Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
's-Hertogenbosch Van Berckelstraat 84
5211 PH Den Bosch
Opent vrijdag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van 's-Hertogenbosch

Hypotheekadvies in Den Bosch

Je eerste hypotheek afsluiten? Je hypotheek oversluiten om te besparen? Of je hypotheek goed regelen als je met pensioen gaat of gaat scheiden? Allemaal totaal verschillende situaties, maar ze hebben één ding gemeen: een hypotheekadviseur inschakelen is best handig. Wie onafhankelijk hypotheekadvies in Den Bosch zoekt, is bij ons kantoor aan het juiste adres. Ons ervaren team helpt je graag op een persoonlijke manier bij al je hypotheekvragen. Bij ons op kantoor of online!

Op onze lokale startpagina vind je onder andere onze dienstenwijzer en vergelijkingskaarten, die je inzicht geven in onze dienstverlening en tarieven. 

Maak een afspraak

Hypotheekadviseur Den Bosch

Voor een hypotheekadviesgesprek wil je liever niet te ver reizen. Ook is het wel zo handig als je hypotheekadviseur goed thuis is in de regio waar je woont (of gaat wonen). Daarom richten we ons met ons team specifiek op hypotheekadvies in Den Bosch, Sint Michielsgestel, Rosmalen, Engelen en omstreken. We komen zelf ook uit deze omgeving en kennen de markt hier daarom maar al te goed. Met 32 jaar ervaring in hypotheekadvies in Den Bosch en omstreken weet je zeker dat je aan ons een deskundig adviesteam hebt. Ook voor onafhankelijk financieel advies kun je bij ons terecht.

Maximale hypotheek Den Bosch berekenen

Benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn op de Bossche huizenmarkt? Je kunt zelf alvast je maximale hypotheek berekenen voor een woning in Den Bosch, Sint Michielsgestel, Rosmalen en omgeving. Na het invullen van een paar gegevens weet je direct waar jij aan toe bent.

Maximale hypotheek berekenen

Wil je preciezer weten hoeveel jij kunt lenen? Maak dan een afspraak met Jaco of Bas.

Speciale pilot voor starters: de duurhuurdershypotheek

Speciaal voor alle duurhuurders loopt er een pilot voor een maatwerkhypotheek. Als je voldoet aan de voorwaarden dan kun je een hogere NHG-hypotheek krijgen. En wordt de aankoop van je eerste huis eindelijk mogelijk. De pilot duurhuur is een initiatief van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). 

Wat zijn de voorwaarden?

  • Middels een huurcontract moet worden aangetoond dat de consument minimaal 36 maanden een woning heeft gehuurd in de vrije huursector. Is er sprake van meerdere huurcontracten in de periode van 36 maanden dan is de laagste huur het uitgangspunt.
  • De huur wordt met vaste regelmaat betaald en er is geen sprake van een achterstand in de afgelopen 24 maanden.
  • Het inkomen is gedurende de huurperiode stabiel gebleven. Dit wordt gecontroleerd middels het UWV verzekeringsbericht en/of inkomensverklaring als het een zelfstandig ondernemer betreft.
  • Het vermogen moet tijdens de huurperiode gelijk zijn gebleven of in positieve zin zijn ontwikkeld. Is het vermogen tijdens de huurperiode gedaald? Dan moet worden aangetoond dat het vermogen niet is gebruikt voor kosten voor de huishouding.
  • Boven op de hypotheeklast wordt rekening gehouden met eigenaarslaten (onderhoud, verzekeringen en gemeentelijke belastingen). Daarom wordt er 1,308% over de hypotheeksom opgeteld bij de maandlasten van de hypotheek.
  • De hypotheeklasten en de berekende eigenaarslasten zijn samen gelijk aan of lager dan de actuele huurlast. Gezamenlijk zijn de lasten niet hoger dan 130% van de toegestane financieringslast volgens de TRHK.

Wil je een uitgebreide toelichting? Neem dan gerust contact met ons op.

Welke hypotheekaanbieders doen mee?

Het is een proef van Nationale Hypotheek Garantie (NHG), Vereniging Eigen Huis en deze 4 hypotheekaanbieders:

  • Aegon
  • BLG Wonen
  • ING
  • Florius

Waarom Van Bruggen voor hypotheekadvies Den Bosch?

Hypotheken zijn onze expertise; Den Bosch is onze thuishaven. Daarom ben je bij Van Bruggen Adviesgroep Den Bosch voor hypotheekadvies in Den Bosch precies aan het juiste adres. Fysiek bij ons op kantoor of online via videobellen! Ons advies bieden we ook volledig online aan.

Bij ons profiteer je van:
✔ Erkende adviseurs met ruim 32 jaar ervaring
✔ Goede klanttevredenheid (zie Advieskeuze.nl)
✔ Persoonlijk en vlot contact
✔ Voor vragen goed bereikbaar
✔ Advies op kantoor, bij jou thuis of volledig online
✔ Lokale samenwerking met makelaars en boekhouders
✔ Doorlopende service voor jouw hypotheek

Plan direct een afspraak

Onafhankelijk hypotheekadvies Den Bosch

Klanten uit de omgeving schakelen onze hulp in voor verschillende hypotheekvragen. Dat kan zijn voor het kopen van hun eerste woning, het verhuizen naar een volgende woning of het oversluiten van hun hypotheek. Maar ook zzp-hypotheken en opeethypotheken zijn onderwerpen waar we veel vragen over krijgen.

Hypotheekadvies van Van Bruggen Adviesgroep is altijd onafhankelijk. We vinden het belangrijk om jou goed te helpen door een groot aantal hypotheekaanbieders met elkaar vergelijken. Zo kunnen we voor jou een passend renteaanbod opvragen uit de vele mogelijkheden. Dat betekent voordelige maandlasten en gunstige voorwaarden.

Hypotheekadvies voor je eerste woning

Wonen in Den Bosch? Je bent niet de enige die daar oren naar heeft. Den Bosch is als fijne, authentieke plaats in Brabant een populaire plek om te wonen. Net als de dorpen eromheen. Huizen gaan hier als warme broodjes over de toonbank. Daarom wil je vast weten wat op de oververhitte huizenmarkt jouw mogelijkheden voor een eerste woning zijn.

Als starter op de woningmarkt komt er veel op je af. Hoeveel bedraagt jouw maximale hypotheek? Wat zijn de mogelijkheden voor een schenking van je ouders? Wat voor hypotheekvorm sluit je af? En hoe werkt het als je een studieschuld hebt? Gelukkig hoef je dat alles niet in je eentje uit te zoeken.

Ons team heeft veel ervaring met hypotheekadvies in Den Bosch en omgeving. We staan te springen om ook jou bij de hypotheek voor je eerste woning te begeleiden. Van het bepalen van je maximale hypotheek tot het daadwerkelijk regelen van de hypotheek – wij pakken het op een deskundige manier voor je aan. Zo weet je zeker dat alles voor jouw eerste hypotheekgoed geregeld is. Kun jij alvast van het woonwinkelen genieten! Aan meubelboulevards in Brabant gelukkig geen gebrek.

Waar adviseren we je over?

We geven je voor de aankoop van je eerste koopwoning bijvoorbeeld advies over deze zaken:
• Bij welke hypotheekaanbieder ben je voordelig uit?
• Wat voor type hypotheek past bij jou? Bijvoorbeeld een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek?
• Welke rentevaste periode kun je het best kiezen?
• Is het voor jou handig om een hypotheek met NHG af te sluiten?
• Welke verzekeringen kun je bij je hypotheek afsluiten? En welke zijn voor jou handig?

En zo zijn er nog veel meer praktische vragen waar wij je over adviseren. Geen zorgen: we leggen natuurlijk uitgebreid uit wat dat alles precies inhoudt en waarom we je iets wel of niet aanraden.

Bereken zelf alvast hoeveel jij kunt lenen. Onze tool geeft je een eerste indicatie.

Bereken jouw maximale hypotheek

Oversluitgids

Hypotheekadvies over besparen en oversluiten

Veel klanten kloppen bij ons aan om te besparen op hun huidige hypotheek. Ze zijn benieuwd of ze hun hypotheek kunnen oversluiten. Zeker met de huidige lage rentes kan dat soms een flinke besparing op je maandlasten opleveren. Wij geven klanten hier deskundig advies over. Ook denken we graag mee over alternatieve opties, zoals rentemiddeling. Daardoor weet je precies wat voor jou handig is. En is oversluiten voor jou geen slimme zet? Dan laten we je dat natuurlijk ook eerlijk weten.

Hypotheekadvies voor een verhuizing

Heb je een nieuwe woning op het oog? Of wil je weten wat jouw opties zijn om te verhuizen? Ook daarover geven we je hypotheekadvies op ons kantoor in Den Bosch, bij jou thuis of online. Zo zoeken we voor je uit hoeveel je nieuwe hypotheek bedraagt, hoe het zit met de eventuele overwaarde op je woning en wat je nieuwe maandlasten zouden worden. Op basis van een uitgebreid gesprek over je persoonlijke en financiële situatie weet jij dus precies waar je aan toe bent.

Hypotheekadvies, hoe werkt dat?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking met ons als hypotheekadviseur in Den Bosch kijken we uitgebreid mee naar jouw situatie. We vragen je naar je wensen en omstandigheden. Ook bekijken we hoe je er financieel voorstaat. Zo verzamelen we zoveel mogelijk informatie om je goed te kunnen adviseren.

We zoeken alvast voor je uit wat jouw mogelijkheden voor je hypotheek zijn. En we vertellen je hoeveel je maandlasten daarbij zouden zijn. Zo weet je direct wat je kunt verwachten. Ook vertellen we je precies hoeveel het zou kosten als je met ons in zee gaat voor hypotheekadvies. Daarna vragen we een renteaanbod voor je aan bij de hypotheekaanbieder die goed bij jou past. Ben je daarmee akkoord? Dan zetten we alles voor je in gang.

Wees gerust: tijdens onze kennismaking nemen we dit hele proces nog eens rustig met je door. Onder het genot van een goede kop koffie bij ons op kantoor of online via video. Net wat je fijn vindt.

Hypotheekadvies Den Bosch aanvragen

Of je nu je eerste hypotheek aanvraagt of je hypotheek wilt oversluiten, onze Bossche deuren staan wagenwijd voor je open. Plan direct een afspraak bij ons op kantoor of online. Of bel naar 073 6400 647. Dan helpen we jou met passend en persoonlijk hypotheekadvies.

Maak een afspraak