Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Execution only

Execution only

Een execution only hypotheek houdt in dat je zelf je hypotheek afsluit. Dus zonder een hypotheekadviseur om advies te vragen en de verschillende opties voor je te laten vergelijken. Je sluit de hypotheek direct af bij de geldverstrekker van je keuze. Daardoor ben je geen kosten voor hypotheekadvies verschuldigd. Maar eerlijk is eerlijk: wij zijn er geen voorstander van. Onze ervaring is dat je mogelijk juist duurder uit bent door volledig zelf je hypotheek te regelen.

Een hypotheek afsluiten is de grootste financiële verplichting van je leven. Je zit er 30 jaar aan vast, dus is het belangrijk dat je goede keuzes maken. Anders kun je later met vervelende financiële consequenties te maken krijgen. Bovendien is er een groot aantal hypotheekaanbieders en is het lastig om daar in je eentje de juiste aanbieder uit te kiezen. Met een hypotheekadviseur aan je zijde kun je rente besparen, ben je zeker van een passende hypotheek en voorkom je onnodige risico’s. Onze onafhankelijke hypotheekadviseurs staan voor je klaar tijdens een gratis eerste gesprek.

Gratis oriëntatiegesprek

 

Let op: execution only is niet altijd goedkoper

Je zou denken dat het je een forse besparing oplevert om een execution only hypotheek te nemen. Je betaalt dan immers geen kosten voor hypotheekadvies. Maar in werkelijkheid is het vaak niet de voordeligste optie. Je moet je bedenken dat er tientallen hypotheekaanbieders zijn met elk verschillende producten en allerlei soorten voorwaarden. Zie daar maar eens zelf een aanbieder met lage rente en passende voorwaarden uit te kiezen.

Bovendien kun je bij execution only maar uit 14 hypotheekaanbieders kiezen, terwijl er veel meer geldverstrekkers op de markt zijn. De kans is dus groot dat je met een hypotheekadviseur aan je zijde een goedkopere hypotheek kunt afsluiten die ook qua voorwaarden volledig bij jou past.

Een verschil van bijvoorbeeld € 20,- in je maandlasten lijkt misschien klein. Maar daarmee ben je met een rentevaste periode van 20 jaar toch in totaal € 20,- x 20 jaar x 12 maanden = € 4.800,- duurder uit. Dat zijn hogere kosten dan wat je kwijt bent aan een hypotheekadviseur.

Marleen OverduinTip: Vergeet ook niet dat een hypotheek afsluiten niet zomaar iets is. Hiervoor moet je de actuele rentestanden vergelijken, kijken naar verzekeringen, bepalen of je een overbruggingskrediet nodig hebt, nadenken wat je eventueel met je huidige hypotheek doet. En dat zijn nog maar een paar van de vele keuzes die je moet maken.

Een hypotheekadviseur laten meekijken?

Kies jij er net als meer dan 90% van de Nederlanders voor om hypotheekadvies in te schakelen als je een hypotheek afsluit? Een slimme zet! Onze onafhankelijke hypotheekadviseurs helpen je graag verder. Het eerste gesprek is altijd gratis en geheel vrijblijvend.

Gratis oriëntatiegesprek

Mensen vragen ook

Hiermee wordt bedoeld dat je zonder advies van een hypotheekadviseur een hypotheek afsluit. Het is daarbij belangrijk dat je zelf kennis en ervaring met financiële producten hebt. Een hypotheek is immers een complex financieel product dat je voor de langere termijn afsluit. Keuzes die je nu maakt, kunnen later grote gevolgen hebben.

Ja, het is mogelijk om online zelf een hypotheek af te sluiten. Zonder advies. Je spreekt dan van een execution only hypotheek. Het is vaak niet de meest handige manier van een hypotheek afsluiten, omdat er veel verstand van zaken voor nodig is en een hypotheek een grote financiële verplichting is. Daarom kiest zo’n 90% van de Nederlanders ervoor om een hypotheekadviseur in te schakelen bij het afsluiten van hun hypotheek.