Kun jij ook besparen op je maandlasten? Download ons gratis whitepaper hier.

Het verschil tussen een reisverzekering en annuleringsverzekering

Een reisverzekering vergoedt schade aan of verlies van jouw bezittingen op reis. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten van jouw reis, als je deze door overmacht niet kunt maken of moet afbreken.

Een reisverzekering afsluiten?

Als jij op reis gaat, wil je je natuurlijk goed voorbereiden. De auto en caravan rijklaar maken, de leukste terrasjes op plaats van bestemming uitzoeken, of nog even een leuke vakantie-outfit bij elkaar shoppen; het hoort allemaal bij de vakantie-voorpret.

Het is goed om op voorhand óók over de minder leuke dingen na te denken. Stel je bijvoorbeeld eens voor dat jouw koffer zoekraakt op het vliegveld, je camera op reis kapot gaat, of je portemonnee gestolen wordt. Heel vervelend, maar met een goede verzekering ben je hier – in ieder geval administratief – op voorbereid. En dat geeft een gerust gevoel.

Doorlopende reisverzekering afsluiten->  Kortlopende reisverzekering afsluiten->

Jouw vakantie annuleren?

Vlak voor vertrek of tijdens je vakantie kunnen er omstandigheden ontstaan, waardoor je je reis of vakantie moet afbreken. Ziekte of overlijden in de familie thuis bijvoorbeeld. Om je hierop voor te bereiden, sluit je een (doorlopende) annuleringsverzekering af. Deze verzekering voorkomt – in bepaalde situaties – dat je je vakantie alsnog volledig moet betalen, ondanks dat je er geen gebruik van maakt.

Types verzekeringen

De duur van jouw vakantie kan bepalend zijn voor het type verzekering dat je afsluit. Zowel voor een annuleringsverzekering als voor een reisverzekering zijn kortlopende én doorlopende verzekeringen beschikbaar. Wat is makkelijk in jouw situatie? Wij denken graag met jou mee.

Vul ons contactformulier in, dan nemen wij contact met je op. Samen kiezen we de juiste verzekering voor jou. En jij kan onbezorgd op reis!

Reisverzekering afsluiten? De tips!

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak