Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

PERSBERICHT - Van Bruggen Adviesgroep lanceert Chinese hypotheek

UPDATE - Van Bruggen stuit tegen Chinese muur: tóch geen Chinese hypotheek. De aandacht voor de Chinese hypotheek die per 1 april gelanceerd zou worden, was overweldigend. Uiteraard ging het hier om een 1 april grap.

Vanaf volgende week is het mogelijk om via Van Bruggen Adviesgroep een hypotheek af te sluiten waarbij de geldverstrekker een Chinese Bank zal zijn.

De naam van de bank wordt volgende week bekend. Het gaat om een annuïtaire en aflossingsvrije hypotheek, waarbij het mogelijk is om tot 100% van de marktwaarde aflossingsvrij te financieren, ook voor starters. De desbetreffende Chinese Bank biedt Van Bruggen Adviesgroep de mogelijkheid om met een huismerk product op de markt te komen, waarbij de toezegging is dat er ongelimiteerd obligo uitgezet mag worden in 2019.

Gezien de stabiliteit op de Nederlandse huizenmarkt, de te behalen marges en de extreem lage default percentages, is toetreden tot deze markt voor banken met een balans en fundingstructuur die afwijkt van de Europese richtlijnen, erg interessant. Nadat de laatste wettelijke belemmeringen weggenomen zijn, is de weg vrij voor deze toetreding.

Een uniek moment voor de Nederlandse hypotheekmarkt

Michiel Meijer, algemeen directeur Van Bruggen Adviesgroep: “Na het eerste contact met deze geïnteresseerde bank, duurde het ongeveer een jaar alvorens we alles geregeld hadden en het bekend mochten maken. Ik ben enorm trots op het feit dat het Van Bruggen Adviesgroep is gelukt om als eerste een hypotheekproduct met een Chinese bank op de markt te brengen. De contacten waren vanaf het begin constructief, de focus lag steeds op voorwaarden en een hypotheekrente die echt invulling geeft aan de huidige consumentbehoeften. Vandaar dat we ook voor starters 100% aflossingsvrij mogelijk wilden maken en de hypotheekrente ruim 1% onder de huidige hypotheekrentes in de Nederlandse markt komt te liggen (uitgaande van de 10 en 20 jaar vast tarieven). Onze Chinese funder is ondernemend ingesteld, wil meer exposure in Europa en vindt de Nederlandse hypotheekmarkt vergelijkbaar met de horecabranche. Volume, veel distributieplekken en een spetterend marketing vuurwerk, daarmee gaan zij het verschil maken. Dit sluit perfect aan bij de strategie van Van Bruggen Adviesgroep.”

Volgende week bekendmaking aanbieder

Onderdeel van de afspraken is dat in China de bank als eerste bekend wordt gemaakt alvorens de naam van de bank hier in Nederland genoemd wordt. Naar verwachting mogen wij volgende week de naam van de aanbieder bekendmaken. De eerste hypotheekoffertes mogen vanaf aanstaande maandag uitgebracht worden.

Over Van Bruggen Adviesgroep

Als landelijke organisatie met onafhankelijke, financieel adviseurs heeft Van Bruggen Adviesgroep een duidelijk hoofddoel: dé meest klantvriendelijke dienstverlener van Nederland worden én bij alle life-events altijd het verschil kunnen maken voor de klant. Naast financieel advies biedt zij ook makelaardijdiensten, zodat de klant op één adres terecht kan voor alle zaken rond de koop of verkoop van een huis.

----------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de algemeen directeur Michiel Meijer van Van Bruggen Adviesgroep: 06 41 60 42 03 of mmeijer@vanbruggen.nl.