.

Bij ons ben jij verzekerd van:

  • Deskundig financieel advies over pensioen, hypotheken en verzekeringen
  • Al jarenlang een bekende naam in de omgeving Doetinchem
  • Totaaladvies waarbij we de vraag stellen waar jij nog niet aan had gedacht
  • Onafhankelijk advies (keuze uit vele aanbieders)
  • Echt persoonlijk contact en oog voor jouw wensen
  • Persoonlijk advies over lage maandlasten en goede voorwaarden
  • Advies op kantoor of online

Wat is jouw pensioenvraag?

Heb jij een gerichte vraag over je pensioen, hypotheek, verzekeringen of overwaarde? Of wil je een uitgebreid pensioenplan laten opstellen? Wees van harte welkom op ons kantoor of online voor pensioenadvies in Doetinchem.

Klik op de knop hieronder om een kennismaking aan te vragen of bel hiervoor naar 0314 - 755114. Dan helpen wij je verder.

Maak een afspraak