Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Verzekeren? Zeker weten?

Van ziektekosten tot auto’s en van reisverzekeringen tot telefoon; we kunnen niet zonder verzekeringen. Maar wat als het op je huis aan komt? Sommige verzekeringen zijn zelfs verplicht, anders verstrekken banken je hypotheek niet. Giovanni Maatman, verzekeringsdeskundige bij Van Bruggen Adviesgroep vertelt ons alle ins & outs!

Één van die verplichte verzekeringen is de woonhuisverzekering, of wel de opstalverzekering. “Je zou deze kunnen zien als een allriskverzekering. Voor brandschade, waterschade en stormschade bijvoorbeeld. Maar zelfs als er een blik verf op de vloer valt of een kopje op het marmeren aanrechtblad, kun je het vergoed krijgen”, vertelt Giovanni.

Verzekeren voor het onzekere

Het slimste is om je voor alles te verzekeren waarvan je de (onvoorziene) kosten zelf niet 1, 2, 3, kunt betalen. "Daarom zijn een inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering ook aan te raden", legt Maatman uit. “Een inboedelverzekering is voor de spullen in huis, zoals je tv en leren bank. De aansprakelijkheidsverzekering dekt alles waarvoor je aansprakelijk kunt worden gesteld. Bijvoorbeeld een dakpan die van je huis op de auto van je buurman valt. Dat wil je niet betalen vanuit je spaarpot.” 

Besparen op je verzekering? Yes please!

Ook iets om overna te denken: besparen op de verzekeringsmarkt. De beste tip? Regelmatig overstappen! "Doordat deze markt best wel verzadigd is, stunten verzekeringsmaatschappijen met hun prijzen en verhogen ze die na een jaar weer", zegt Maatman. “Wij vergelijken de prijzen voor onze klanten en dan zie je dat het in veel gevallen loont om over te stappen. Wat je bespaart is heel verschillend, van een paar euro’s tot tientallen euro’s per maand.”

Besparen en informeren: het kan geen kwaad!

Wil je zeker weten dat je de laagste prijs betaalt voor je verzekeringen of heb je er zelf niet zoveel verstand van? Dan is het slim om een onafhankelijke tussenpersoon in te schakelen. “Wat mensen vaak niet zien is dat je wel minder kunt betalen per maand, maar als de dekking van je verzekering heel beperkt is, je er niet zoveel aan hebt. Het is belangrijk om goed naar de voorwaarden te kijken. De meeste tussenpersonen kunnen je vrijblijvend helpen, gewoon om eens te kijken hoe je ervoor staat. Het kost je niets maar kan je wel een aantal bruikbare tips en wellicht een besparing opleveren.”

Zie jij het wel zitten om gratis bruikbare tips te krijgen van een expert?

Laat je dan terugbellen door een verzekeringsexpert. 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Eigen Huis & Tuin.