Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Deventer Keizerstraat 29
7411 HD Deventer
Opent maandag om 08:30 uur
Overige openingstijden
Maandag
08:30 - 17:00
Dinsdag
08:30 - 17:00
Woensdag
08:30 - 17:00
Donderdag
08:30 - 17:00
Vrijdag
08:30 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Deventer

Pensioenadvies in Deventer

Hoe weet je zeker dat je na je pensionering niet elk dubbeltje hoeft om te draaien? Het is een feit dat gepensioneerden er gemiddeld zo’n 30% op achteruit gaan. Je pensioeninkomen valt standaard een stuk lager uit dan wat je gewend was te verdienen. Hoe zorg je ervoor dat je dan toch rondkomt en zelfs je pensioenwensen voor bijvoorbeeld een verbouwing of een vakantiehuis kunt realiseren? Wij helpen je met ons pensioenadvies in Deventer om nu al je financiële plaatje op orde te hebben voor later. Zo kun jij straks onbezorgd van je pensioen genieten.

Maak een afspraak

Wat zijn de aandachtspunten na je pensioen?

Als je straks afscheid neemt van je werkgever, is je daginvulling niet het enige wat drastisch verandert. Ook je financiën komen er totaal anders uit te zien. Je gaat minder verdienen, hoeft anderzijds ook minder belasting te betalen en je kostenplaatje ziet er misschien anders uit. Maar hoe dat exact zit, verschilt enorm per situatie. Daarom is het belangrijk om samen met een expert een persoonlijke pensioenplanning op te stellen.

Bij ons pensioenadvies in Deventer zullen we bijvoorbeeld met je meekijken naar elk van deze vragen:

 • Is jouw opgebouwde pensioen voldoende om straks van rond te komen?
 • Wat moet je zoal regelen voor je hypotheek voor als je over een tijdje met pensioen gaat?
 • Welke mogelijkheden heb je om de overwaarde op te nemen, zodat je dit geld kunt gebruiken?
 • Doe je er slim aan om te verhuizen naar een voordeligere woning of hoeft dat niet?
 • Als je aflossingsvrije hypotheek binnenkort afloopt, waar doe je dan goed aan?
 • Kun je mogelijk besparen op je maandlasten, bijvoorbeeld door verzekeringen stop te zetten of je hypotheek over te sluiten?
 • Als je eerder wilt stoppen met werken, hoe kun je dan een pensioengat opvangen?

Over elk van deze vragen, maar ook je andere financiële vragen, kunnen wij je persoonlijk pensioenadvies geven.

Hoe kun je je pensioen aanvullen?

Aangezien je pensioen vaak lager uitvalt dan je gebruikelijke inkomen, is het vaak prettig als je je opgebouwde pensioen kunt aanvullen. Maar hoe doe je dat? Gelukkig is sparen of beleggen niet de enige optie. Er zijn allerlei manieren te bedenken waarmee je extra pensioen bij elkaar kunt krijgen. Wij kijken graag wat er specifiek in jouw situatie mogelijk is en geven je er passend advies over.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan elk van deze opties:

 • Verzilver je overwaarde, zodat dit bedrag vrij beschikbaar is om bijvoorbeeld op je spaarrekening te storten of ergens in te investeren.
 • Beleg je spaargeld of overwaarde in een tweede woning, zodat je deze kunt verhuren en huurinkomsten kunt sparen. Na verloop van tijd heb je daarmee een mooi bedrag bij elkaar.
 • Sluit je hypotheek over, zodat je structureel bespaart op je maandlasten en daarmee geld overhoudt voor je pensioen (wij kunnen voor je uitrekenen of oversluiten jou inderdaad meer oplevert dan dat het aan boeterente kost).
 • Bespaar op je maandlasten, zodat je überhaupt minder nodig hebt voor je pensioen straks.
 • Sluit een opeethypotheek af, een speciaal product waarmee je als gepensioneerde met een beperkt inkomen alsnog je overwaarde kunt opnemen.
 • Verhuis naar een kleinere woning om zo minder kwijt te zijn aan je vaste lasten.

Wil je weten waar jij goed aan doet voor het verzilveren van je overwaarde of het aanvullen van je pensioen? Onze financieel adviseurs kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden, en laten je weten wat er voor jou haalbaar en voordelig is.

Verbouwplannen om je woongenot te vergroten?

Wil je jouw woning klaarmaken voor de toekomst? Bijvoorbeeld door gelijkvloers leven mogelijk te maken of door je tuin te renoveren, waardoor je nog meer van het buitenleven kunt genieten? Al die dingen zijn misschien mogelijk dankzij de overwaarde op je huis (met bijvoorbeeld een krediethypotheek of tweede hypotheek). De overwaarde kun je namelijk ook inzetten om je huis te verbouwen. Naast je overwaarde zijn er nog andere manieren om een verbouwing te financieren. Soms kun je subsidie krijgen en ook een consumptief krediet is een mogelijkheid. Ga vooral met ons in gesprek om te ontdekken waar jij qua financiering goed aan doet.

Een andere optie is je woning verduurzamen. Daarmee bespaar je op je energierekening (zowel voor als na je pensioen) en kun je ook je woongenot vergroten. Dankzij beter isolatiemateriaal is de temperatuur in huis bijvoorbeeld aangenamer en verlies je minder warmte in de winter en minder koelte in de zomer. Ook verduurzaming van je woning kun je mogelijk vanuit je hypotheek financieren. Wist je dat je bij verduurzaming zelfs meer dan 100% van de woningwaarde mag lenen aan hypotheek? 106% om precies te zijn!

Kortom: allerlei mogelijkheden. Vraag gratis een gesprek aan op ons kantoor in Deventer om te ontdekken wat er voor jou persoonlijk mogelijk en gunstig is.

Gratis eerste gesprek

Hypotheek en pensioen, waar moet je op letten?

Je pensioen heeft ook gevolgen voor je hypotheek. Vanaf je 57e kun je minder lenen dan vóór die tijd. Je maximale hypotheek valt lager uit, omdat vanaf dat moment je (lagere) pensioeninkomen gaat meetellen voor je hypotheekbepaling. Dat heeft gevolgen als je gaat verhuizen, maar ook als je bijvoorbeeld plannen hebt om je hypotheek te verhogen, over te sluiten of iets voor je bestaande aflossingsvrije hypotheek te regelen. Daarom doe je er altijd goed aan om er op tijd bij te zijn als je iets aan je hypotheek wilt wijzigen.

Omdat wij zowel hypotheekadvies als pensioenadvies in Deventer geven, kunnen we je goed helpen om de juiste keuzes te maken voor je hypotheek. Ook met het oog op later.

Zo kunnen we je helpen bij veel hypotheekvragen, zoals:

 • Waar doe je goed aan als je rentevaste periode bijna afloopt?
 • Wat kun je het beste doen met een aflossingsvrije hypotheek waarop je nog niet of nauwelijks hebt afgelost?
 • Hoeveel kun je aan zzp-hypotheek krijgen nu je richting je pensioen gaat?
 • Doe jij er goed aan om tussentijds op je hypotheek af te lossen?
 • Hoeveel seniorenhypotheek kun je krijgen als je na je pensioen een hypotheek aanvraagt?
 • Hoe kun je je verbouwing financieren, eventueel vanuit je hypotheek?
 • Welke opties heb je om je overwaarde op te nemen?
 • Hoe gaat het in zijn werk als je je kinderen geld wilt schenken of op een andere manier wilt helpen bij de aankoop van hun eerste woning?
Gratis eerste afspraak

Ook voor makelaardij en financieel advies

Naast vragen over je pensioen en hypotheek, kun je bij ons ook met andere financiële vraagstukken terecht. We bieden breed financieel advies over allerlei onderwerpen, zoals verzekeringen, besparen op je maandlasten, geld schenken, consumptief krediet of je financiële situatie na een scheiding of na overlijden van een naaste.

Ook voor al je makelaardijvragen zit je bij ons goed. We werken nauw samen met Adfinis Makelaars, met wie wij ons pand delen. Zij kunnen je bijstaan bij de verkoop, aankoop of taxatie van een woning. Samen met hen kunnen we je dus veel uit handen nemen in jouw zoektocht naar een nieuwe woning of bij je verhuisplannen.

In elke situatie waarin jij deskundig advies kunt gebruiken om je financiën goed geregeld te hebben, staan we bij Van Bruggen Adviesgroep Deventer voor je klaar. Altijd met persoonlijk advies en altijd met oog voor de optie die voor jou passend is én voordelig uitpakt. Met ons onafhankelijke financieel advies gaan we gericht op zoek naar waar jij goed aan doet.

Over ons pensioenadvies in Deventer

Je kunt bij ons van maandag t/m vrijdag terecht aan de Keizerstraat 29 voor pensioenadvies in Deventer. De voordelen van ons pensioenadvies op een rij:

 • Advies op maat voor jouw financiële vragen
 • Professioneel financieel advies én makelaardij
 • Ook ruime kennis van pensioen, verzekeringen, scheiden en meer
 • Volledig onafhankelijk (= keuze uit veel geldverstrekkers)
 • Op zoek naar een voordelige én passende optie voor jou
 • Proactief advies als jij kunt besparen op je maandlasten
 • Gratis eerste afspraak

Plan je gratis eerste afspraak

Wil je jouw eerste afspraak plannen om vrijblijvend je opties te bespreken? Neem dan contact met ons op via deventer@vanbruggen.nl of via 0570 – 642 299, of klik op de knop hieronder. Dan zien we je graag binnenkort voor een kosteloze kennismaking.

Gratis eerste afspraak