Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Assen Collardslaan 20
9401 GZ Assen
Opent vrijdag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Assen

Hypotheekadvies in Assen

Je wilt een hypotheek afsluiten, wilt weten hoeveel je kunt lenen, wilt je bestaande hypotheek oversluiten of je wilt je overwaarde op een slimme manier benutten. En je wilt zeker weten dat je daarbij goede keuzes maakt, voor nu en voor de toekomst. In al die gevallen zijn wij er graag voor je voor hypotheekadvies in Assen. We gaan met jou op zoek naar een goede oplossing die past bij je persoonlijke en financiële situatie. Van scherpe rente tot goed geregelde voorwaarden. En dat altijd met persoonlijk advies en begrijpelijke uitleg.

Op onze lokale startpagina vind je onder andere onze dienstenwijzer en vergelijkingskaarten, die je inzicht geven in onze dienstverlening en tarieven. 

Maak een afspraak

Hypotheekadviseur in Assen

Een hypotheek afsluiten is niet zomaar iets. Een korte Google-zoekactie is genoeg om te ontdekken met hoeveel dingen je daarbij rekening moet houden. Er zijn tientallen hypotheekaanbieders met ieder weer hun eigen kleine lettertjes. En dan moet je ook nog een keuze maken voor bijvoorbeeld een rentevaste periode, een hypotheekvorm en eventuele (schade)verzekeringen. Waar begin je? En hoe weet je zeker dat je niet net voor de verkeerde optie gaat?

Daarom zijn wij er als ervaren hypotheekadviseur in Assen om je bij al die keuzes te begeleiden. We maken het niet ingewikkelder dan het is. “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg is ons motto.” En ook: waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Wij verdiepen ons voor jou in de financiële materie en geven je daar op een begrijpelijke manier uitleg over. We vergelijken de hypotheekaanbieders en helpen je zo om op een bewuste manier goede keuzes te maken.

De Van Bruggen-nieuwbouwhypotheek

In Assen en omgeving worden volop woningen gebouwd. Niet vreemd ook, want deze regio is bij veel mensen erg geliefd. Heb jij je oog laten vallen op een nieuwbouwproject? Dan gaat het afsluiten van een hypotheek anders in zijn werk dan als je een bestaande woning koopt. Je woning is immers nog niet gebouwd. Ook al voordat je in de woning intrekt, zal je een deel van de woning moeten financieren. Geen zorgen: wij begeleiden je graag gedurende het hele bouwtraject. Zo kun jij je focussen op de inrichting van je toekomstige droomwoning, terwijl wij je het regelen van de financiën volledig uit handen nemen.

Speciaal voor mensen die een nieuwbouwwoning (willen) kopen, bieden we de nieuwbouwhypotheek. Het voordeel van die hypotheek via ons afsluiten? Bij Van Bruggen Adviesgroep Assen kennen wij de nieuwbouwprojecten in Assen op ons duimpje én adviseren we je over de nieuwbouwhypotheek die goed bij jou past.

Benieuwd naar de verschillende nieuwbouwprojecten in Assen? Die vind je op deze pagina.

Neem contact op

Je eerste woning kopen? Wij helpen!

Bekijk je bijna dagelijks Funda in de hoop er als eerste bij te zijn voor jouw nieuwe droomwoning? Leuk, een eerste woning kopen is een spannende stap. Zeker in deze tijd, waarin er helaas meer kapers op de kust zijn. Nu steeds meer mensen uit het westen van Nederland hebben ontdekt hoe mooi Drenthe is, zijn ook de huizen in Assen erg in trek. Voor je het weet is de woning die jij op het oog hebt, al weg. Althans, zo doen onder andere de media en verhalen van bekenden je misschien geloven. Om je te helpen wél een goede kans te maken op jouw eerste woning in Assen, zijn wij er graag voor deskundig hypotheekadvies en aankoopbegeleiding bij je eerste huis.

Onze ervaring is dat je ook als starter wel degelijk kansen hebt om een woning te bemachtigen in deze omgeving. Op ons kantoor vind je, naast hypotheekadviseurs in Assen, ook aankoopbegeleiders. Daardoor kunnen we je zowel bij de financiering van je eerste huis als bij het vinden van je eerste eigen woning de juiste begeleiding bieden. Vanaf het berekenen van je maximale hypotheek tot aan het magische moment van de sleuteloverdracht bij de notaris. Met ons hypotheekadvies in Assen en aankoopbegeleiding staan we je tijdens dit hele proces bij.

Wil je weten hoeveel jouw maximale hypotheek voor een woning in Assen bedraagt? Krijg via de rekentool hieronder alvast een eerste indicatie.

Maximale hypotheek berekenen

De voordelen van Van Bruggen Adviesgroep in Assen

Schakel je Van Bruggen Adviesgroep in Assen in voor hypotheekadvies in Assen? Dan profiteer je van deze voordelen:

 • Gecertificeerd hypotheekadviseurs én aankoopbegeleiders
 • Jarenlange ervaring in hypotheekadvies
 • Ook voor financieel advies en pensioenadvies
 • Specifieke kennis van de regio Assen
 • Ook goed thuis in nieuwbouwhypotheken
 • Advies online of op kantoor
 • Onafhankelijk hypotheekadvies (keuze uit veel aanbieders)

We vertellen je graag meer over hoe wij werken en wat we voor je kunnen betekenen. Zullen we een keer gratis kennismaken, op kantoor of online? Plan gerust een afspraak in.

Plan een gratis kennismaking

Advies over overwaarde en oversluiten

We merken dat veel mensen die al langere tijd een koopwoning hebben, door de stijgende huizenprijzen een flinke overwaarde hebben opgebouwd. Een mooie meevaller die je kunt investeren in je volgende woning als je gaat verhuizen. Maar wat nu als je geen verhuisplannen hebt? Ook dan zijn er goede mogelijkheden om je overwaarde op te nemen.

Wij kijken graag met een deskundige blik mee naar jouw hypotheek in Assen om je hier goed advies over te kunnen geven. Zo zijn er misschien mogelijkheden om je hypotheek over te sluiten en daarmee tegelijkertijd je overwaarde te gebruiken én van de huidige rentes te profiteren. Ook een tweede hypotheek kan een goede optie zijn, zeker als je verbouw- of verduurzamingsplannen hebt.

Je hoort het al: mogelijkheden genoeg. Welk van al die mogelijkheden bij jou past en wat je daarvoor moet regelen? Dat zoeken we graag samen met en voor jou uit. Altijd op een persoonlijke manier, waarbij jouw vragen en wensen centraal staan.

Overwaarde whitepaper downloaden

Testimonial Carlijn

CARLIJN EN HAAR MAN HIELPEN HUN KINDEREN AAN EEN APPARTEMENT DANKZIJ DE OVERWAARDE OP HUN WONING

Onlangs klopten Carlijn en haar man bij ons aan met een bijzonder verzoek. Ze wilden graag hun overwaarde verzilveren om hun kinderen aan een eerste huis te helpen. Hoe? Door twee appartementen aan te schaffen en tegen lage lasten te verhuren aan hun kinderen. Zo konden ze hen de kans geven om te sparen voor hun eerste koopwoning én tegelijkertijd prettig en goedkoop op hun zelf wonen. Met behulp van financieel adviseur Marion werd er een geschikte constructie bedacht. Deze bestond uit een deels aflossingsvrije hypotheek met de optie om onbeperkt af te lossen. Zo kon er later bij de verkoop van de appartementen direct een groot deel van de hypotheek worden afgelost. Benieuwd hoe het gehele traject tot stand is gekomen? Carlijn en haar man vertellen je hoe het is verlopen en hoe zij dit hebben ervaren.

Onafhankelijk hypotheekadvies met keuze uit tientallen geldverstrekkers

Je kunt voor hypotheekadvies naar je eigen bank stappen. Dat lijkt misschien een logische stap, maar in de praktijk pakt het vaak voordeliger uit als je onafhankelijk hypotheekadvies inschakelt. Het punt is dat je bank bijna altijd alleen zijn eigen producten kan aanbevelen. Dat is waarin wij als onafhankelijk hypotheekadviseur in Assen verschillen van een adviseur van de bank. We zijn volledig onafhankelijk en zijn dus niet gekoppeld aan maar één of enkele geldverstrekkers. Dat is gunstig, want de kans is klein dat je eigen bank op het moment dat je je hypotheek afsluit toevallig net de scherpste rente en de meest passende voorwaarden heeft in de markt.

In ons advies over jouw hypotheek in Assen nemen we tientallen geldverstrekkers mee. Die vergelijken we met elkaar om uiteindelijk één aanbieder te selecteren die jou een scherp en voordelig aanbod kan doen met een gunstig rentepercentage en passende voorwaarden.

Met welke financiële vraag je ook bij ons aanklopt, je kunt er altijd van op aan dat ons advies 100% eerlijk is. Zo zullen we het je altijd laten weten als het voordeliger kan of als je een bepaalde verzekering niet nodig hebt. Dat jij goed en voordelig uit bent, staat bij ons voorop.

Oversluitgids

Waarover geven we hypotheekadvies in Assen?

Een hypotheek in Assen afsluiten of oversluiten is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt bij hypotheekadvies in Assen. Maar er zijn meer vragen waarbij we ons deskundige advies aanbieden. Zo kunnen we je bij Van Bruggen Adviesgroep in Assen ook advies geven over deze vragen:

 • Hoeveel kan ik maximaal krijgen aan hypotheek?
 • Hoe kan ik de financiering voor mijn eerste woning rond krijgen?
 • Welke hypotheek uit het grote aanbod past bij mij?
 • Wat zijn mijn opties voor een zzp-hypotheek?
 • Hoe zit het met mijn hypotheek als ik een andere woning koop?
 • Hoe kan ik de overwaarde op mijn woning benutten?
 • Wat zijn mijn opties voor een tweede hypotheek?
 • Hoe kan ik een verbouwing of verduurzaming van mijn huis financieren?
 • Hoe kan ik alles rondom mijn hypotheek goed regelen voor na mijn pensioen?
 • Welke verzekeringen kan ik afsluiten bij mijn hypotheek? Heb ik die nodig?

Bij elk van die vragen kun je rekenen op ons deskundige en eerlijke advies.

Vraag hypotheekadvies aan

Vraag vrijblijvend hypotheekadvies aan

Heb je een gerichte hypotheekvraag? Ben je benieuwd naar jouw opties voor je hypotheek? Of wil je weten hoe jij kunt besparen op je maandlasten?

Zowel bij ons op kantoor als online ben je van harte welkom voor hypotheekadvies in Assen. Plan een afspraak in met een van onze adviseurs. Of bel naar 0592 – 371 666.

Plan een kennismaking