Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Haarlem Zijlweg 38
2013 DJ Haarlem
Opent maandag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Haarlem

Hypotheekadvies in Haarlem

Een hypotheek afsluiten is een grote verantwoordelijkheid. Een flinke kostenpost ook. Je zit in principe tientallen jaren vast aan een hypotheek. Dus de keuzes die je nu maakt, zijn ook bepalend voor later. Ook als je situatie er dan totaal anders uitziet. Dat maakt het extra verstandig om, net als veel andere Haarlemmers, een hypotheekadviseur in Haarlem in de arm te nemen. Op ons kantoor zitten een hypotheekadviseur en makelaar voor je klaar om jou te begeleiden bij alle keuzes rondom je hypotheek. Schakel ons in voor deskundig hypotheekadvies in Haarlem, waarbij jij van A tot Z goed begeleid wordt.

Op onze lokale startpagina vind je onder andere onze dienstenwijzer en vergelijkingskaarten, die je inzicht geven in onze dienstverlening en tarieven.

Maak een afspraak

Onafhankelijke hypotheekadviseur Haarlem

Er is veel geld gemoeid met een hypotheek afsluiten. Bovendien gaat hypotheekadvies gepaard met allerlei persoonlijke vragen. Bijvoorbeeld naar je huidige financiële situatie, je toekomstplannen en je wensen qua maandlasten. Daarom is het fijn als je je bij jouw hypotheekadviseur in Haarlem op je gemak voelt. Bij Van Bruggen Adviesgroep in Haarlem zetten we ons er dan ook graag voor in dat jij je prettig voelt. Niet alleen door je de lekkerste koffie te serveren, maar ook door ruim de tijd te nemen voor jou vraag en door de aandacht aan jouw vraagstuk te besteden die het verdient.

Maatwerk houdt voor ons ook in dat we onafhankelijk hypotheekadvies in Haarlem geven. We verwijzen klanten dus niet standaard door naar een handjevol hypotheekaanbieders. Nee, wij werken samen met tientallen aanbieders en vinden het belangrijk om uit dat ruime aanbod juist een hypotheek te kiezen die qua rente voordelig voor je uitpakt en die je gunstige voorwaarden biedt. Dat kan je onderaan de streep honderden of duizenden euro’s per jaar schelen. Dát is nu juist de meerwaarde van ons hypotheekadvies in Haarlem.

Hypotheek in Haarlem afsluiten?

De huizenmarkt in Nederland is op dit moment aardig krap. Ook in Haarlem is het dringen geblazen en zijn er vele geïnteresseerden voor woningen. Maar je kansen op jouw eigen koopwoning in deze fijne stad of een van de omliggende dorpen zijn nog niet verkeken. Onze aankoopmakelaar Dennis staat graag naast je, zodat jij beter beslagen ten ijs komt op de koopmarkt. Hij adviseert je over een strategisch bod, helpt je om niet te veel te betalen en kijkt bij bezichtigingen mee naar eventuele verborgen gebreken of andere aandachtspunten.

Of je nu voor het eerst een huis koopt of dat dit al je zoveelste koopwoning is, het is prettig om naast een makelaar een hypotheekadviseur in de arm te nemen bij een verhuizing. Ook als je een tweede huis wilt kopen, is het fijn als er iemand met expertise meekijkt. Iemand die je bijvoorbeeld precies kan laten weten hoeveel jij kunt lenen, die ook meekijkt welke maandlasten voor jou haalbaar zijn, en die onderzoekt waar je jouw hypotheek tegen een lage rente en goede voorwaarden kunt afsluiten. Die hypotheekadviseur in Haarlem zijn Axel, Rick en Tom graag voor jou. En zijn jullie erover uit welke hypotheek het wordt? Dan kunnen zij ook de volledige hypotheekaanvraag voor je regelen.

Ben jij je aan het oriënteren op woningen in Haarlem en omgeving? Schakel ons in voor advies over je hypotheek in Haarlem. De eerste kennismaking is vrijblijvend en kost je niets.

Oversluitgids

Kunnen jouw hypotheeklasten omlaag?

Omdat de hypotheek voor veel mensen een forse kostenpost is, zou een besparing op je hypotheeklasten vast heel welkom zijn. Er zijn leukere dingen om je geld aan te besteden dan je hypotheek. Misschien heb je daar zelfs al mooie plannen voor. Je hoopt op je oude dag genoeg spaargeld bij elkaar te hebben om de wereld rond te reizen of om eerder te stoppen met werken en zo extra van je kleinkinderen te kunnen genieten. Een besparing om die spaardoelen te realiseren is wellicht dichterbij dan je denkt.

We zien de laatste tijd veel Haarlemmers die bij ons komen om hun hypotheek over te sluiten. Zij profiteren daarmee van een fors lagere rente – vaak wel 10, 20 of 30 jaar lang. En is dat geen optie? Dan kun je misschien rentemiddelen om alsnog je hypotheekrente omlaag te krijgen. Of wellicht heb je door de hogere waarde van je woning recht op minder risico-opslag, wat je zonder boeterente of extra kosten een forse besparing oplevert.

Daarnaast heb je misschien verzekeringen bij je hypotheek afgesloten waar je maandelijks flink voor betaalt. Heb je die nog wel echt nodig? Sluit de dekking nog aan bij je huidige situatie? Ben je niet bij een andere verzekeraar voordeliger uit? Ook daar duiken we graag samen met jou in. Zo zorgen we ervoor dat jij geen enkele bespaarkans laat liggen.

Wat kun je met je overwaarde?

Voor starters op de woningmarkt zijn de stijgende huizenprijzen geen fijne ontwikkeling. Maar voor mensen die al een tijdje in hun huidige woning wonen, is het soms juist goed nieuws. Je hebt dan namelijk overwaarde op je woning. Die biedt wellicht mogelijkheden om een tweede hypotheek af te sluiten en zo je hypotheek te verhogen. Zo kun je met je overwaarde mooie dingen doen:

 • Gebruik het als budget om je woning te verbouwen.
 • Koop van je overwaarde een tweede woning, bijvoorbeeld een vakantiehuisje of een woning voor de verhuur.
 • Schenk het geld aan je kinderen of help hen met de vrijgekomen overwaarde bij het kopen van een huis.
 • Laat de overwaarde uitkeren als vrij te besteden bedrag, zodat je ermee kunt doen wat je wilt.
Overwaarde whitepaper downloaden

Je overwaarde verzilveren kun je op verschillende manieren doen. Sluit bijvoorbeeld een krediethypotheek of een opeethypotheek af – twee speciale hypotheekvormen waarmee je ook op latere leeftijd je overwaarde te gelde kunt maken. Daarnaast kun je wellicht je bestaande hypotheek verhogen. 

Hypotheekadvies in Haarlem na scheiding

Een echtscheiding is een situatie waar je liever nooit mee te maken krijgt. Toch is het helaas zo dat één op de drie stellen in Nederland uit elkaar gaat. Als je samen een koopwoning hebt, brengt dat extra regelwerk met zich mee. Blijft een van jullie in het huis wonen of zetten jullie de woning te koop? Is het voor jou mogelijk om de hypotheek voor het huis rond te krijgen? En waar moet je bij de scheiding nog meer aan denken, bijvoorbeeld rondom het afsluiten van verzekeringen of het verdelen van jullie pensioen? Omdat Axel, Rick en Tom zowel hypotheekadviseur als financieel adviseur zijn, kunnen ze je bij dit hele proces begeleiden.

We begrijpen dat dit een lastig proces is. Daarom vinden we het extra belangrijk om je goed advies te geven en persoonlijk voor je klaar te staan. We nemen dan ook alle tijd om jouw situatie helder te krijgen en naar je verhaal te luisteren. En we zullen absoluut niet snel opgeven, maar altijd voor jou tot het uiterste gaan. Zodat jij misschien – zelfs als je denkt dat dat onmogelijk is – toch de financiering voor je huis rond krijgt.

Hoe zit het met je hypotheek op je oude dag?

Je bent nooit te oud om te verhuizen. Of om kritisch naar je hypotheek te kijken. We ontvangen regelmatig gepensioneerden uit Haarlem en omgeving die verrast zijn dat ze nog steeds hypotheekmogelijkheden hebben. Met een seniorenhypotheek en producten als een opeethypotheek is er vaak nog van alles mogelijk als je op latere leeftijd een huis wilt kopen.

Ook zijn wij er voor je als je prima zit waar je zit, maar wel alles voor later goed geregeld wilt hebben. Bijvoorbeeld als je binnen een jaar of vijftien met pensioen gaat en hoopt wat extra geld voor later bij elkaar te sprokkelen. Daar zijn meer mogelijkheden voor dan alleen maandelijks een bedrag opzij zetten. Biedt je overwaarde misschien een mooie buffer? Kun je nu besparen op je vaste lasten om zo straks meer over te hebben? Of zijn er andere opties? Doordat Axel, Rick en Tom gespecialiseerd zijn in financieel totaaladvies, waaronder pensioenadvies, kunnen zij de mogelijkheden voor jou in kaart brengen. Zo is je oude dag nu alvast prima geregeld.

Waarom ons inschakelen voor hypotheekadvies in Haarlem?

Omdat we al jarenlang vanuit onze deskundigheid mensen helpen om de juiste keuzes te maken voor hun hypotheek in Haarlem, hun verzekeringen, leningen, pensioen en andere financiële producten. En omdat we dat niet alleen doen met kennis van zaken, maar ook met oog voor jouw situatie. Persoonlijke aandacht en een advies dat juist past bij jouw situatie staat bij ons voorop.

Daarnaast profiteer je bij ons hypotheekadvies in Haarlem van:

 • Een voordelige oplossing voor jouw financiële vraag
 • Totaaladvies over al je financiële kwesties
 • Deskundige adviseur (Keurmerk Financiële Dienstverlening)
 • Advies over je hypotheek, verzekeringen en meer
 • Ook makelaardij voor aan- en verkoop
 • Persoonlijke aandacht voor jouw vraag
 • 100% onafhankelijk advies (keuze uit veel geldverstrekkers)

Jouw eerste afspraak maken?

Goed hypotheekadvies in Haarlem begint bij ons altijd met een eerste gratis kennismaking. Je bent welkom op ons kantoor aan de Zijlweg voor een persoonlijk gesprek.

Klik op de knop hieronder om een afspraak te maken. Dan staan we met persoonlijke aandacht én goede koffie voor jou klaar.

Wil je liever eerst een keer kort bellen of mailen om te weten wie wij zijn en wat we doen? Ook dat kan. Mail naar haarlem@vanbruggen.nl of bel naar 023 – 5347 425. We horen graag van je.

Plan een kennismaking