Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Waarom huren?

Huren is flexibel. De huur is vaak maandelijks opzegbaar en dat is bijvoorbeeld fijn als je nog niet precies weet waar je wilt gaan wonen. Daarnaast heb je geen omkijken naar onderhoud en reparaties, daar zorgt jouw verhuurder immers voor. En als de woningprijzen dalen dan heb jij daar als huurder geen last van, alleen de verhuurder. Een nadeel is dat een verhuurder (jaarlijks) je huurprijs mag wijzigen, jouw woonlasten blijven waarschijnlijk ieder jaar stijgen.

De voor- en nadelen van kopen

Als je een eigen huis koopt zijn je maandelijkse woonlasten stabiel én je bouwt met een koopwoning vermogen op. Ben jij van plan om ergens voor langere tijd te blijven wonen, dan is het interessant om te onderzoeken of je een huis kunt kopen.

• Je hebt relatief stabiele maandelijkse woonlasten gedurende de periode dat je hypotheekrente vaststaat.
• Je bouwt eigen vermogen op, omdat de aflossing volledig naar jou gaat.
• Je vermogen neemt toe als de waarde van je woning stijgt. Het omgekeerde geldt uiteraard bij een waardedaling van je woning.
• Je profiteert van hypotheekrenteaftrek.
• Je woont voor dezelfde netto woonlast als je koopt vaak in een groter huis dan wanneer je huurt. Zelfs als je rekening houdt met extra kosten zoals de onroerend zaakbelasting en een opstalverzekering.
• Je hebt vrijwel geen woonlasten meer als je met pensioen gaat, omdat in de meeste gevallen de hypotheek volledig is afgelost.
• Je bent zelf verantwoordelijk voor (kosten rondom) het onderhoud van de woning, en voor apparatuur zoals de CV-ketel. Daar staat tegenover dat je volledig zelf kunt bepalen of/hoe je een woning wilt verbouwen.

Afhankelijk van jouw situatie kun je bovendien misschien gebruik maken van een voordelige Starterslening.

Kopen of huren? Bereken het zelf!

Natuurlijk is het ook afhankelijk van jouw persoonlijke en financiële situatie of kopen of huren voor jou beter is. Van Bruggen Adviesgroep helpt je graag met passend advies. Een goede eerste stap? Het invullen van onze berekentool! Vul jouw gegevens in en je ziet direct wat jouw mogelijkheden zijn:

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak