Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Financieringsbedrag

Financieringsbedrag

Het financieringsbedrag is het bedrag van de totale lening of hypotheek die je afsluit. Stel jij koopt een woning voor € 425.000,- en sluit een hypotheek af van € 350.000,-. Dan is het financieringsbedrag € 350.000,-.

Voor welk bedrag je een hypotheek kunt krijgen, hangt af van je inkomen en de waarde van je woning. Doordat de hypotheek deels wordt gebaseerd op wat je verdient, kun je niet altijd je woning volledig met hypotheek financieren. Onze hypotheekadviseurs rekenen graag je maximale hypotheek voor je uit. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Gratis gesprek voor hypotheekadvies

 

Hoe bepaal ik mijn financieringsbedrag?

Deels telt daarvoor je maximale hypotheek mee. Wat kun je op basis van jouw inkomen en woningwaarde krijgen aan hypotheek? De hypotheekaanbieder zal de maandlasten altijd toetsen aan je inkomen. Daarnaast geldt als regel dat je maximaal 100% van je woningwaarde mag lenen. Alleen als je de hypotheek deels gebruikt voor verduurzamende maatregelen, geldt een iets hoger percentage: 106%.

Niet iedereen kiest ervoor om de maximale hypotheek af te sluiten. Misschien kun je spaargeld of een schenking inleggen, waardoor je minder hypotheek nodig hebt. Daarmee bespaar je op je maandlasten.

Oscar NoorlagLet op: Het is belangrijk dat je maandlasten ook in de toekomst nog betaalbaar blijven, bijvoorbeeld als je met pensioen gaat of als je minder gaat werken. Houd daar dus ook rekening mee als je keuzes maakt over je hypotheek.

Omdat een hypotheek een grote financiële verplichting is, doe je er goed aan om er een hypotheekadviseur bij te betrekken. Die helpt je om een hypotheek af te sluiten die nu én in de toekomst verantwoord is en die je ook scherpe rente en aantrekkelijke voorwaarden oplevert.

 

Hypotheekadvies inschakelen?

Wil je jouw hypotheekopties weten? Of vind je het prettig als een hypotheekadviseur meekijkt en laat weten waar jij wel en niet goed aan doet? Schakel een hypotheekadviseur van Van Bruggen Adviesgroep in en ontdek in een kosteloze kennismaking hoe die adviseur jou kan helpen.

Plan een gratis oriëntatiegesprek

Mensen vragen ook

Dat hangt af van je maandelijkse inkomen en van de waarde van je woning. Gebruik onze rekentool om een eerste indicatie te krijgen van jouw maximale hypotheek. Daarnaast kunnen onze hypotheekadviseurs in een kosteloos oriëntatiegesprek exact voor je uitrekenen hoeveel jij aan hypotheek kunt krijgen.

Het oorspronkelijke financieringsbedrag staat op de hypotheekakte vermeld en waarschijnlijk vind je het ook terug in de digitale omgeving van je hypotheekaanbieder. Houd er rekening mee dat je openstaande hypotheekschuld lager is dan het financieringsbedrag als je er in de tussentijd op hebt afgelost.