Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

PERSBERICHT - Van Bruggen Adviesgroep: expert voor expats

Van Bruggen Adviesgroep gaat zich actief richten op het geven van financieel advies aan de doelgroep expats. Daar waar geldverstrekkers zich terugtrekken vanwege de risico’s, wil Van Bruggen Adviesgroep als de meest klantvriendelijke dienstverlener voorzien in de behoefte die leeft onder de expat-doelgroep. De financiële adviesketen richt zich al actief op financieel advies voor ondernemers: van 18% van alle aanvragen in 2018 betrof het een hypotheek voor een ondernemer. Het streven is om hetzelfde aandeel te realiseren voor de doelgroep expats.

De juiste samenwerkingspartners

Van Bruggen Adviesgroep richt zich steeds meer op het geven van advies aan doelgroepen met een specifieke adviesbehoefte. Ondernemers en expats zijn hier onderdeel van. Algemeen directeur Michiel Meijer vertelt: “Expats vormen een interessante doelgroep; ze zijn hoogopgeleid, hebben een hoog inkomen, zijn in dienst van een Nederlandse werkgever en nemen vaak weloverwogen beslissingen. Deze doelgroep heeft behoefte aan een intensieve begeleiding, zodat alle kansen en risico’s voor werken en wonen in Nederland goed in beeld zijn.” De eerste samenwerking met buitenlandse geldverstrekkers (o.a. de Duitse Volksbank) is inmiddels een feit. Zij maken zich sterk voor hypotheken voor expats, zo biedt Van Bruggen toegang tot de markt en voorziet in de behoefte van een expat. Er lopen meerdere gesprekken voor nog meer partnerships. Dat resulteert in een nog betere toegang tot markt voor deze doelgroep. Verder worden de financieel adviseurs in het land ondersteund met de kennis vanuit de centrale organisatie.

Contentplatform

Om expats ook al vroeg in hun klantreis te voorzien van de nodige informatie rondom de financiering van een huis, is er een content platform opgezet op de website van Van Bruggen Adviesgroep; www.vanbruggen.nl/english/expats. Het platform in de vorm van veelgestelde vragen biedt informatie over onder andere de voor- en nadelen van huren en kopen, de kosten van financieel advies en welke hypotheekvormen er voor expats bestaan. 

Over Van Bruggen Adviesgroep

Als landelijke organisatie met onafhankelijke, financieel adviseurs heeft Van Bruggen Adviesgroep een duidelijk hoofddoel: dé meest klantvriendelijke dienstverlener van Nederland worden én bij alle life-events altijd het verschil kunnen maken voor de klant. Naast financieel advies biedt zij ook makelaardijdiensten, zodat de klant op één adres terecht kan voor alle zaken rond de koop of verkoop van een huis.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michiel Meijer van Van Bruggen Adviesgroep:
mmeijer@vanbruggen.nl