Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Zwolle Eekwal 22 A
8011 LD Zwolle
Opent maandag om 09:30 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:30 - 21:00
Dinsdag
09:30 - 21:00
Woensdag
09:30 - 21:00
Donderdag
09:30 - 21:00
Vrijdag
09:30 - 17:30
Zaterdag
Op afspraak
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Zwolle

Pensioenadvies in Zwolle

Je pensioen, is dat niet al goed geregeld via je werkgever? Zeker, als je in loondienst werkt, is de kans groot dat je via je werkgever een pensioen hebt opgebouwd. Maar heb je er al eens bij stilgestaan hoeveel jouw pensioeninkomen straks echt bedraagt? Welke consequenties dat heeft voor bijvoorbeeld je hypotheek en je maandlasten? En wat je daar zelf nog voor moet regelen? Hoe eerder je je daarin verdiept, hoe beter. Met pensioenadvies in Zwolle zijn wij jouw deskundige sparringpartner op dit gebied. Schakel ons in als je wilt dat jouw pensioen écht goed geregeld is.

Maak een afspraak

Waar moet ik op letten voor mijn pensioen?

Bijna elk jaar worden er wel nieuwe pensioenwetten en -regels aangekondigd. Ook is het pensioenfonds van de ene werkgever niet gelijk aan dat van de ander en heb je vast niet 50 jaar voor dezelfde werkgever gewerkt. Allerlei redenen waarom je pensioen complexer in elkaar zit dan je misschien denkt. Gelukkig bestaan er handige online tools, zoals Mijnpensioenoverzicht.nl, waar je vrij eenvoudig kunt bekijken hoe jouw pensioen is opgebouwd. Maar als je dat helder hebt, komen er andere vragen op.

Oversluitgids

Hoe kun je je pensioen aanvullen?

Welke gevolgen heeft dit pensioeninkomen voor je financiële situatie straks? Je pensioeninkomen valt meestal lager uit dan wat je op dit moment maandelijks op je rekening gestort krijgt. Als je niets verandert aan je uitgavenpatroon kan er dus een pensioengat ontstaan. Dat terwijl er misschien goede mogelijkheden zijn om je pensioen aan te vullen. Je overwaarde verzilveren bijvoorbeeld en daarmee extra pensioen creëren. Of je hypotheek oversluiten, zodat je maandelijks minder kwijt bent aan je maandlasten.

Welke wensen heb je voor na je pensioen?

Nog een belangrijke vraag: wat zijn je wensen voor na je pensioen? Wil je bijvoorbeeld graag een bedrag schenken aan je (klein)kinderen, het liefst zonder dat de Belastingdienst daar een fors percentage op inhoudt? Heb je plannen om je woning te verbouwen, zodat je er over twintig jaar nog met plezier kunt wonen? Of droom je van een tweede huis aan de andere kant van het land? Ook die plannen vragen om financiële beslissingen, waar je het best al ruim van tevoren voor kunt gaan zitten.

Gelukkig hoef je over dit alles niet in je eentje je hoofd te breken. Met ons pensioenadvies staan wij in al die situaties voor je klaar met deskundige advies, persoonlijke aandacht en antwoord op al je vragen.

Pensioenadvies aanvragen

Voorkom een pensioengat en vraag pensioenadvies in Zwolle aan

Om te voorkomen dat je pensioen straks lager uitvalt dan gedacht (een pensioengat), is een financiële planning geen overbodige luxe. Onze financieel adviseurs weten precies waar je daarvoor rekening mee moet houden. En wat je mogelijkheden zijn om je opgebouwde pensioen aan te vullen.

Zo kan een van onze adviseurs met jou gaan zitten voor een plan om je aflosvrije hypotheek af te lossen. Ook naar andere vraagstukken kijken onze financieel adviseurs graag mee. Hoe kun je bijvoorbeeld je overwaarde uit de stenen halen om het als extra pensioen te gebruiken? Hoe kun je de aflossing van je aflosvrije hypotheek in goede banen leiden? En wat zijn je opties om je huidige woning klaar te maken voor je oude dag, zodat je er nog heel wat jaren kunt blijven wonen? Allemaal vragen die bij ons pensioenadvies in Zwolle niet onbesproken blijven.

Pensioenadvies in Zwolle aanvragen

Wat doe je met je hypotheek na je pensioen?

Dan is er nog iets belangrijk om goed naar te kijken voordat je met pensioen gaat: je hypotheek. Veel hypotheekaanbieders rekenen al vanaf je 56e met je pensioeninkomen in plaats van met je inkomen uit loondienst of je onderneming. Dat betekent dat je maximale hypotheek al vanaf die leeftijd meestal lager uitvalt dan voor die tijd. Als je nog een hypotheek wilt afsluiten voor een nieuwe woning, plannen hebt om je hypotheek over te sluiten of een tweede hypotheek wilt nemen, dan is dit waarschijnlijk het moment.

Zo zijn er nog wel meer dingen om rekening mee te houden. Heb je bijvoorbeeld overwaarde op je woning? Dan is het handig om daar nu al iets mee te doen, nu je maximale hypotheek hoger is. En ben je al met pensioen, dan is een opeethypotheek misschien een goed idee.

Welke pensioenvraag je ook hebt, onze financiële adviseurs staan je graag bij met woord en daad. Door je te adviseren over de juiste keuzes en door alles daarvoor ook meteen voor je in gang te zetten.

Pensioenadvies aanvragen

Pensioenadvies in Zwolle bij Van Bruggen Adviesgroep

Bij Van Bruggen Adviesgroep in Zwolle staan we met drie man en één vrouw sterk voor je klaar voor deskundig pensioenadvies in Zwolle. We bieden advies over makelaardij, pensioenen, verzekeringen, hypotheken en andere financiële vragen. Zo kunnen we je voorzien van deskundig advies over de volgende vragen:

  • Wat zijn de gevolgen van je pensioeninkomen voor je financiële situatie?
  • Hoe kun je je pensioeninkomen aanvullen?
  • Is het gunstig om je hypotheek over te sluiten?
  • Wat zijn je opties om een verbouwing te financieren?
  • Wat is een goede planning voor de aflossing van je aflosvrije hypotheek?
  • Is een opeethypotheek voor mij een gunstige optie?
  • Hoe kun je de overwaarde op je woning benutten?
  • Hoeveel en hoe kun je (belastingvrij) schenken?
  • Hoe kun je besparen op je maandlasten?
  • Kan ik eerder stoppen met werken?

En heb je een andere pensioenvraag? Ook dan begeleiden we je graag met professioneel en persoonlijk pensioenadvies.

Testimonial overwaarde verzilveren
 

De voordelen van ons kantoor voor pensioenadvies in Zwolle

Kies je voor advies van Van Bruggen Adviesgroep in Zwolle? Dan profiteer je van deze voordelen:

 • Financieel advies én makelaardij onder één dak
 • Compleet advies over al je pensioenvragen
 • Ervaren financieel adviseurs en makelaars
 • Persoonlijk advies over jouw situatie
 • Ook deskundig advies over verzekeringen
 • Onafhankelijk advies (keuze uit veel aanbieders)
 • Mogelijkheden voor online advies

Je overwaarde benutten, hoe werkt dat?

Als je je pensioen wilt aanvullen met een extra bedrag, dan biedt je overwaarde daar misschien goede kansen voor. Zeker gezien de stijging van de huizenprijzen, bestaat de kans dat je woning meer waard is geworden. Dat bedrag zit nu nog in de stenen, maar er zijn verschillende manieren om je overwaarde te verzilveren. Ook zonder te verhuizen trouwens.

Een tweede hypotheek kan bijvoorbeeld een mogelijkheid zijn, net als een onderhandse verhoging van je hypotheek of het aanvragen van een opeethypotheek. Allemaal goede manieren waarmee je de overwaarde in handen kunt krijgen om deze vrij te besteden. Dit bedrag kun je bijvoorbeeld gebruiken als extra pensioeninkomen of voor de financiering van een verbouwing. Of wie weet heb je plannen om je woning te verduurzamen en zo minder kwijt te zijn aan je energierekening. Allemaal mogelijkheden die je tot je beschikking hebt als je je overwaarde verzilvert.

Wil je daar nu meer over weten? Bij een eerste kennismaking voor pensioenadvies in Zwolle (of via de video) kunnen wij je hier al meer over vertellen.

Schakel pensioenadvies in
Overwaarde whitepaper downloaden

Vraag een kennismaking voor pensioenadvies aan

In de mooie wijk Assendorp is ons kantoor gevestigd, waar we voor jou klaarstaan voor deskundig pensioenadvies in Zwolle.

Parkeren is gratis voor de deur, net als onze eerste kennismaking. Dus maak gerust een eerste afspraak – bij ons op kantoor of online via de video.

We kijken ernaar uit je te ontmoeten en jou verder te begeleiden richting een financieel goed geregeld pensioen.

Plan een eerste gesprek