Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Klantprofiel

Klantprofiel

Het klantprofiel is een rapport over wat je van hypotheken weet en hoe je over hypotheken denkt. Dit zijn belangrijke zaken voor de hypotheekadviseur om mee te nemen in het persoonlijke advies aan jou. Zo stelt een adviseur vragen over de mate waarin je bereid bent om risico’s te nemen, in hoeverre je juist zekerheid wilt en wat mogelijke financiële veranderingen zijn in de toekomst. Dit alles leidt tot een persoonlijk advies dat past bij jouw situatie, wensen en voorkeuren.

Gratis oriëntatiegesprek aanvragen?

 

Waarom een klantprofiel?

Een onafhankelijke hypotheekadviseur, zoals de adviseurs van Van Bruggen Adviesgroep, vinden het belangrijk om jouw voorkeuren en wensen goed te kennen. Zo kunnen ze uit het grote aanbod aan hypotheken specifiek een hypotheek aanbevelen die bij je past. Qua maandlasten, maar ook qua voorwaarden. Een klantprofiel helpt om tot een passend persoonlijk advies te komen.

Daarom stelt de hypotheekadviseur je niet alleen vragen over persoonlijke gegevens (je inkomen, werkgever, geboortedatum, etc.), maar ook over je kennis van hypotheken, je huidige financiële situatie en je (gewenste) toekomstige situatie. Er komen bijvoorbeeld vragen aan bod over hoe jij vindt dat een nieuwe hypotheek eruit zou moeten zien.

Een klantprofiel is ook belangrijk als je vermogen wilt opbouwen door te beleggen. De adviseur stelt dan specifiek een beleggingsprofiel op. Daarin staat bijvoorbeeld in hoeverre je behoefte hebt aan zekerheid en in hoeverre je juist bereid bent om risico’s te nemen.

Marleen OverduinLet op: Alleen onafhankelijke hypotheekadviseurs nemen een groot aanbod aan hypotheekopties mee in hun advies aan jou. Kies je voor een adviseur van een bank? Dan kan diegene meestal alleen de producten van die specifieke bank aanraden. Met een onafhankelijke adviseur sluit je dus vaker een hypotheek af die in alle opzichten bij je past.

Hypotheekadvies inschakelen?

Ben je benieuwd welke hypotheek bij jouw wensen past? Of heb je meer in het algemeen vragen over waar jij financieel goed aan doet? Je bent van harte welkom voor financieel advies op maat bij Van Bruggen Adviesgroep. De eerste kennismaking is volledig vrijblijvend en gratis.

Plan een gratis kennismaking

Mensen vragen ook

Het klantprofiel is een beschrijving van jou als klant. Hierin staat bijvoorbeeld beschreven hoe je financiële situatie er op dit moment uitziet, wat je wensen zijn voor je financiële toekomst en welke kennis je hebt van hypotheken. Op basis van het klantprofiel kan een financieel adviseur je persoonlijk advies geven over jouw opties.

Wat een voordelige en passende hypotheek is, verschilt per persoon. Dit hangt af van jouw wensen voor een hypotheek, van je voorkeuren en ook van je huidige en toekomstige situatie. Een hypotheekadviseur van Van Bruggen Adviesgroep kijkt graag naar jouw wensen en situatie en kan tientallen hypotheekproducten voor je vergelijken. Zo rolt er altijd een hypotheekproduct uit dat goed bij je past. Qua rente én voorwaarden.