Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

 

Een AOV als zelfstandige

In het geval van ziekte kun je je werk niet of niet meer volledig uitvoeren. Hierdoor krijg je minder of geen inkomen binnen. Dat terwijl je hypotheeklasten, net als je andere vaste en variabele uitgaven, gewoon doorgaan. Kun je de hypotheeklasten niet meer betalen? Dan ga je in overleg met de geldverstrekker. Zijn de vooruitzichten positief op een spoedig herstel, dan kun je vaak afspraken met de geldverstrekker maken. Uiteindelijk heeft de geldverstrekker wel het recht om de woning te verkopen als jij je hypotheeklasten niet meer betaalt.

 

Nederland kent meer dan 800.000 mensen die arbeidsongeschikt zijn. Meer dan één op de tien zelfstandigen raakt voor langere tijd arbeidsongeschikt. Als zelfstandige heb je geen werkgever die je loon doorbetaalt in de periode dat je ziek bent. Ook kom je niet in aanmerking voor een uitkering op basis van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA). Een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten, is dan verstandig.

 

Ik wil meer weten over verzekeringen voor ondernemers.

 

Hoe kan ik een (tijdelijk) lager inkomen opvangen?

Naast het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering, kun je een (tijdelijk) lager inkomen op andere manieren opvangen. Denk bijvoorbeeld aan het opbouwen van een spaarbuffer. Het opbouwen van een spaarbuffer is belangrijk om een eventuele periode van ziekte, maar ook tegenvallende inkomsten, op te vangen. Sparen is in eerste instantie dan ook belangrijker dan aflossen. Ook helpt het als je een partner hebt die (een groot deel van) de hypotheeklasten kan dragen. Helemaal als die partner bijvoorbeeld de mogelijkheid heeft om meer te gaan werken, in het geval dat je (langdurig) ziek bent.

 

Hoeveel moet ik verzekeren en waar?

Een adviseur van Van Bruggen Adviesgroep kan je helpen bij het bepalen van je verzekeringen. Ook bij het bepalen van de eigen risico-periode en welke verzekeraar en voorwaarden goed bij je passen, helpt de adviseur je graag.

 

Maak direct een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak