Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Perspectiefverklaring flexwerker

Perspectiefverklaring flexwerker

Als flexwerker heb je dan misschien geen vast contract en stabiel inkomen. Maar ook dan kun je wellicht een hypotheek aanvragen. Hiervoor kun je als flexwerker een perspectiefverklaring gebruiken. Deze verklaring verstrekt het uitzendbureau waar je werkt en kun je indienen bij de hypotheekaanbieder. Op basis hiervan kan de hypotheekaanbieder jouw gemiddelde inkomen vaststellen en zo bepalen wat je maximale hypotheek wordt.

Wil je weten hoeveel jij als flexwerker kunt lenen? Onze hypotheekadviseurs zijn goed thuis in hypotheken zonder vast contract en vertellen je er graag meer over. Plan een gratis oriëntatiegesprek en ontdek wat jouw hypotheekopties zijn.

Gratis oriëntatiegesprek

 

Wat is een perspectiefverklaring?

Een perspectiefverklaring als flexwerker is een verklaring waarmee je jouw perspectief op een goed inkomen bewijst. De hypotheekaanbieder heeft daardoor meer zekerheid dat ze jou zonder al te grote risico’s een hypotheek van een bepaald bedrag kunnen aanbieden.

De verklaring gaat deels in op je huidige werksituatie, en deels op je arbeidsverleden. Zo staat er ook informatie in over je eerdere werkervaring, je functie en je opleiding(en). Dat alles tezamen geeft je hypotheekaanbieder een goed beeld of jij je maandlasten daadwerkelijk kunt betalen.

In de perspectiefverklaring verklaart jouw uitzendbureau dat je met je huidige flexcontract minimaal je huidige inkomen behoudt. Daarbij kijkt het bureau naar de huidige situatie op de arbeidsmarkt en naar de verwachtingen voor jouw arbeidstoekomst.

 

Kom ik in aanmerking voor een perspectiefverklaring?

Om een perspectiefverklaring te kunnen krijgen als flexwerker, moet jouw uitzendbureau staan ingeschreven in het register van de Stichting Perspectiefverklaring. Daarnaast moet je aan twee voorwaarden voldoen:

  1. Je hebt minstens één jaar beoordeelde werkervaring bij dit specifieke uitzendbureau.
  2. Je hebt twee of meer referenties die je kunt voorleggen.

Jouw contactpersoon bij het uitzendbureau zal voor de aanvraag van de verklaring contact met je opnemen. Daarna vul je een vragenlijst in en ga je met deze persoon in gesprek. Je ontvangt de perspectiefverklaring dan na een evaluatie met deze persoon.

Marleen OverduinGoed om te weten: De perspectiefverklaring is 6 maanden geldig na ontvangst. Let op: de verklaring is alleen geldig als je op dat moment nog steeds bij dit uitzendbureau werkt.

Hoeveel kan ik lenen met een perspectiefverklaring?

Een hypotheek afsluiten zonder vast contract is altijd maatwerk. Onze hypotheekadviseurs hebben hier ruime ervaring mee en helpen je dan ook graag verder. Plan een gratis oriëntatiegesprek in en ontdek daarin wat jouw hypotheekopties zijn als flexwerker. Dan weet je al snel waar je aan toe bent. Volledig vrijblijvend!

Gratis kennismakingsgesprek

Mensen vragen ook

Je kunt een perspectiefverklaring krijgen door deze aan te vragen bij jouw uitzendbureau. Hiervoor is het wel belangrijk dat je minimaal 12 maanden bij dit uitzendbureau werkt en dat je minimaal twee referenties kunt laten zien. Ook moet jouw uitzendbureau zijn ingeschreven in het register van de Stichting Perspectiefverklaring. Je vraagt de perspectiefverklaring aan via jouw contactpersoon bij het uitzendbureau. Die zet dan alles voor je in werking en begeleidt je bij de volgende stappen.

Nee, je hebt niet meer altijd een vast contract nodig om een hypotheek te kunnen krijgen. Ook zonder vast contract zijn er diverse mogelijkheden. Zo kun je als ondernemer wellicht een zzp-hypotheek krijgen. Heb je een tijdelijk contract? Dan biedt een intentieverklaring wellicht uitkomst. En werk je op flexibele basis, dan kun je dankzij een perspectiefverklaring de hypotheekaanbieder meer zekerheid geven dat jij je maandlasten kunt betalen.