Hoe profiteer jij van jouw overwaarde? Download ons gratis whitepaper hier.
Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Kosten eerste kind

Waar moet je allemaal aan denken bij de kosten van kinderen? Denk hierbij aan de kosten van kleding, speelgoed, luiers, buggy, babyfoon, maar ook de extra boodschappen die je moet doen en het hogere energieverbruik. Wist je dat een kind gemiddeld 17% van het besteedbaar inkomen kost? (bron: CBS)

Bij een eerste kindje moet je een hoop spullen aanschaffen. Van kinderwagen tot spuugdoekjes en babykleding en van de eerste luiers tot spenen. En natuurlijk wil je de kinderkamer leuk inrichten.

Kinderopvang en sparen voor de studie

Uiteraard is de kinderopvang ook nog een grote kostenpost. Vergeet hierbij niet op tijd je te oriënteren op een gewenste opvang, vaak dien je al ruim van tevoren een plekje te reserveren. Meestal gaat een van de beide aanstaande ouders, of allebei, minder werken. Ook dat heeft uiteraard invloed op het inkomen.

Daarnaast wil je als ouders dat je kind later ook onbezorgd kan leven. Daarom is sparen voor de studiekosten en de toekomst van je kind ook belangrijk. Als je vanaf de geboorte van je kind meteen start met het elke maand een kleine bijdrage per maand te sparen, dan heb je na 18 jaar een mooi bedrag voor de studie van je kind bij elkaar gespaard. Met een periodieke bijdrage van bijvoorbeeld € 50 per maand spaar je ruim € 11.000 bij elkaar in 18 jaar. Bovendien zijn grootouders soms ook bereid om bij specifieke gelegenheden een extra spaarbijdrage te leveren voor de toekomstige studie van het kleinkind.

Zekerheid over jouw geldzaken

Het krijgen van kinderen brengt dus een hoop kosten en regelwerk met zich mee. Wanneer je dit goed en op tijd regelt, hoef je je hier geen zorgen over te maken en kan je genieten van de mooie tijd die het óók met zich meebrengt.

Met een financieel plan heb je zekerheid over jouw geldzaken. Zeker met de komst van een kind, gaat je financiële stroom behoorlijk veranderen. Een financieel plan kan hierin voor rust zorgen. Ook voor de toekomst van je kind(eren) is het fijn om een overzichtelijk plan te hebben. Een financieel adviseur kan samen met jou kijken naar je huidige financiële situatie en wat dit betekent voor de kosten voor de kinderen en hun toekomst.

Maak een vrijblijvende afspraak met een adviseur bij jou in de buurt.

Besparen op de kosten

Omdat kinderen een hoop geld kosten, is het ook slim om op een aantal zaken te besparen. Denk aan het aanschaffen van tweedehands spullen. En wellicht heb je mensen in je omgeving van wie je kinderkleding kan overnemen waar de kinderen uitgegroeid zijn. Lees hier nog meer tips over hoe je geld kunt besparen.

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak