Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Drachten De Drift 1A
9203 GG Drachten
Gesloten
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
09:00 - 17:00
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Drachten

Makelaar in Drachten

Wil jij een mooi nieuw huis kopen in Drachten? Wil je je kinderen helpen bij het kopen van een woning? Of lijkt het je wel wat om je spaargeld te investeren in een huis voor de verhuur? Wij – Corjan Bal en Otto Minnema – zijn beide ervaren makelaar in Drachten voor zowel aan- als verkoop. We helpen je graag om succesvol jouw nieuwe woning te kopen of om je huidige woning goed te verkopen. En wil je advies over je hypotheek? Ook daarvoor zit je bij ons helemaal goed. We kunnen je meteen persoonlijk hypotheekadvies geven en alles rondom de hypotheekaanvraag voor je regelen.

Maak een gratis afspraak

Profiteer van hypotheekadvies en makelaardij in Drachten

Een huis kopen in Drachten is nogal wat. Aan de ene kant is het een uitdaging op zich om een huis te bemachtigen op deze oververhitte woningmarkt. En om door de rooskleurige plaatjes en beschrijvingen op Funda heen te kijken, zodat je een woning koopt die echt bij jou past. Aan de andere kant komt er financieel van alles bij kijken en moet je natuurlijk helderheid over je financiële situatie en mogelijkheden hebben.

Wij kunnen je zowel het vinden van je nieuwe woning als alles rondom je hypotheek uit handen nemen. Bij het team van Van Bruggen Adviesgroep Drachten kun je namelijk terecht voor financieel advies én makelaardij in Drachten.

Hypotheekadvies en het aanvragen van de hypotheek

Voordat je je op de huizenmarkt stort, is het belangrijk dat je je financiële mogelijkheden helder hebt voor het kopen van een bestaande woning of nieuwbouwwoning. Daarom beginnen wij ons hypotheekadvies altijd met een kosteloze berekening van jouw maximale hypotheek (of je nu in loondienst werkt of ondernemer bent). We laten je weten wat je kunt lenen en hoeveel je op basis daarvan kunt bieden op jouw potentiële nieuwe droomwoning. Daarbij nemen we natuurlijk je persoonlijke wensen en je toekomstplannen mee. Zo ben je altijd zeker van een toekomstbestendige hypotheek, waarvoor je ook in de toekomst nog de lasten kunt dragen.

Heb jij met dank aan jouw aankoopmakelaar in Drachten van Van Bruggen je droomhuis bemachtigd? Dan kunnen we ook de hypotheekaanvraag voor je regelen. Eerst adviseren we je over een passende en voordelige hypotheek. Eentje met lage maandlasten en gunstige voorwaarden. Daarna kunnen we die voor je aanvragen. Inclusief al het papierwerk dat we moeten bekijken en aanleveren voordat je hypotheek definitief rond is.

En heb je na een tijdje vragen over je lopende hypotheek en je eventuele overwaarde of het oversluiten van je hypotheek? Ook daar kunnen we je bij verder helpen.

Makelaardij Drachten

Daarnaast kun je bij ons kantoor rekenen op de ondersteuning van jouw persoonlijke aankoopmakelaar in Drachten (Corjan of Otto). We wijzen je als een van de eersten op nieuw woningaanbod, stippen belangrijke aandachtspunten aan bij bezichtigingen en begeleiden je bij de onderhandelingen over je nieuwe droomhuis. Zo heb je een grotere kans dat je een koophuis vindt en kun je dat soms ook nog voor een lagere prijs bemachtigen dan wat je misschien zelf had geboden.

En is een huis toch niet zo’n verstandige aankoop, bijvoorbeeld door goed verstopte clausules in het koopcontract? Dan laat de aankoopmakelaar je dat ook eerlijk weten. Zo kun je veel ellende voorkomen.

Schakel onze makelaar in Drachten in

Waarom een aankoopmakelaar in Drachten inschakelen?

Waarom het zo prettig is om de hulp van een aankoopmakelaar in Drachten te hebben bij jouw zoektocht naar je eerste koophuis of een volgende woning? Ten eerste omdat een huis kopen in Drachten nogal een uitdaging is. De vraag naar woningen is groot, ook in Friesland. Je moet er vaak als de kippen bij zijn als er een nieuwe woning op de markt is. En door de huizengekte zijn mensen ook nog vaak geneigd om onnodig veel te overbieden. Zonde!

Onze aankoopmakelaar in Drachten kan jouw kansen op een koopwoning vergroten én helpt je om een realistisch en verantwoord bod uit te brengen.

Met de hulp van Corjan of Otto als jouw aankoopmakelaar in Drachten…

 • …ben jij nog beter op de hoogte van het nieuwste woningaanbod in de omgeving, vaak nog voordat het op Funda te vinden is.
 • …zie je geen kleine lettertjes, clausules of andere vervelende bijkomstigheden over het hoofd als je een woning koopt.
 • …weet je zeker dat het bod dat jij uitbrengt realistisch en marktconform is.
 • …biedt je niet onnodig veel voor een huis dat dat bedrag niet waard is.
 • …is jouw koopcontract tot in de details gecheckt, waardoor je onaangename verrassingen voorkomt.
 • …is alles voor de aankoop van je nieuwe woning volledig voor jou geregeld en hoef je nergens zelf achteraan te gaan.
 • …zit je op één plek goed voor financieel advies én makelaardij in Drachten, waardoor snel schakelen mogelijk is.

Kun jij de hulp van een aankoopmakelaar goed gebruiken voor het vinden en kopen van je nieuwe woning? Neem contact op met ons kantoor en plan je afspraak in. Dat kan via de knop hieronder of via drachten@vanbruggen.nl of 0800 – 1600.

Neem contact op met onze makelaars

Ook als je een huis koopt in Drachten voor de verhuur

In deze tijd van grote vraag naar woningen is het soms extra interessant om in een verhuurwoning te investeren. Zo kun je wat extra geld verdienen door huurinkomsten. Dat levert je wellicht een mooie buffer op voor je pensioen of voor andere plannen. En het is sowieso een slimme manier om rendement te behalen met je spaargeld of overwaarde, meer dan wanneer je het op de bank laat staan of in de stenen laat zitten.

Ook als jij een verhuurwoning gaat kopen, staan wij je graag bij als makelaar in Drachten. We begeleiden je zowel bij het vinden en kopen van een woning als bij het regelen van de hypotheek ervoor. Een verhuurhypotheek werkt net even anders dan een hypotheek voor je eigen woning. Maar wij weten hoe de vork in de steel zit en kunnen je er goed bij begeleiden.

Schakel ons ook in als verkoopmakelaar in Drachten

Wanneer je een huis gaat kopen, heb je misschien ook een huis te verkopen in Drachten of omgeving. In dat geval kun je bij ons ook terecht als verkoopmakelaar in Drachten. We kennen de omgeving, weten onze weg op de promotiesites moeiteloos te vinden en kunnen je goed adviseren hoe jij je woning tegen een gunstige prijs en passende voorwaarden verkoopt. Ook bij de bezichtigingen, tijdens de onderhandelingen en daarna bij de check van het contract staat onze verkoopmakelaar graag naast je.

Dat alles scheelt jou veel tijd, levert je vaak een hogere verkoopprijs op en voorkomt ook vervelende verrassingen of onnodige discussies met de kopers achteraf.

Wat kunnen we voor je doen als je je huis gaat verkopen in Drachten?

Ga jij je huis verkopen in Drachten? Dan kunnen we je bij bijna elke stap in het proces goed begeleiden. Zo kun je het volgende allemaal aan ons overlaten:

 • gratis waardebepaling van je woning;
 • advies geven over de verkoopprijs en -strategie;
 • aantrekkelijke foto’s van je woning laten maken;
 • je huis op de juiste plekken online en offline promoten;
 • bezichtigingen van kopers begeleiden;
 • onderhandelen met geïnteresseerden;
 • jou adviseren over welk bod je wel/niet moet accepteren;
 • het koopcontract maken en een laatste keer nalopen.

Jij bepaalt zelf of je dit alles aan ons uitbesteedt of dat je een deel van die taken zelf doet en sommige ervan aan ons overlaat. In elk geval staan we je graag op vele fronten bij.

Laat gratis de waarde van je huis bepalen

Ben jij van plan om je woning te koop aan te bieden? Laat dan alvast een gratis waardebepaling doen. Wij gaan graag voor je na hoeveel jij ongeveer voor je huis kunt krijgen op de huidige markt. Geheel vrijblijvend! Jij bepaalt dus zelf of je je woning daadwerkelijk verkoopt of niet.

Dat geeft je ook meteen een goed beeld van jouw budget voor een volgende koopwoning.

Gratis waardebepaling aanvragen

Gratis kennismaking met jouw makelaar in Drachten?

Ben je benieuwd geworden naar jouw opties om een huis te kopen in Drachten? Of wil je een goede inschatting krijgen van de waarde van je huidige woning bij verkoop? Onze makelaars in Drachten staan voor je klaar.

Kom om te beginnen gratis kennismaken bij ons op kantoor. Dan kunnen wij je meer vertellen over je mogelijkheden en ben jij al snel een stap verder. Plan je afspraak in of bel/mail ons via 0800 – 1600 of via drachten@vanbruggen.nl.

Gratis kennismaken