Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Drachten De Drift 1A
9203 GG Drachten
Opent vrijdag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
09:00 - 17:00
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Drachten

Financieel advies in Drachten

Welk bedrag is voor jou verantwoord om te lenen voor je volgende woning? Welke verzekeringen zijn voor jou handig om grote financiële risico’s af te dekken? Hoe kun je, behalve eigen spaargeld inleggen, de financiering voor een woning rondkrijgen? En wat is slim om zelf te regelen voor je pensioen? Elke situatie en levensfase brengt zo zijn eigen financiële vraagstukken met zich mee. Over je hypotheek, verzekeringen, pensioen en besparen. Wij zijn er op al die momenten voor jou. Met onafhankelijk financieel advies in Drachten én online staat deskundige Corjan Bal voor jou klaar.

Op onze lokale startpagina vind je onder andere onze dienstenwijzer en vergelijkingskaarten, die je inzicht geven in onze dienstverlening en tarieven.

Maak een afspraak

Financieel advies in Drachten: van eerste woning tot pensioen

Kenmerkend voor Van Bruggen Adviesgroep in Drachten is dat wij je van A tot Z kunnen begeleiden bij bijna al je financiële vragen. Corjan Bal is hypotheekadviseur, verzekeringsadviseur, financieel adviseur én aankoopbemiddelaar. Hij heeft dan ook alle expertises in huis om jou bij welke vraag dan ook van begin tot eind bij te staan. Hij wijst je in het begin op je mogelijkheden, kijkt met je mee waar jij goed aan doet en helpt je om de belangrijke aandachtspunten en mitsen en maren niet over het hoofd te zien. En hij kan je zelfs vanuit de makelaarsrol helpen bij het vinden van een woning als dat is waar je naar op zoek bent.

Corjan werkt al 25 jaar als financieel adviseur, specifiek in de regio Drachten. Daardoor heeft hij al duizenden klanten mogen helpen met financieel advies. Van jonge starters op de woningmarkt die hun eerste huis kopen tot aan gepensioneerden die juist de financiën willen regelen om hun huis via een verbouwing oude-dag-bestendig te maken. Van particulieren tot ondernemers en ook vastgoedbeleggers. En van jonge dertigers die een gezin starten tot mensen op latere leeftijd die juist hun uitvliegende kinderen financieel willen bijstaan bij de volgende stap.

Advies waar en wanneer het jou uitkomt

Vanwege je drukke baan, gezinsleven of andere verplichtingen ben je waarschijnlijk niet elk moment van de dag bezig met financiën. Dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom zijn wij flexibel in onze afspraaktijden. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een afspraak in de avonduren of op zaterdag als dat beter uitkomt.

Ook is aan jou de keuze waar je graag afspreekt. Kom je het liefst langs bij ons op kantoor in Drachten aan De Drift 1A? Of vind je het prettig als wij bij jou thuis langskomen voor advies aan de keukentafel? Of gaat je voorkeur uit naar advies over de telefoon of via videogesprekken? Ook dat is een prima optie.

De kennismaking is bij ons altijd kosteloos en vrijblijvend. Een extra reden om snel een eerste afspraak te plannen. Dan helpen wij je graag binnenkort verder.

Afspraak maken

Volledig onafhankelijk financieel advies in Drachten

Wat ons als financieel adviseur in Drachten onderscheidt van een adviseur van de bank? Wij zijn volledig onafhankelijk. Dit merk je aan het feit dat wij niet aan één geldverstrekker gebonden zijn, maar met vele tientallen hypotheekaanbieders, verzekeraars en andere geldverstrekkers samenwerken. Daardoor kunnen we altijd gericht kijken naar een financieel product dat bij jou past en dat voor jou voordelig is. Via ons sluit je dan ook altijd een hypotheek met lage rente en goede voorwaarden af en krijg je altijd een verzekering die in elk opzicht bij je past. Zeker bij producten die jaren lopen, zoals een hypotheek, kun je daarmee heel wat geld besparen.

Doordat we onafhankelijk zijn, kunnen we je ook adviseren over hypotheken, verzekeringen of andere producten die je nu al hebt lopen. Die heb je ooit afgesloten op basis van je situatie en wensen toen. Maar in de tussentijd kan er van alles zijn veranderd. Misschien zou je ondertussen graag iets meer lenen of wil je meer zekerheid over je aflossing of is een bepaalde verzekering niet meer nodig. Ook heb je kans dat het tarief dat je betaalt, onnodig hoog is. Daarom kijken we graag mee naar opties om bijvoorbeeld je hypotheek over te sluiten, zodat je van een veel lagere rente kunt profiteren. En wie weet kun je ook overstappen naar andere verzekeraars. Wij kijken graag mee wat dat je kost en hoeveel het je bespaart.

Hypotheekadvies én aankoopbegeleiding

Een huis kopen is waarschijnlijk een van de grootste beslissingen die je ooit maakt in je leven. Daar een hypotheek voor afsluiten ook. Daarom is het fijn als je zeker weet dat de keuzes die je maakt de juiste zijn. Wij helpen je daar graag bij. Corjan is zowel onafhankelijk hypotheekadviseur als aankoopbemiddelaar. Dit houdt in dat je niet een aparte hypotheekadviseur en makelaar nodig hebt, maar dat Corjan beide voor jou kan zijn.

Zo kan hij direct na het bepalen van jouw maximale hypotheek al samen met jou op zoek gaan naar een passende woning. En heb je eenmaal die woning gevonden? Dan geeft hij je ook graag advies over hoeveel je moet (over)bieden om goede kans te maken op de woning en welke ontbindende voorwaarden daarbij eventueel handig zijn.

Is je bod geaccepteerd? Hoera, dan begeleidt Corjan je met zijn financieel advies in Drachten bij de volgende stappen. De financiering dus! En voor de taxatie en notarisafspraken die daarvoor nodig zijn, betrekt hij er waar nodig graag een lokale notaris of taxateur bij.

Vanuit zijn rol als hypotheekadviseur kan Corjan je adviseren over een nieuwe of lopende hypotheek. Zo kan hij onder meer de volgende vragen voor je beantwoorden:

 • Hoeveel bedraagt jouw maximale hypotheek en wat heb je te besteden aan een woning?
 • Hoe gaat een eerste of een volgend huis kopen in zijn werk?
 • Hoeveel moet je (over)bieden op een woning in deze regio om een goede kans te maken?
 • Welke hypotheek pakt qua voorwaarden én rente gunstig voor jou uit?
 • Wanneer je ondernemer bent, wat zijn dan je opties voor een zzp-hypotheek?
 • Welke mogelijkheden heb je na je pensioen voor een seniorenhypotheek?
 • Levert oversluiten jou, ondanks de boeterente, een forse maandelijkse besparing op?
 • Kun je je lopende hypotheek verhogen, bijvoorbeeld om een verbouwing te financieren?
 • Hoe zit het met de verzekeringen naast je hypotheek: welke zijn voor jou nodig?

Wil je, om te beginnen, weten hoeveel jij aan hypotheek kunt krijgen? Neem voor jouw hypotheekvraag contact met ons op. In een gratis eerste oriëntatiegesprek gaan wij graag de diepte met je in.

Gratis eerste gesprek

Hoe kun je geld sparen voor je pensioen?

Je financiële situatie een keer laten doorlichten, is in het bijzonder nuttig als je zo rond de vijftig bent. Je pensioen laat dan misschien nog wat jaartjes op zich wachten, het is juist nu hét moment om er alvast naar te kijken. Wist je dat het pensioen dat je via je werkgever en als AOW uitgekeerd krijgt, vaak zo’n 30% lager uitvalt dan je huidige inkomen? Dat heeft gevolgen, zeker als je maandlasten niet direct omlaag gaan na je pensionering.

Wij denken graag met je mee hoe je zelf je pensioen kunt aanvullen. Ons advies is dan niet de simpele dooddoener: ga geld sparen. Nee, wij kijken veel verder en denken ook mee over creatieve opties. Zo kun je je pensioen ook op deze manieren aanvullen:

 • Verzilver de overwaarde op je woning, zodat je een vrij besteedbaar bedrag in handen hebt. Hiervoor kun je bijvoorbeeld je hypotheek onderhands verhogen, een tweede hypotheek nemen of een specifiek product (zoals een opeethypotheek of krediethypotheek) afsluiten.
 • Sluit je hypotheek over. Wie weet kun je daarmee meer lenen. Bovendien levert het je, in het ideale scenario, een veel lagere rente en betere voorwaarden op.
 • Bespaar op je maandlasten. De kans bestaat dat je hypotheek en/of verzekeringen een stuk voordeliger kunnen. Wij zoeken dit graag voor je uit. Een oversluiting kan betekenen dat jij voortaan meer geld per maand kunt sparen voor je pensioen.
 • Investeer in een verhuurwoning. Daarmee kun je meer rendement halen uit je vermogen. De huuropbrengsten zijn een mooi aanvullend inkomen naast je AOW en pensioen.
 • Koop een woning in het buitenland. Om zelf vakantie te vieren, maar ook om te verhuren aan andere vakantiegangers. Ook dat levert je een mooie pensioenaanvulling op. En zo’n tweede woning kopen is dankzij de overwaarde op je huidige woning wellicht een realistischer plan dan je denkt.

In ons pensioenadvies kunnen wij een uitgebreide pensioenplanning voor je opstellen, waarbij we gericht meekijken waar jij goed aan doet en wat bij jouw wensen en toekomstplannen past.

Schakel ons financiële advies in

Deskundig financieel advies in Drachten en online

Of je nu een vraag hebt over je verzekeringen, je hypotheek of je pensioen – je kunt er altijd mee terecht bij Corjan. Hij geeft je niet het standaardadvies waar je zelf ook al op kunt komen, maar kijkt verder dan dat. Met oog voor jouw wensen en situatie kan hij je een stap verder helpen. En, ga je akkoord met wat hij voorstelt, dan kan hij je ook het volledige regelwerk uit handen nemen.

Daarnaast profiteer je bij ons kantoor van zeven voordelen:

 • Financieel advies in Drachten over al je vragen op één plek
 • Volledige aankoopbegeleiding voor je nieuwe woning
 • 25 jaar ervaring in het vak
 • Ook advies voor ondernemers en verhuurders
 • 100% onafhankelijk (keuze uit veel aanbieders)
 • Netwerk van lokale taxateurs en notarissen
 • Advies op kantoor, aan huis of online mogelijk

Gratis kennismaking (op kantoor, online of bij jou thuis)

Je financiële situatie bespreken met een adviseur is nog best een spannende stap. Dat begrijpen we heel goed. Daarom bieden wij je graag de kans om gratis te komen kennismaken. Dat kan bij ons op kantoor, online, over de telefoon of zelfs bij jou thuis.

Plan jouw gratis eerste afspraak in via de knop hieronder. Dan zien we je heel graag binnenkort.

Heb je zo al een vraag of wil je ons graag telefonisch of per e-mail spreken voordat je een afspraak maakt? Dat kan uiteraard altijd. Wij zijn te bereiken via 0800 – 1600 of via drachten@vanbruggen.nl

Maak een afspraak