Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Oosterhout Torenstraat 15
4901 EG Oosterhout
Opent vrijdag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Oosterhout

Hypotheekadvies in Oosterhout

Vol goede moed heb je al een aantal huizen bezichtigd in dit mooie stukje Brabant. Dagelijks bekijk je de Funda-app op zoek naar nieuw aanbod. En je hebt goede hoop dat jij die droomwoning kunt vinden waar je je zinnen op hebt gezet. Houd die hoop vast: met ons hypotheekadvies in Oosterhout in combinatie met makelaardij helpen wij jou om het huis van je wensen te vinden. We begeleiden je bij het aan- en verkoopproces én bij de financiering van je huis. En goed nieuws: ook voor andere vragen rondom je hypotheek zit je bij ons helemaal goed, bijvoorbeeld als je je hoop hebt gevestigd op lagere hypotheeklasten.

Op onze lokale startpagina vind je onder andere onze dienstenwijzer en vergelijkingskaarten, die je inzicht geven in onze dienstverlening en tarieven.

Maak een afspraak

Waarom hypotheekadvies in Oosterhout inschakelen?

Hoe vaak komt het voor dat je een nieuwe woning koopt? Waarschijnlijk hooguit een paar keer in een mensenleven. Elke keer is het weer spannend! Enerzijds omdat de zoektocht naar een huis op zich al een uitdaging is, anderzijds omdat de financiering van je woning aardig wat voeten in de aarde heeft. Daarom is het slim om er hypotheekadvies in Oosterhout bij te betrekken. Dat biedt nogal wat voordelen:

 • Bij ons onafhankelijke hypotheekadvies in Oosterhout vergelijken we vele aanbieders voor je op rente en voorwaarden. Zo heb je altijd een hypotheek die bij jou past.
 • Dankzij die uitgebreide vergelijking sluit je een hypotheek af die je lagere maandlasten oplevert. Daarmee kan hypotheekadvies je jarenlang een forse besparing opleveren ten opzichte van zelf een hypotheek afsluiten.
 • Je weet van tevoren precies hoeveel je kunt lenen aan maximale hypotheek. Dat voorkomt teleurstellingen en helpt je in de zoektocht naar een woning.
 • Wij kennen de lokale woningmarkt en weten (als hypotheekadviseur én makelaar) waar je op moet letten om jouw kansen op een woning te vergroten. Zo heb je een betere kans om er ondanks de oververhitte woningmarkt tussen te komen.
 • Je weet zeker dat overal aan wordt gedacht. Zo denkt de adviseur ook mee over verzekeringen, een passende rentevaste periode en de hypotheekvorm waar je slim aan doet.
 • De hypotheekadviseur kijkt zowel naar het nu als naar de toekomst. Daardoor is je hypotheek ook over vijf of tien jaar nog passend.

En wat specifiek fijn is aan Van Bruggen Adviesgroep in Oosterhout? Onze financieel adviseur Johan is ook makelaar met veel ervaring in de regio. Daardoor kan hij je zowel bij de zoektocht naar een huis (en eventueel ook bij de verkoop van je huidige woning) als bij de financiering ervan bijstaan. Met een allround expert aan je zijde wordt jou zoveel mogelijk uit handen genomen én hoef je niet bang te zijn dat je ook maar iets over het hoofd ziet.

Hoeveel kun jij krijgen aan hypotheek?

Voordat je überhaupt de zoektocht naar een huis aftrapt, is het verstandig om te weten hoeveel je kunt krijgen aan hypotheek. Zo weet je binnen welke prijscategorie je naar huizen op zoek kunt gaan. Om je hierbij te helpen, bieden wij je een kosteloos eerste adviesgesprek aan. Daarin rekent Johan nauwkeurig voor je uit hoeveel jij aan hypotheek kunt krijgen, wat je maandlasten daarbij worden en hoeveel je (inclusief eigen geld, eventuele overwaarde en bijvoorbeeld een schenking) aan een huis te besteden hebt.

Wil je snel een eerste idee krijgen van jouw maximale hypotheek? Maak dan gebruik van onze rekentool voor een eerste indicatie. Besef wel dat je voor een goed beeld van je hypotheekmogelijkheden altijd het beste met een adviseur in gesprek kunt gaan. En dat kan bij ons dus altijd kosteloos en vrijblijvend! Ook als je een zzp-hypotheek of seniorenhypotheek wilt afsluiten trouwens.

Gratis eerste hypotheekgesprek

Je hypotheek verhogen voor extra financiële ruimte

Heb je mooie plannen waarvoor een extraatje op je bankrekening heel welkom is? Dan ligt de mogelijkheid voor die extra buffer soms dichterbij dan je denkt. In deze tijd van hoge woningprijzen hebben veel mensen een forse overwaarde op hun huis. Dat biedt dan weer mooie kansen om wellicht je hypotheek te verhogen. Dit kun je doen met een onderhandse verhoging, door een tweede hypotheek te nemen of door een specifiek hypotheekproduct af te sluiten, zoals een opeethypotheek of krediethypotheek. Geen zorgen: wij kunnen je elk van die termen uitleggen, en vertellen je ook graag welke van al die opties voor jou handig is.

Specifiek kan het verzilveren van je overwaarde handig zijn als je mooie verbouwplannen hebt en die wilt financieren met een voordelige lening met lage rente. Je hypotheek biedt je namelijk fors lagere maandlasten dan een consumptief krediet en je hebt ook nog eens zekerheid over de aflossing. Daarnaast kun je vanuit je overwaarde onder meer een tweede woning kopen als je wensen in die richting hebt. Of zet het geld opzij voor de plannen die je op langere termijn hebt, bijvoorbeeld voor je naderende pensioen.

Benieuwd wat jouw opties zijn voor een hogere hypotheek? We gaan er graag kosteloos met je over in gesprek. Plan je afspraak in.

Gratis oriëntatiegesprek

Wat is jouw bespaarvoordeel bij oversluiten?

We ontvangen regelmatig klanten bij ons op kantoor die benieuwd zijn naar de mogelijkheden voor hun hypotheek oversluiten. Niet gek: de hypotheekrente ligt op dit moment uitzonderlijk laag, vele malen lager dan een aantal jaar geleden. En als je daar nu gebruik van maakt door een nieuwe hypotheek af te sluiten in plaats van je bestaande hypotheek, dan profiteer je daar nog vele jaren van. Ook als de rentes toch weer gaan stijgen.

Hoe aantrekkelijk is het voor jou om je hypotheek over te sluiten? Wij kunnen je daar eerlijk advies over geven op basis van een berekening van jouw bespaarvoordeel. Daarin kijken we niet alleen hoeveel oversluiten jou aan besparing oplevert. We onderzoeken ook wat de boeterente is die je voor oversluiten moet betalen. Op basis van die rekensom kunnen we je goed adviseren.

En is oversluiten niet de gunstigste optie? Dan denken we graag mee over andere manieren om op je hypotheek te besparen. Zo kun je soms kiezen voor rentemiddeling, je risico-opslag verlagen of tussentijds aflossen op je hypotheek om je lasten te drukken.

Hoe zit het met je hypotheek na je pensioen?

Iets waar je misschien niet bij stilstaat, is dat er voor je hypotheekmogelijkheden veel verandert vanaf je 57e. Dat heeft alles te maken met de AOW-gerechtigde leeftijd, die op 67 jaar ligt. Al tien jaar voordat je recht hebt op AOW, gaan hypotheekaanbieders rekenen met je pensioeninkomen. En dat valt standaard een stuk lager uit dan je gebruikelijke salaris in loondienst. Dat betekent dat je rekening moet houden met beperktere hypotheekmogelijkheden vanaf je 57e. Niet alleen wanneer je een ander huis koopt, maar ook als je bijvoorbeeld je hypotheek wilt oversluiten of verhogen.

Daarom doe je er goed aan om een keer met een financieel adviseur in de mogelijkheden te duiken voor jouw hypotheek en pensioen. Ook om te kijken in hoeverre je hypotheeklasten betaalbaar zijn na je pensioen en wat je eventueel kunt doen om je lasten weer betaalbaar te maken.

Met onze combinatie van pensioenadvies én hypotheekadvies in Oosterhout kunnen wij je hierbij helpen. We adviseren je bijvoorbeeld over elk van deze vragen:

 • Hoeveel kun je na je 57e aan hypotheek krijgen?
 • Is je lopende hypotheek wel de voordeligste optie of kun je deze beter oversluiten?
 • Wat zijn je mogelijkheden om je maandlasten te verlagen voor je hypotheek en verzekeringen?
 • Welke opties heb je om een verhuurhypotheek af te sluiten als je een woning voor de verhuur wilt kopen?
 • Hoe kun je je pensioen aanvullen vanuit je overwaarde?
 • Welke andere opties zijn er om extra pensioen op te bouwen?
 • Welke verzekeringen naast je hypotheek heb je nog nodig vanaf je 57e en welke niet meer?
 • Doe je er goed aan om te verhuizen naar een woning met lagere maandlasten of is dat niet nodig?
Plan een eerste afspraak

Hypotheekadvies in Oosterhout over al jouw vragen

Bij ons hypotheekadvies in Oosterhout weet je zeker dat we verder kijken dan de hypotheek met de laagste rente. Adviseur Johan kan je een compleet advies geven, waarbij hij bijvoorbeeld ook kijkt naar je pensioen, verzekeringen en mogelijk ook naar de aan- en verkoop van een huis. Zo heb jij een totaalpakket aan begeleiding, waardoor jij je focus op andere dingen kunt leggen. Het fantaseren over je nieuwe woning of verbouwing bijvoorbeeld.

Daarnaast ben je bij ons hypotheekadvies verzekerd van:

 • Makelaardij en financieel advies op één plek
 • Advies over je hypotheek en andere financiële vragen
 • Onafhankelijk advies (= keuze uit veel geldverstrekkers)
 • Alles voor jou geregeld
 • Ook voor advies rondom o.a. verzekeringen en pensioen
 • Meedenken over aanvullende mogelijkheden
 • Gratis kennismakingsgesprek

Plan jouw gratis eerste gesprek

Ben je nieuwsgierig geworden welke mogelijkheden jij hebt voor een nieuwe of lopende hypotheek? En wil je hier een keer vrijblijvend met ons over sparren? Neem dan contact op voor een eerste gratis kennismakingsgesprek.

Klik op de knop hieronder om jouw afspraak te maken. Of bel of mail hiervoor naar 0162 – 690 069 of oosterhout@vanbruggen.nl. Ook als je nu al een prangende vraag hebt, staan we je natuurlijk graag te woord.

Afspraak maken