Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Verkoopmakelaar

Verkoopmakelaar

Veel Nederlanders nemen voor de verkoop van hun woning een verkoopmakelaar in de arm. Die helpt bij het verkopen van de woning. Vanaf de waardebepaling van het huis tot aan het nalopen van de koopakte. De verkoopmakelaar heeft als doel om voor jou de woning tegen een zo gunstig mogelijke prijs en aantrekkelijke voorwaarden te verkopen. Je kunt met een makelaar aan je zijde vaak meer uit de onderhandelingen halen. Bovendien zorgt de makelaar ervoor dat alles goed verloopt en hoef je dankzij de makelaar niet overal zelf op te letten.

Benieuwd hoe een verkoopmakelaar jou verder kan helpen? Maak gratis kennis met een verkoopmakelaar van Van Bruggen Adviesgroep.

Gratis kennismakingsgesprek

 

Wat doet een verkoopmakelaar?

De verkoopmakelaar helpt om je woning voor een goede prijs te verkopen. De makelaar komt op voor jouw belangen als verkoper. Zo helpt diegene je om zoveel mogelijk uit de onderhandelingen te halen en geeft je advies over een goede verkoopprijs en eventuele tegenbiedingen. Daarnaast kan de makelaar veel officiële dingen voor je regelen. De sleuteloverdracht bijvoorbeeld.

Verder kun je met de verkoopmakelaar vaak zelf afstemmen wat jij wilt dat de makelaar voor je doet. Wil je bijvoorbeeld dat de makelaar ook de bezichtigingen begeleidt of doe je dat liever zelf? Daar maak je altijd samen met de makelaar afspraken over. Dat is ook bepalend voor het tarief dat je voor de makelaar betaalt.

Waarom een verkoopmakelaar inschakelen?

Het belangrijkste voordeel is dat je dankzij een verkoopmakelaar een hogere verkoopprijs krijgt voor je woning. De makelaar helpt je om het onderste uit de kan te halen bij de onderhandelingen. Met een verkoopmakelaar sta je over het algemeen steviger in de prijsonderhandelingen met geïnteresseerden.

Verder profiteer je met een verkoopmakelaar van deze voordelen:

  • Je profiteert van ruime ervaring met het verkopen van huizen. Daardoor weet de makelaar precies waarop te letten en ziet hij niets over het hoofd.
  • Je woning wordt zo gunstig mogelijk in de verkoop De makelaar kent de juiste kanalen voor de promotie van je huis, kan een fotograaf inschakelen voor je woning en helpt om je huis verkoopklaar te maken.
  • Je hebt zelf minder omkijken naar de verkoop, bijvoorbeeld doordat de verkoopmakelaar bezichtigingen kan begeleiden. Dat bespaart je veel tijd.
  • Geïnteresseerden voelen zich vaak vrijer wanneer niet jijzelf maar de makelaar de bezichtigingen begeleidt.
  • De makelaar zorgt ervoor dat alles tot in detail goed op papier komt te staan in het voorlopig koopcontract en kijkt later ook de koopakte voor je na. Daardoor voorkom je discussies achteraf.
  • De makelaar heeft een groot netwerk en kan daardoor meer potentiële kopers naar je woning trekken.

Verkoopmakelaar en hypotheekadviseur op één plek

We bieden op veel kantoren van Van Bruggen Adviesgroep zowel financieel advies als makelaardij. Daardoor zit je op één plek goed voor al je vragen rondom het kopen en verkopen van een woning. Je verkoopt je huis voor een goede prijs, krijgt hulp bij het vinden van een nieuwe woning en wordt ook bijgestaan door een expert op financieel vlak.

Quote: Voor een makelaar betaal je een bedrag aan courtage. Dit zijn de makelaarskosten. Soms is dit een vast, vooraf afgesproken, bedrag. Soms gaat het om een percentage van de verkoopprijs. De makelaars van Van Bruggen Adviesgroep laten je altijd van tevoren de precieze kosten weten voor hun diensten. Zo weet je waar je aan toe bent.

Gratis eerste gesprek met een makelaar

Ben je benieuwd hoe een verkoopmakelaar jou op weg kan helpen bij de verkoop van je woning? Omdat een goede klik belangrijk is, kun je bij ons altijd een gratis kennismaking plannen met een makelaar. Kies een makelaar bij jou in de buurt en plan een afspraak op een moment dat voor jou past.

Gratis oriëntatiegesprek

Mensen vragen ook

Elke verkoopmakelaar hanteert een eigen tarief. Je betaalt voor je makelaar een bepaald courtage: een bedrag makelaarskosten. Dat is soms een vast tarief en soms een percentage van de verkoopprijs. De kosten hangen ook af van welke taken je precies bij de verkoopmakelaar neerlegt. De makelaars van Van Bruggen Adviesgroep zullen je altijd van tevoren laten weten hoeveel je betaalt voor hun makelaarsdiensten.

Je kunt inderdaad ook zelf een huis verkopen. De meeste mensen schakelen hier echter een verkoopmakelaar voor in. Diegene neemt je veel werk uit handen, zorgt ervoor dat alles ook juridisch goed geregeld is en helpt je om een betere prijs voor je woning te krijgen. Daarmee verdient een makelaar zichzelf vaak wel terug. Bovendien bespaar je jezelf veel tijd en gedoe, bijvoorbeeld omdat het opstellen van een voorlopig koopcontract niet zomaar iets is.