Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Advieskosten

Advieskosten

In overleg met de hypotheekadviseur betaal je een bedrag voor zijn geleverde werk. Deze kosten betaal je voor het hypotheekadvies en voor het afsluiten van de hypotheek. Die kosten noem je de advieskosten. Voor elke dienst die de adviseur levert, hanteert hij of zij een bepaald tarief. Deze kosten staan los van de hoogte van de hypotheek.

In het Dienstverleningsdocument van jouw Van Bruggen-adviseur lees je terug wat de kosten zijn.

hypotheekadvies inschakelen

 

Hoeveel zijn de advieskosten?

Bij Van Bruggen Adviesgroep spreek je met de adviseur van tevoren een vast bedrag af voor het hypotheekadvies en de bemiddeling. De exacte kosten verschillen per adviseur. Hoeveel je kwijt bent, hangt onder andere af van wat je hypotheekvraag is. Zo gaat in het afsluiten van een zzp-hypotheek vaak iets meer tijd zitten dan in het afsluiten van een startershypotheek voor iemand die een vast contract heeft.

 

Waarvoor betaal je de advieskosten?

Een hypotheekadviseur kan veel voor je betekenen bij het kopen van een huis of het oversluiten of verhogen van je hypotheek. De advieskosten betaal je voor zijn of haar geleverde werk. Zo geven onze onafhankelijke hypotheekadviseurs advies over een hypotheekaanbieder die jou gunstige voorwaarden en een scherpe rente bieden. Dit doen ze op basis van een uitgebreide vergelijking van tientallen aanbieders. Daarnaast kunnen ze de hypotheek voor je afsluiten en al het papierwerk daarbij in orde maken.

Oscar NoorlagQuote: In de praktijk verdien je de advieskosten vaak snel terug. Dit komt doordat je een scherpe hypotheek afsluit en daardoor gunstige maandlasten hebt. Ook weet je zeker dat je met je hypotheek nu én later goed zit.

Advieskosten zijn fiscaal aftrekbaar

Schakel je hypotheekadvies in voor het afsluiten of wijzigen van een hypotheek die bedoeld is voor de aankoop, verbouwing of verduurzaming van je woning? Dan zijn de advieskosten fiscaal aftrekbaar. Dit betekent dat je de gemaakte kosten voor het hypotheekadvies mag aftrekken van je belastbaar inkomen. Dat levert een mooie belastingbesparing op.

 

Kennismaken met een hypotheekadviseur?

Ben je benieuwd wat een hypotheekadviseur voor jou kan betekenen? En wil je meer weten over onze diensten en de kosten daarvoor? Plan dan een gratis oriëntatiegesprek in met een Van Bruggen-adviseur bij jou in de buurt. Je bent gratis en vrijblijvend welkom!

Gratis oriëntatiegesprek aanvragen

Mensen vragen ook

De advieskosten zijn bedoeld voor het advies over een passende hypotheek. Daarnaast betaal je bemiddelingskosten voor het afsluiten van de hypotheek. Dit houdt in dat de hypotheekadviseur voor jou contact heeft met de hypotheekaanbieder en al het papierwerk doet. Zo vraagt de adviseur het renteaanbod voor je aan en helpt hij of zij je om de juiste documenten op het juiste moment aan te leveren.

Ja, in principe kan dat, maar lang niet bij alle geldverstrekkers. Let er wel op dat de overgrote meerderheid van de Nederlanders voor een hypotheekadviseur kiest en dat dit niet voor niets is. Een hypotheek afsluiten is ingewikkeld als je er geen deskundige kennis over hebt. Er is van alles waar je op moet letten en het is ook een grote financiële beslissing die je aangaat. Bovendien is het aanbod aan geldverstrekkers enorm en kan het best lastig zijn om specifiek een aanbieder te kiezen die jou scherpe lasten en passende voorwaarden oplevert. Een hypotheekadviseur helpt je om een gunstige hypotheek af te sluiten, waardoor je veel kunt besparen op je maandlasten.