Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Blog: Zit jij eigenlijk nog wel goed?

De kranten staan er bol van; historisch lage rente, rentemiddeling, hypotheek oversluiten, noem maar op. En dan het verhaal dat je buurvrouw haar hele situatie al heeft laten beoordelen en uiteindelijk tientallen euro’s per maand overhield! Zou dit ook voor jou gelden?

Desirée de BondtAlhoewel, het klinkt wel als veel gedoe. Je moet er daarom eigenlijk niet aan denken, of toch wel?

Je weet namelijk niet of jouw bank rentemiddeling toepast, er heerst toch nog wat onduidelijkheid over de mogelijkheden om meer af te kunnen lossen en vraagt je al tijden af of een annuïteiten hypotheek of toch een lineaire hypotheek de beste keuze is in jouw situatie. Toch maar eens informeren?

Tijdens mijn werk ontmoet ik dagelijks mensen die net als jij zitten met deze vragen.
Soms blijkt bij het nakijken van de mogelijkheden dat de lage rente in jouw geval namelijk niet leidt tot lagere maandlasten. Neem bijvoorbeeld een bankspaarhypotheek; hierbij zal je door de lagere rente weinig merken in de maandlasten. Maar bij een traditionele spaarhypotheek, kunnen we vaak wel zorgen dat het rendement voor je wordt geoptimaliseerd. Als financieel adviseur bekijk ik samen ieders persoonlijke financiële situatie, want naast de hypotheek-maandlasten kan in vele gevallen bijvoorbeeld je overlijdensrisicoverzekering ook voordeliger.

Aflossen kan in veel gevallen slim zijn, de beste schuld is immers geen schuld. Maar het zijn je persoonlijke omstandigheden die dat bepalen en niet de meningen van mensen om je heen. Je gezondheid, leeftijd en pensioen zijn allemaal factoren die in deze beslissing een rol kunnen spelen. Laat een goede financieel adviseur dit voor je in kaart brengen. Die kijkt niet alleen naar de maandlasten, maar betrekt juist je hele financiële situatie in die keuze. Nu fors aflossen is mooi, maar heb je dan in de toekomst wel voldoende middelen om bijvoorbeeld je zorgkosten te betalen? Of nu willen aflossen terwijl je weet dat je binnen nu en een paar jaar zou willen verhuizen, wellicht geen verstandige keuze gezien het nodig hebben van je eigen middelen om de bijkomende kosten bij een verhuizing te kunnen betalen.

Kortom, het onder de loep nemen van je financiële situatie is zo gek nog niet. Kom dus uit die ‘luie stoel’ en zorg ervoor dat u de komende jaren weer goed zit!


Desirée de Bondt is financieel adviseur, hypotheek- en verzekeringsadviseur, bij Van Bruggen Adviesgroep. Zij is werkzaam in regio Dordrecht en spreekt en ziet haar klanten dagelijks. Vanuit haar functie ziet zij de vragen en onduidelijkheden die spelen in de markt bij (potentiele) klanten welke zij verwoord in haar blogs. 

Benieuwd of jij nog goed zit?

'Zit ik nog goed?'-gesprek aanvragen