Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Verzekerd kapitaal bij overlijden

Verzekerd kapitaal bij overlijden

Het verzekerd kapitaal bij overlijden is het bedrag dat de verzekering uitkeert na het overlijden van de verzekerde. Deze term kom je vaak tegen bij overlijdensrisicoverzekeringen. Daar krijgen nabestaanden een bepaald bedrag uitgekeerd als de verzekerde tijdens de looptijd overlijdt. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld de hypotheek aflossen of de maandlasten blijven betalen.

Financieel advies aanvragen?

 

Wat is mijn verzekerd kapitaal bij overlijden?

Bij het aangaan van een overlijdensrisicoverzekering geef je aan welk bedrag je verzekerd wilt hebben. Dat is het verzekerd kapitaal bij overlijden. De nabestaanden ontvangen dit bedrag als de verzekerde komt te overlijden. Soms blijft dit bedrag de hele looptijd gelijk. Je kunt ook afspreken dat het bedrag daalt als je op latere leeftijd overlijdt, omdat je nabestaanden dan minder geld nodig hebben om de hypotheek af te lossen. Dat scheelt je een bedrag aan verzekeringspremie.

Het verzekerd kapitaal bij overlijden vind je terug in de voorwaarden voor jouw verzekering.

Quote: Of een overlijdensrisicoverzekering nuttig is voor jou? Dat hangt onder andere af van jouw inkomen, de hoogte van je hypotheek en hoeveel je nabestaanden zelf kunnen opvangen bij overlijden. Soms stelt de hypotheekaanbieder een overlijdensrisicoverzekering verplicht.

Advies over je overlijdensrisicoverzekering?

Bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering heb je veel keuzes te maken. Wat is bijvoorbeeld het verzekerd kapitaal bij overlijden? Waar sluit je de verzekering af? En welke voorwaarden kies je? Onze financieel adviseurs helpen je niet alleen bij het afsluiten van een passende hypotheek, maar ook bij passende verzekeringen. Vraag een gratis eerste gesprek aan.

Gratis eerste gesprek

Mensen vragen ook

Een overlijdensrisicoverzekering is ervoor bedoeld dat je nabestaanden eenmalig een uitkering ontvangen als je komt te overlijden. In dat geval valt jouw inkomen weg en kunnen zij dit inkomensverlies met de uitkering opvangen. Daardoor kan je partner of kunnen andere nabestaanden bijvoorbeeld de hypotheek aflossen, de huur blijven betalen of kosten voor de kinderen blijven betalen.

Je kunt zelf bepalen welk bedrag je laat verzekeren. Soms stelt je hypotheekaanbieder daar eisen aan als je de overlijdensrisicoverzekering verplicht afsluit bij je hypotheek. Een hypotheekadviseur kan je in andere gevallen adviseren over een passend verzekerd kapitaal bij overlijden in jouw situatie.