Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Arnhem Velperweg 86
6824 HL Arnhem
Opent maandag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:30
Dinsdag
09:00 - 17:30
Woensdag
09:00 - 17:30
Donderdag
09:00 - 17:30
Vrijdag
09:00 - 17:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Arnhem

Pensioenadvies in Arnhem

Kijk jij er al naar uit om straks de deur op het werk definitief achter je dicht te trekken? Om voortaan te genieten van vrijwilligerswerk, tijd met familie, mooie reizen of gewoon extra vaak in de tuin zitten met een boek? Wij helpen je graag om zorgeloos alles uit je pensioen te halen. Met ons pensioenadvies in Arnhem kijken we hoe jij je financiële situatie na je pensioen zo goed mogelijk regelt. Zodat je geen last hebt van een pensioengat, niet meer betaalt voor je vaste lasten dan nodig en waar nodig je pensioen zelf kunt aanvullen. Hoe kunnen we jou helpen?

Maak een afspraak

Waarom is pensioenadvies zo belangrijk?

Nu denk je misschien “Mijn pensioen duurt nog even. Daar kijk ik over een jaar of vijf wel naar!”. Maar wacht heel even voordat je die conclusie trekt. Want hoe later je begint met dingen regelen, hoe kleiner de kans is dat je een pensioengat nog kunt dichten. Iets waar niet iedere Nederlander bij stilstaat, is dat je pensioeninkomen vaak zo’n 30% lager uitvalt dan je gebruikelijke inkomen in loondienst. Dat zorgt dus voor een pensioengat. Je moet immers ook met dat lagere inkomen nog wel gewoon je vaste lasten blijven betalen, bijvoorbeeld voor je hypotheek en verzekeringen.

En dan is er nog een kink in de kabel: hypotheekaanbieders kijken al vanaf je 57e naar je pensioeninkomen voor het bepalen van je maximale hypotheek. Wat dat concreet inhoudt? Dat je al vanaf je 57e minder hypotheek kunt krijgen als je bijvoorbeeld wilt verhuizen, je overwaarde wilt opnemen of je hypotheek wilt oversluiten. Dat zou zomaar roet in het eten kunnen gooien bij je pensioenplannen.

Om al die redenen doe je er goed aan om bijtijds pensioenadvies in Arnhem in te schakelen. Samen bespreken we de belangrijkste financiële vragen rondom jouw pensioen:

 • Hoe ziet jouw inkomen er straks na je pensioen uit?
 • Is dat inkomen voldoende om van rond te komen én je pensioenplannen waar te maken?
 • Hoe kun je je pensioen eventueel aanvullen?
 • Wat zijn jouw opties om je overwaarde op te nemen en zo een buffer te creëren?
 • Wat zijn jouw aandachtspunten voor je hypotheek na je pensioen?
 • Welke mogelijkheden heb je om te verhuizen en daarvoor een seniorenhypotheek te nemen?
 • Kun je wellicht besparen op je hypotheek en verzekeringen, bijvoorbeeld door je hypotheek over te sluiten?

Ons pensioenadvies in Arnhem: breed en persoonlijk

Je hebt vast wel een beeld bij hoe jouw pensioen ongeveer geregeld is. Maar om te weten welke gevolgen je pensionering écht heeft voor je financiën straks, moet je verder kijken dan je loonstrook of Mijnpensioenoverzicht.nl alleen. Concreet wil je weten hoe je pensioeninkomen zich verhoudt tot je lasten. En ook wat je nog aan aanvullende opties hebt om zelf je pensioengat te dichten.

Daarom kun je ons inschakelen als jouw financieel adviseur. Wij kijken verder dan je pensioenopbouw alleen. We kijken juist naar je brede financiële situaties en wijzen je op alle mogelijkheden en aandachtspunten. Heb jij verhuisplannen? Dan onderzoeken we hoe je die haalbaar maakt. Rust er veel overwaarde op je huis? Dan adviseren we je hoe je die kunt opnemen. En loopt je hypotheek over een tijdje af? Dan kijken we mee wat er daarin mogelijk is. Zo ben jij van alle kanten verzekerd van een gezonde financiële situatie. Dat betekent dat je straks écht zorgeloos kunt genieten van je pensioen.

Bij Van Bruggen Adviesgroep in Arnhem krijg je persoonlijk pensioenadvies van Koen. Altijd met veel deskundigheid én met persoonlijke aandacht voor al jouw vragen. Daarnaast ben je verzekerd van:

 • Erkend financieel adviseur met jarenlange ervaring
 • 100% onafhankelijk advies (groot aanbod aan geldverstrekkers)
 • Persoonlijk en transparant advies over al je vragen
 • Alles tot in de puntjes geregeld voor jou
 • Ruime expertise in verhuurwoningen als belegging
 • Samenwerking met lokale makelaars mogelijk
 • Advies op kantoor, via de telefoon én online
Pensioenadvies inschakelen

Eerder stoppen met werken?

Voor veel mensen is het een grote wens om al eerder te stoppen met werken. Je hebt er tegen de tijd dat je met pensioen mag al heel wat werkzame jaren op zitten. Wil je van jouw pensioenperiode optimaal gebruikmaken? Dan kun je misschien al vóór die leeftijd de deur op het werk achter je dichttrekken.

Hoe weet je of dat voor jou mogelijk is? Het antwoord op die vraag hangt af van je huidige financiële plaatje en de mogelijkheden die je hebt om je pensioen aan te vullen. Heb je een flinke buffer liggen? Dan hoeft eerder stoppen met werken geen probleem te zijn. Heb je weinig spaargeld? Dan kun je kijken naar alternatieve manieren om een buffer op te bouwen. Het kan bijvoorbeeld best zijn dat je overwaarde daar mooie kansen voor biedt. Door de overwaarde met bijvoorbeeld een opeethypotheek of een krediethypotheek op te nemen, wordt dit een vrij besteedbaar bedrag. Een mooi bedrag voor je spaarrekening voor later bijvoorbeeld!

Wij denken graag met je mee over jouw mogelijkheden en kijken daarbij bewust heel breed.

Beleggen in vastgoed voor je oude dag?

Naast zelf geld sparen of beleggen, kan een vastgoedinvestering ook een slimme manier zijn om geld te sparen voor je oude dag. Als je een woning koopt om te verhuren, kun je daar – als het goed is – maandelijks een mooi bedrag aan huurinkomsten mee opstrijken. Dat passieve inkomen is dan weer een aantrekkelijk extraatje naast je werkgeverspensioen.

Om jou bij deze spannende stap goed op weg te helpen, bieden we ook hypotheekadvies over de aankoop van een tweede woning. We kunnen je specifiek meer vertellen over verhuurhypotheken, de voorwaarden die daarbij gelden en de mogelijkheden die jij hebt om een woning voor de verhuur te kopen. Ook prettig is het dat wij ons kantoor delen met een lokale makelaar, waardoor je op één plek goed zit voor zowel het financiële advies als de aankoop van je nieuwe (tweede) woning.

Wil je meer weten over jouw opties om een tweede woning te kopen, bijvoorbeeld voor de verhuur? Je bent van harte welkom voor een kosteloos eerste gesprek.

Financieel advies aanvragen

Onafhankelijk pensioenadvies in Arnhem

Ons pensioenadvies in Arnhem is gegarandeerd 100% onafhankelijk. Dit is ook te zien aan ons Keurmerk Financiële Dienstverlening. Dit keurmerk krijg je als financieel dienstverlener alleen als je aan strenge kwaliteitscriteria voldoet en samenwerkt met meerdere geldverstrekkers. Wij hebben er bewust voor gekozen om onafhankelijk te zijn, omdat we jou daardoor nog beter kunnen adviseren. Onderdeel van ons advies is altijd een uitgebreide vergelijking van de mogelijkheden bij verschillende geldverstrekkers. Zo kun je erop vertrouwen dat het advies dat we je geven altijd zorgvuldig afgewogen is. En dat het je een mooie besparing én een passend product oplevert ten opzichte van advies bij de bank.

Dat onafhankelijke advies komt trouwens ook van pas als je al gepensioneerd hebt en prangende financiële vragen hebt. Bijvoorbeeld over het helpen van je kinderen bij het kopen van hun eerste huis, het financieren van een verbouwing, het verhogen van je hypotheek of het doen van een schenking aan een familielid. In welke levensfase je ook zit, we kunnen je bij bijna elke financiële vraag wel helpen.

Wat moet je nog regelen voor jouw pensioen?

Wil jij ook alles uit je pensioen kunnen halen door je financiën op tijd volledig op orde te hebben? Heb je misschien een specifieke pensioenvraag? Wij staan graag voor je klaar. Op ons kantoor in Arnhem, maar op jouw verzoek eventueel ook via de telefoon of online.

Voor de eerste afspraak betaal je niets, zodat we kosteloos en vrijblijvend kunnen kennismaken. Benieuwd? Plan nu je eerste afspraak via de knop hieronder.

Je kunt ons ook bellen of mailen voor een eerste contact. We zijn bereikbaar via arnhem@vanbruggen.nl of via 026 – 2200 000.

Maak een vrijblijvende eerste afspraak