Overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die een bedrag uitkeert indien de verzekerde of verzekerden die op de verzekeringspolis wordt/worden genoemd voor een bepaalde datum komt te overlijden. Deze verzekeringen worden vaak afgesloten samen met een hypotheek. Het doel daarvan is te zorgen dat indien één van de kostwinners onverwacht komt te overlijden, de nabestaande(n) de hypotheek of een deel van de hypotheek kunnen aflossen en daardoor in de woning kunnen blijven wonen.

Besparen op uw overlijdensrisicoverzekering

In de afgelopen jaren hebben meerdere verzekeraars de premies voor overlijdensrisicoverzekeringen sterk verlaagd. In bepaalde situaties kan dit voor u betekenen dat u kunt profiteren van een besparing op de premie voor uw overlijdensrisicoverzekering. Heeft u jaren geleden een overlijdensrisicoverzekering afgesloten? Dan is het verstandig om die eens na te laten kijken. Hoe langer geleden u de verzekering heeft afgesloten, hoe groter veelal de besparing.

Gestopt met roken?

De afgelopen jaren zijn veel mensen gestopt met roken. Was u bij het afsluiten van de overlijdensrisicoverzekering nog een roker en bent u nu gestopt, dan kunt u waarschijnlijk extra veel premie besparen.

Juiste overlijdensdekking

Minstens net zo belangrijk is om te controleren of de afgesloten dekking nog wel aansluit bij uw huidige persoonlijke situatie. Heeft u bijvoorbeeld extra afgelost waardoor een minder hoge dekking nodig is, dan resulteert dat in een lagere premie. Of moet de dekking aangepast worden omdat de inkomens- of gezinssituatie gewijzigd is? In sommige gevallen kan dan de dekking omlaag waardoor u minder premie bespaart. In andere gevallen moet de dekking misschien wel omhoog. Dan betaalt u wellicht meer per maand, al zal dat waarschijnlijk mee vallen dankzij de gedaalde premies, maar u bent dan in ieder geval wel weer goed verzekerd.

Waarschuwing vooraf: niet zomaar verzekering beëindigen

We willen u wel nadrukkelijk het volgende onder de aandacht brengen. Uw huidige overlijdensrisicoverzekering biedt belangrijke financiële zekerheid. U doet er verstandig aan deze verzekering niet zomaar te beëindigen en eerst met een financieel adviseur te overleggen. In slechts een beperkt aantal situaties kan het zo zijn dat u geen overlijdensrisicoverzekering meer nodig heeft.

Als het voor u interessant is om een andere overlijdensrisicoverzekering tegen een lagere premie af te sluiten, is het belangrijk om eerst de aanvraag voor deze nieuwe verzekering af te ronden. Want een nieuwe verzekering is soms lastig of zelfs niet af te sluiten als bijvoorbeeld uw gezondheid minder is geworden. Of de premie komt hoger uit dan uw huidige verzekering en dan kunt u beter uw huidige verzekering handhaven.

Maak een afspraak met een adviseur bij u in de buurt om uw verzekering eens onder de loep te nemen.

Maak direct een afspraak

Maak nu een afspraak

Aanhef is niet ingevuld.

Naam is niet ingevuld.

Telefoonnummer is niet ingevuld.Vul een geldig nummer in.

Email is niet ingevuld.

Opmerking is niet ingevuld.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring. is niet ingevuld.