Hoe profiteer jij van jouw overwaarde? Download ons gratis whitepaper hier.
Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Krijg je een ontslagvergoeding?

Een transitievergoeding of ontslagvergoeding is een financiële schadeloosstelling als jij buiten je eigen schuld om ontslagen wordt. Ook als je een tijdelijk contract had. De hoogte van de vergoeding hangt af van je situatie en je onderhandelingspositie.

Recht op een werkloosheidsuitkering

Om in aanmerking te komen voor een werkloosheidsuitkering, moet je aan een aantal eisen voldoen. Dit is geregeld in de Werkloosheidswet (WW). Ben je als werknemer buiten jouw schuld om werkloos geworden? Dan heb je recht op de uitkering vanuit de overheid. Let op: je hebt met een WW-uitkering ook plichten, zoals een sollicitatieplicht.

Hoe lang je de uitkering krijgt, is afhankelijk van het aantal jaar dat je gewerkt hebt. Dit betekent dat je slechts recht hebt op enkele maanden werkloosheidsuitkering als je een kort arbeidsverleden hebt.

Bijstandsuitkering

Loopt je werkloosheidsuitkering af? Dan heb je mogelijk recht op een bijstandsuitkering. Deze uitkering ligt meestal wel een stuk lager dan een WW-uitkering. Ook kan het zijn dat je niet in aanmerking komt voor een bijstandsuitkering, bijvoorbeeld omdat je een partner, veel eigen vermogen of veel overwaarde op je eigen huis hebt.

Vraag om advies

Ook bij vragen over vergoedingen, uitkeringen en de financiële gevolgen van werkloosheid, staan de financieel adviseurs van Van Bruggen Adviesgroep voor je klaar.

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak