Subsidies en kortingsregelingen

Als koper profiteer je niet alleen van de lage huizenprijzen en hypotheekrente. Er zijn meer mogelijkheden! Hieronder vindt je een beknopt overzicht:

NHG

NHG (Nationale Hypotheek Garantie) is dé garantie op hypotheken tot een maximaal bedrag. Hierbij krijg je een flinke korting op je hypotheekrente, tot wel 1%. Dat scheelt honderden euro’s per jaar. Bovendien leen je veilig. Mocht je bijvoorbeeld arbeidsongeschikt of werkloos worden, gaat jullie relatie over of overlijdt één van beiden en kun je daardoor de hypotheek niet meer betalen? Dan betaalt de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen de eventuele restschuld aan de hypotheekverstrekker. Natuurlijk zijn hier wel voorwaarden aan verbonden, die leggen we je graag uit.

KoopGarant

Met de KoopGarantregeling kunnen starters en huurders goedkoper een woning kopen van de woningbouwvereniging. De korting kan oplopen tot 33%. Met de terugkoopgarantie door de woningcorporatie ben je tevens verzekerd van een snelle verkoop als je verhuist.

Variabele hypotheekrente zonder risico’s

Vaak is de variabele hypotheekrente de laagste. Deze rente kan dagelijks dalen of stijgen. Zolang de rente stabiel blijft of zakt, houdt je de hypotheekrente variabel. Zodra de rente substantieel gaat stijgen, kies je er alsnog voor om de hypotheekrente voor een aantal jaren vast te zetten. Het is zelfs mogelijk om te kiezen voor variabele rente, maar vooraf vast te leggen dat als de variabele rente een bepaalde grens bereikt je automatisch de rente vastzet voor een langere periode. Deze periode is zelf te kiezen. Zo profiteer je van de lage rente zonder dat je zelf in de gaten hoeft te houden of de rente gaat stijgen.

Starterslening

De Starterslening is een (tijdelijke) renteloze lening bovenop de eerste hypotheek met NHG. Een mooie mogelijkheid voor starters op de woningmarkt van wie het inkomen (nog) te laag is om een woning te kopen. Hierdoor ben je wellicht in staat om die woning te kopen waarvan de aankoopprijs te hoog is voor jouw of jullie bruto inkomen. De voorwaarden en mogelijkheden voor een Starterslening verschillen per gemeente. We kijken natuurlijk graag of je hiervoor in aanmerking komt.

Andere mogelijkheden

Deze regelingen zijn slechts enkele voorbeelden. Ook op lokaal en regionaal niveau bestaan er goede alternatieven waardoor er ook voor jouw wellicht meer mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van energiebesparende maatregelen in de woning, waardoor je mogelijk meer kunt lenen.

Ik heb een vraag...

Heeft u een vraag? Dan kunt u deze stellen via dit formulier. Wij staan graag voor u klaar!

Aanhef: is niet ingevuld.

Naam: is niet ingevuld.

Telefoonnummer: is niet ingevuld.Vul een geldig nummer in.

E-mail: is niet ingevuld.

Mijn vraag: is niet ingevuld.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring. is niet ingevuld.