Werkloosheid en jouw geldzaken

Werkloosheid en jouw geldzaken

In principe kan iedereen werkloos raken. Het verliezen van je baan heeft uiteraard grote financiële gevolgen. De manier van het werkloos raken kan verschillen. Je kunt ontslagen worden, je kunt met wederzijds goedvinden ontslag nemen, je kiest zelf voor ontslag, een tijdelijk contract stopt of een uitzendbaan stopt. Al deze scenario’s leiden tot werkloosheid.

Wanneer je niet zelf kiest voor het verliezen van je werk, dus bijvoorbeeld bij ontslag, komen er ook vaak veel emoties om de hoek kijken. Ook al wil je er op dat moment liever niet over nadenken, het is slim om de gevolgen zo snel mogelijk helder te krijgen en te gaan handelen. Een financieel adviseur kan je hierbij helpen. Hij of zij kan overzichtelijk jouw situatie in kaart brengen en advies geven in wat je het beste kunt doen.

Financiële gevolgen van bijverdienen

Wanneer je een uitkering ontvangt en je wilt extra bijverdienen met wat voor werkzaamheden dan ook, dan ben je verplicht dit te melden. Dit valt onder de informatieplicht. Lees meer over de werkloosheidsuitkering en de financiële gevolgen van bijverdienen op de website van het UWV.

Werkloosheid en pensioen

Het verliezen van je werk heeft ook gevolgen voor je pensioen. Je pensioenopbouw wordt bij ontslag namelijk direct stopgezet bij je werkgever. Wanneer je een WW-uitkering ontvangt, dan bouw je ook geen pensioen op. Wanneer je een ontslagvergoeding hebt ontvangen, kan je soms met bepaalde belastingvoordelen dit geld reserveren voor je pensioen. Laat je hierover wel goed informeren door een financieel adviseur. 

Verwacht je betalingsproblemen?

Door een lager inkomen kan het ook lastiger worden om je maandelijkse hypotheeklasten te betalen. Neem dan op tijd contact op met je financieel adviseur. Die kan je helpen in de contacten richting de geldverstrekker om eventueel een betalingsregeling te treffen.

Maak direct een afspraak

Maak nu een afspraak

Aanhef is niet ingevuld.

Naam is niet ingevuld.

Telefoonnummer is niet ingevuld.Vul een geldig nummer in.

Email is niet ingevuld.

Opmerking is niet ingevuld.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring. is niet ingevuld.