Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Rentemiddeling bij steeds minder geldverstrekkers mogelijk

Rentemiddeling was begin dit jaar bij ongeveer de helft van de geldverstrekkers mogelijk. Voor veel consumenten is rentemiddeling een laagdrempelige manier tegen lage directe kosten om hun hoge hypotheekrente bij hun huidige geldverstrekker om te zetten tegen een veel lagere rente en zo zekerheid te krijgen over hun maandlasten voor een nieuwe lange periode.

Sinds 1 juli geldt er nieuwe wetgeving waardoor geldverstrekkers alleen het echte financiële nadeel dat zij lijden, mogen doorrekenen aan de klant. Dat betekent concreet dat ze bij rentemiddeling geen extra rente-opslag meer mogen rekenen van meestal 0,2%.

Deze nieuwe wetgeving leek dus gunstig uit te pakken voor consumenten, maar inmiddels zijn er al vijf geldverstrekkers tijdelijk of permanent gestopt met het aanbieden van rentemiddeling. Het betreffen AEGON, ASR, NIBC Direct, Obvion en Rabobank.

Dat betekent dat bij slechts ongeveer 1 op de 3 geldverstrekkers rentemiddeling nog mogelijk is. Slechts een paar van die geldverstrekkers hebben in hun algemene voorwaarden staan dat je recht hebt op rentemiddeling. Dat betekent dat het gros van de geldverstrekkers die nog wel rentemiddeling aanbieden zelf kunnen bepalen of en wanneer ze die optie willen stopzetten.

Maak direct een afspraak