Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Soest Soesterbergsestraat 1
3768 EA Soest
Opent maandag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Soest

Hypotheekadvies in Soest

Een hypotheek is vaak een hele uitgave. En dan zit je er ook nog eens een jaar of dertig aan vast. Dat maakt het extra belangrijk dat je een hypotheek afsluit die bij jouw persoonlijke situatie past én die je zo laag mogelijke maandlasten oplevert. Voor zowel de aankoop van een nieuwe woning als een hypotheekcheck is Mirjam jouw hypotheekadviseur. Zij geeft je persoonlijk hypotheekadvies in Soest, ongeacht of je een woning gaat kopen, wilt besparen op je huidige hypotheek of benieuwd bent of je je hypotheek kunt verhogen of aanpassen. Vraag je gratis kennismaking aan.

Maak een afspraak

Persoonlijk hypotheekadvies in Soest

Een hypotheek afsluiten is in onze ogen altijd een kwestie van maatwerk. Je hebt de keuze tussen tientallen hypotheekproducten. Die verschillen niet alleen in rentepercentage, maar hebben ook elk hun eigen voorwaarden. En die laatste zijn nogal bepalend voor je financiële situatie in de toekomst. Zo zijn er allerlei vragen om over na te denken:

 • Wil je nu lage maandlasten en in de toekomst meer betalen of andersom? Welke hypotheekvorm past daarbij?
 • Wil je een deel van je hypotheek aflossingsvrij maken? Wat zijn daar de voor- en nadelen van?
 • Als je al een hypotheek hebt lopen, neem je die dan mee of sluit je die over bij een verhuizing?
 • Is de hypotheekaanbieder met de laagste rente wel echt voordelig?
 • Als je zzp’er bent, hoe gaat het afsluiten van een hypotheek dan in zijn werk?
 • Waar moet je met het oog op de toekomst en je pensioen rekening mee houden qua hypotheek?
 • Is de hypotheek die jij op het oog hebt ook op termijn nog de gunstigste optie?

Schakel je Van Bruggen Adviesgroep Soest in voor hypotheekadvies in Soest? Dan hoef je je over geen van deze vragen te buigen. Mirjam kijkt simpelweg naar jouw wensen, bespreekt de keuze-opties met je en helpt je om op basis van je wensen een passend product te kiezen. De uitgebreide vergelijking van alle hypotheekopties doet zij al voor je. Zo bespaar jij tijd, geld én hypotheekfrustraties achteraf. Je bent zeker van een goed product dat nu en later bij je past.

Waarover geven we hypotheekadvies?

Bij hypotheekadvies in Soest denk je misschien meteen aan advies over een nieuwe hypotheek wanneer je je eerste huis koopt of een andere woning gaat kopen. Maar ons advies gaat verder dan dat. We kunnen je adviseren over alles wat maar bij je hypotheek komt kijken. Ook als je al een hypotheek hebt lopen en daar vragen over hebt. Zo is Mirjam graag jouw onafhankelijke hypotheekadviseur over deze onderwerpen:

 • wel/niet je hypotheek oversluiten;
 • je hypotheek verhogen;
 • verzekeringen afsluiten voor arbeidsongeschiktheid of overlijdensrisico;
 • een verbouwing financieren vanuit je hypotheek;
 • wat te doen aan het einde van je rentevaste periode of looptijd;
 • je aflossingsvrije hypotheek oversluiten of aanpassen;
 • een hypotheek aanvragen na een scheiding;
 • alles qua hypotheek regelen na overlijden;
 • een hypotheek nemen voor een verhuurwoning;
 • je hypotheek afstemmen op je naderende pensioen;
 • de overwaarde op je huis opnemen.

Ook bij vragen die hier niet tussen staan, is de kans groot dat Mirjam wel raad weet. Plan je gratis kennismakingsgesprek in en ontdek wat Mirjam voor jouw vraag kan betekenen.

Gratis kennismaking met Mirjam

Jouw maximale hypotheek bepalen?

Voordat je op huizenjacht gaat of je hypotheek gaat verhogen, is één ding belangrijk om te weten: hoeveel kun jij maximaal aan hypotheek krijgen? Dat hangt onder meer af van je inkomen, de eventuele overwaarde op je huis en ook van andere zaken. Een zzp-hypotheek aanvragen gaat bijvoorbeeld wat anders in zijn werk dan een hypotheek voor iemand die in loondienst werkt. Ook een seniorenhypotheek zit wat anders in elkaar; vanaf je 57e gaan hypotheekaanbieders deels naar je pensioeninkomen kijken om jouw maximale hypotheek vast te stellen.

In elk van die gevallen geldt: kom vooral langs om in gesprek met Mirjam jouw exacte leenmogelijkheden te ontdekken. Zo weet je al snel hoeveel je aan een huis kunt besteden. Daarbij maakt het niet uit of je via een vast contract in loondienst werkt, freelancer bent, een groot bedrijf hebt of een contract hebt op oproepbasis. Mirjam probeert het onderste uit de kan te halen om ook jou aan een hypotheek te helpen.

Plan je eerste afspraak en ontdek jouw hypotheekmogelijkheden. Of vul onze online rekentool in voor een eerste indicatie van jouw maximale leencapaciteit.

Gratis eerste afspraak

Kunnen jouw hypotheeklasten omlaag?

Hoe fijn zou het zijn als een kleiner deel van je inkomen opgaat aan de hypotheeklasten?! De kans bestaat dat we dit voor jou kunnen realiseren. Er zijn diverse mogelijkheden om te besparen op je lasten. Wij kennen de diverse opties en de voor- en nadelen daarvan en kunnen ook meekijken welke daarvan passend zijn voor jou.

In een kosteloos eerste gesprek kijken we graag hoe jouw financiële plaatje eruitziet, waar je nu geld aan kwijt bent en of dat voordeliger kan. Zo kunnen we je meer vertellen over elk van deze bespaaropties:

 • Je hypotheek oversluiten: een nieuwe hypotheek afsluiten in plaats van je huidige hypotheek, maar dan tegen lagere rente en betere voorwaarden (dat betekent: structureel lagere maandlasten).
 • Je verzekeringen aanpassen: verzekeringen stopzetten, de dekking veranderen of een verzekering oversluiten naar een andere aanbieder om zo minder geld kwijt te zijn.
 • Rentemiddeling: is de boeterente voor oversluiten jou te hoog? Bij rentemiddeling maak je afspraken met je huidige hypotheekaanbieder over een lagere rente en mag je de boete daarvoor uitsmeren over de looptijd van je hypotheek.
 • Risico-opslag verlagen: is je hypotheekbedrag gedaald of de waarde van je woning gestegen, dan kun je mogelijk je risico-opslag verlagen. Dat betekent dat je met één enkel verzoek de opslag die je betaalt bovenop de standaardrente naar beneden kunt laten bijstellen.

Een hogere hypotheek voor je verbouwing of andere plannen

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je je afvraagt of je meer hypotheek kunt krijgen. Met huizenprijzen die door het dak gaan, heb je als huiseigenaar misschien de mazzel dat er een forse overwaarde op je woning rust. Die overwaarde kun je verzilveren met bijvoorbeeld een tweede hypotheek, een krediethypotheek of een opeethypotheek. Daardoor komt het geld vrij beschikbaar om jouw plannen mee uit te voeren. Voorwaarde voor het afsluiten van een hogere hypotheek is wel dat je inkomen die hogere maandlasten ook toelaat.

Het fijne van die extra financiële buffer is dat je ermee kunt doen wat je wilt. Je kunt het geld op je spaarrekening laten staan om je pensioen mee aan te vullen. Maar je kunt het geld ook gebruiken om bijvoorbeeld je huis te verbouwen, een tweede woning aan te schaffen, je woning te verduurzamen of om het geld aan je (klein)kinderen te schenken. Door de overwaarde op te nemen met je hypotheek, smeer je de lasten bovendien uit over een langere periode én profiteer je over het hogere deel of je volledige hypotheek van lage rente. Dat is dubbel voordelig.

Financieel advies na een scheiding

Hoe zit het met jullie gezamenlijke hypotheek als jij en je partner een punt achter jullie relatie zetten? Er komt veel bij kijken als die kogel door de kerk is. Ook financieel gezien. Omdat we heel goed begrijpen dat je al genoeg aan je hoofd hebt, helpt Mirjam je graag met hypotheekadvies in Soest na een scheiding. Ook bij andere financiële vragen denkt ze graag mee. Ze probeert de financiële impact zoveel mogelijk te beperken en kijkt gericht wat er voor jou nodig is om ook na de relatiebreuk financieel gezien lekker te kunnen leven.

Ook naar aanvullende vragen kijkt ze mee, zoals hoe het zit met jullie gezamenlijke pensioenopbouw, of je de woning op jouw naam kunt zetten en hoe je de overwaarde op jullie huis kunt gebruiken om je financiële mogelijkheden te vergroten. Zo wordt alles goed geregeld en kun jij je energie in deze verdrietige situatie steken in andere zaken dan je financiën.

Waarom hypotheekadvies in Soest bij Van Bruggen Adviesgroep?

Bij ons hypotheekadvies in Soest weet je zeker dat je door een onafhankelijke hypotheekadviseur wordt geholpen. Mirjam vergelijkt de vele mogelijke aanbieders, stelt altijd jouw wens centraal en kijkt verder dan standaardoplossingen. Ze gaat tot het uiterste om mogelijk te maken wat jij in gedachten hebt, en laat je eerlijk weten waar je wel of geen goede keuze aan hebt.

Verder profiteer je bij ons van breed financieel advies, waarbij we verder kijken dan je hypotheek alleen. En je bent ook zeker van deze 7 voordelen van ons hypotheekadvies in Soest:

 • Jouw ervaren financieel adviseur uit de regio
 • Persoonlijk advies in begrijpelijke taal
 • Brede expertise: van hypotheken tot pensioen
 • Ook voor complexere vragen (o.a. verhuur of ondernemers)
 • 100% onafhankelijk advies (keuze uit veel geldverstrekkers)
 • Uitgebreid netwerk van taxateurs, notarissen, etc.
 • Gratis eerste afspraak

Gratis eerste afspraak maken?

Wil jij op een belangrijk moment in jouw leven financieel advies inschakelen van iemand met kennis van zaken die met jou persoonlijk meekijkt? Schakel Mirjam in voor hypotheekadvies in Soest. Om te beginnen voor een gratis kennismakingsgesprek, waarin jij snel ontdekt wat jouw exacte opties zijn.

Mail naar soest@vanbruggen.nl of bel naar 0800 – 1600 om een afspraak te plannen op het moment dat dat jou goed uitkomt.

Plan een kennismaking