Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Nationale Hypotheek Garantie

De Nationale Hypotheek Garantie (ofwel NHG) is dé garantie op hypotheken. Als je een hypotheek met NHG afsluit, leen je veilig. Raak jij of jouw partner bijvoorbeeld arbeidsongeschikt of werkloos, gaat jullie relatie over of overlijdt één van de eigenaren van de woning, waardoor je de hypotheek niet meer betalen? Dan betaalt de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen de eventuele restschuld aan de hypotheekverstrekker of helpt je met het vinden van een betaalbare oplossing. Bovendien krijg je in een hypotheek met NHG een flinke korting op je hypotheekrente, wat je honderden euro’s per jaar kan schelen.

Natuurlijk zijn er voorwaarden verbonden aan de NHG. De belangrijkste is dat er een maximale kostengrens geldt. De maximale koopsom van de woning bedraagt € 435.000 (2024) en als je ook energiebesparende maatregelen neemt is de maximale hypotheek met NHG € 461.100. (2024)

Plan een afspraak met een adviseur bij jou in de buurt

Starterslening

De Starterslening is een (tijdelijke) renteloze lening bovenop de eerste hypotheek met NHG. Deze extra financiering is een mooie kans voor starters op de woningmarkt; als het inkomen (nog) te laag is, kunnen zij mogelijk toch het huis kopen dat ze op het oog hadden. De voorwaarden en mogelijkheden voor een Starterslening verschillen per gemeente.

Interesse in een Starterslening? Onze adviseurs bekijken graag of jij hiervoor in aanmerking komt.

KoopGarant

Met de KoopGarantregeling kunnen starters en huurders goedkoper een woning kopen van de woningbouwvereniging. De korting kan oplopen tot 33%. Dat maakt een koopwoning bereikbaarder, ook als je een lager- of middeninkomen hebt. Dankzij de terugkoopgarantie van de woningcorporatie ben je tevens verzekerd van een snelle verkoop als je verhuist.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw situatie? Onze adviseurs praten je graag bij.

Maak direct een afspraak

Er is nog veel meer mogelijk!

Bovenstaande regelingen zijn slechts enkele voorbeelden. Ook op lokaal en regionaal niveau bestaan er goede initiatieven, die mogelijk goed bij jouw persoonlijke en financiële situatie passen. Zo kun je bijvoorbeeld vaak meer of voordeliger lenen als je investeert in duurzaamheid of energiebesparende maatregelen voor jouw woning.

De adviseurs van Van Bruggen Adviesgroep zijn altijd bij jou in de buurt. Omdat wij samenwerken met lokale specialisten, zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de financiële wereld. Heb jij een vraag? Aarzel niet contact met ons op te nemen.

 

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak