Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Stormschade: voorkomen is beter dan genezen

Met storm Ciara en storm Dennis (niet te verwarren met Dennis Storm) nog vers in het geheugen, is het verstandig je goed voor te bereiden op zo’n storm. Natuurlijk zorg je voor de musthaves zoals een Netflix abonnement of Disney+, een uitgewassen huispak en voldoende chips en frisdrank in huis is om de storm door te komen. Daarnaast is het ook verstandig maatregelen te treffen om schade te voorkomen. Zit je net midden The Mandalorian of Stranger Things, belt de buurman aan om te vertellen dat je tuinset in het kanaal ligt. Dat wil je niet…

Wat kun je zoal doen om schade te voorkomen?

Zet spullen die kunnen wegwaaien vast of binnen. Naast dat het hartstikke vervelend is als deze spullen beschadigd raken of schade veroorzaken bij een ander doordat ze wegwaaien, het is ook niet altijd verzekerd! Er zijn verzekeraars die dergelijke schade, die voorkomen had kunnen worden, niet vergoeden.

Eigen risico

Sowieso geldt bij de meeste verzekeraars een hoger eigen risico bij stormschade. Je moet er dus rekening mee houden dat je zelf een deel van de schade moet betalen, zelfs wanneer je het eigen  risico hebt afgekocht. Toch zonde van je geld wanneer je deze schade had kunnen voorkomen. Daarnaast zijn er verzekeraars die schade uitsluiten aan bijvoorbeeld tuinmeubelen wanneer deze voorkomen hadden kunnen worden door ze binnen te zetten. Als dan je net nieuwe tuinset van €1000,- er vandoor gaat in de storm, dan baal je wel even…

Autoverzekering

Schade aan je auto door rondvliegende takken of dakpannen? Deze schade valt veelal onder de beperkt casco dekking (en volledig casco / all risk). Heb je deze? Dan zal je autoverzekeraar de schade vergoeden. Heb je alleen de verplichte WA-verzekering? Dan is deze schade in principe voor je zelf. Soms lukt het om de eigenaar van bijvoorbeeld een rondvliegende dakpan aansprakelijkheid te stellen. Wanneer er bijvoorbeeld slecht onderhoud gepleegd is aan het dak. Is het niet duidelijk wat de schade heeft veroorzaakt en je hebt geen beperkt casco verzekering, dan zul je zelf voor de kosten opdraaien. Immers, je hebt zelf geen verzekering en je kan ook niet iemand anders aanspreken voor de schade. Voorkomen? Niet iedereen heeft natuurlijk een eigen garage waarmee je dergelijke schades kunt voorkomen. Wat je dan toch kunt doen? Parkeer bijvoorbeeld net even verderop zodat je niet net naast die dikke boom staat.

Voorkomen is beter dan genezen

Toch is het fijn dat je bij te voorkomen schade goed verzekerd bent. Wil je weten hoe je verzekerd bent en of dit voor jouw situatie passend is? Neem contact op met je verzekeringsadviseur. Hij of zij kan je helpen een passende verzekering te vinden voor jouw situatie.

Direct een afspraak maken