Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Offertenummer

Offertenummer

Het offertenummer is het nummer van de hypotheekovereenkomst die je hebt ontvangen. Naast het offertenummer staan er nog meer gegevens op de hypotheekofferte. Denk aan de hypotheeksom, de rente die je gaat betalen en de offertedatum en passeerdatum.

Wil je een hypotheekofferte aanvragen of je ontvangen hypotheekofferte kritisch laten bekijken door een expert? Onze hypotheekadviseurs helpen je graag verder.

Gratis oriëntatiegesprek aanvragen

 

Wat staat er in de hypotheekofferte?

De hypotheekofferte ontvang je van de hypotheekaanbieder nadat je het renteaanbod ondertekend hebt teruggestuurd. Hierin staan alle afspraken voor de hypotheek opgesomd. Zodra je deze hypotheekofferte ondertekent, wordt alles voor je in werking gezet. Uiteindelijk onderteken je de hypotheekakte bij de notaris, waarmee de hypotheek definitief op jouw naam komt te staan.

In de hypotheekofferte staat onder andere de volgende informatie:

  • de hypotheeksom;
  • de gekozen hypotheekvorm;
  • de looptijd;
  • het rentepercentage;
  • de passeerdatum en offertedatum;
  • voorwaarden voor de annulering van de hypotheekofferte (na ondertekening);
  • jouw gegevens en de gegevens van het onderpand.

Marleen OverduinLet op: De hypotheekofferte is een bindend aanbod. Je kunt dus niet zonder meer van de hypotheekofferte afzien. Daar zijn mogelijk kosten aan verbonden. Lees de offerte daarom altijd goed door voordat je je handtekening eronder zet.

Advies over een passende hypotheek?

Het aanbod aan hypotheekproducten is enorm. Elk met weer hun eigen voorwaarden, rentepercentage en annuleringseisen. Benieuwd waar jij wel en niet goed aan doet? Onze hypotheekadviseurs maken graag een uitgebreide vergelijking voor je. Ontdek in een gratis gesprek geheel vrijblijvend wat jouw mogelijkheden zijn.

Gratis oriëntatiegesprek

 

Mensen vragen ook

Het proces van een hypotheekaanvraag duurt meestal zo’n zes tot acht weken vanaf het moment dat je de hypotheekofferte hebt ondertekend. Dit is gerekend tot het moment dat je je handtekening onder de hypotheekakte zet. De aanvraag kan soms sneller of langzamer gaan. Als je voor een maatwerkhypotheek kiest, kan de aanvraag langer duren.

Heb je voor financieringsvoorbehoud gekozen als ontbindende voorwaarde? Dan kun je van de koop afzien als je niet binnen een bepaalde periode (vaak 6-8 weken) de financiering voor de woning rond hebt. Die tijd heb je dus om de hypotheek te regelen. Kost het aanvragen van de hypotheek meer tijd? Dan kun je mogelijk om uitstel vragen aan de verkopers. Zorg er wel voor dat je de goedkeuring voor het uitstel zwart op wit hebt staan. Krijg je de financiering binnen die 6-8 weken niet rond en kun je dat ook aantonen met een afwijzing? Dan kun je zonder boete van de koop afzien.