Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Financiële Bijsluiter

Financiële Bijsluiter

In een Financiële Bijsluiter bij een financieel product stond tot 2018 wat het product inhoudt en wat de kosten, de opbrengsten en de risico’s ervan zijn. Alle aanbieders van complexe financiële producten (waaronder alle hypotheekvormen vallen behalve aflossingsvrije, annuïteiten- en lineaire hypotheken) waren wettelijk verplicht de Financiële Bijsluiter te verstrekken of op hun site te zetten. Dit maakte het eenvoudiger om financiële producten met elkaar te vergelijken. Op 1 januari 2018 kwam de Financiële Bijsluiter te vervallen. Nu gelden in plaats daarvan de Europese Essentiële Beleggersinformatie en het Essentiële-informatiedocument.

Sta jij op het punt om een financieel product af te sluiten, zoals een hypotheek of een consumptief krediet? Onze financieel adviseurs geven je er graag persoonlijk en eerlijk advies over, zodat je de juiste keuzes maakt. Plan een gratis kennismaking.

Gratis oriëntatiegesprek

Marleen OverduinTip: Sluit je een complex financieel product af, zoals en verzekering of een beleggingsrekening? Loop dan altijd de voorwaarden goed na. Of nog beter: betrek er een financieel adviseur bij die je kan wijzen op de voordelen én de haken en ogen van een product. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Behoefte aan financieel advies?

Wil je je financiële situatie laten doorlichten? Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar je hypotheekopties? Of wil je weten wat je voor je pensioen kunt regelen? Onze financieel adviseurs staan voor je klaar.

Gratis eerste afspraak

Mensen vragen ook

Tot 2018 was dit de bijsluiter met productinformatie (ook over de productrisico’s) die je kreeg als je een complex financieel product afsloot. Op 1 januari 2018 is de Financiële Bijsluiter komen te vervallen.

Het is lastig om dat volledig zelf uit te pluizen, ook omdat een financieel product nu én in de toekomst bij je moet passen. Daarom raden wij je aan om een financieel adviseur in te schakelen. Die kan alle opties voor je op een rij zetten en kan ze voor je vergelijken op kosten én voorwaarden. Bij Van Bruggen Adviesgroep is het eerste gesprek hiervoor altijd gratis.