Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Gedragscode Hypothecaire Financieringen

Gedragscode Hypothecaire Financieringen

Sinds 1 augustus 2020 geldt de huidige Gedragscode Hypothecaire Financiering. Deze stelt bepaalde minimumeisen aan onder meer offertes, voorwaarden, folders en hypotheeklastenberekeningen. Het doel is meer openheid en transparantie creëren voor consumenten. Dankzij deze Gedragscode krijgen consumenten goede en vergelijkbare informatie over diverse hypotheekproducten.

Hypotheekadvies nodig?

 

Wat staat er precies in de Gedragscode hypothecaire Financieringen?

Elke Nederlandse hypotheekaanbieder moet zich aan de Gedragscode Hypothecaire Financieringen houden. Deze gedragscode is opgesteld door de hypotheekbranche in samenwerking met een aantal consumentenorganisaties.

In de gedragscode staat bijvoorbeeld waar hypotheekaanbieders op moeten letten bij het bepalen van jouw leencapaciteit, wat de vereisten zijn voor extra of vervroegde aflossing en wat er officieel voor informatie moet staan bij een hypotheeklastenberekening.

Marleen OverduinTip: Wil je precies weten wat er in de Gedragscode Hypothecaire Financieringen staat? Via de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) kun je de Gedragscode inzien.

Hypotheekadvies nodig?

Bij Van Bruggen Adviesgroep ben je altijd verzekerd van volledig onafhankelijk hypotheekadvies. We vergelijken tientallen hypotheekaanbieders voor je, zodat je een hypotheek kiest die bij jou past en die voordelig is. Benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Vraag een gratis oriëntatiegesprek aan.

Gratis oriëntatiegesprek

Mensen vragen ook

Voor het bepalen van je maximale hypotheek wordt altijd gekeken naar je inkomen. Dit wordt naast de toetsingsnormen van de bank gelegd om te bepalen hoeveel je op basis van je inkomen kunt lenen. Daarnaast wordt gekeken naar de waarde van de woning waarvoor je de hypotheek afsluit. In totaal mag je niet meer dan 100% van je woningwaarde lenen. De enige uitzondering is dat je, als je inkomen dat toelaat, tot maximaal 106% mag lenen als je energiebesparende maatregelen meefinanciert.

Daarvoor moet je kijken naar de actuele rentestanden (welke aanbieder biedt een gunstige rente?), de voorwaarden (welke voorwaarden sluiten aan bij je wensen?) en naar wat past bij jouw huidige en toekomstige situatie. Er is best veel om op te letten. Daarom schakelt zo’n 90% van de Nederlanders een hypotheekadviseur in bij het kiezen van de juiste hypotheek. Je weet dan zeker dat je nu en later goed zit, zowel qua maandlasten als qua voorwaarden.