Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Open Huizen Dag 30 maart

Zaterdag 30 maart is van 11.00u tot 15.00u de NVM Open Huizen Dag, waarbij verkopers huizen openstellen voor bezichtiging voor geïnteresseerde kopers.
Volgens de NVM zijn ongeveer 10.000 huizen op 30 maart te bezichtigen tijdens de Open Huizen Dag. Dat komt neer op ongeveer 1 op de 4 te koop staande woningen.

Ken je financiële ruimte

Of je nu een starter bent of doorstromer, of je nu een huis bezoekt tijdens de Open Huizen Dag of een gewone bezichtiging; zorg dat je eerst bij een financieel adviseur bent geweest en je financiële ruimte weet. De meeste mensen kiezen er tegenwoordig voor om de rente 20 jaar vast te zetten. Als jij ook voor zekerheid wilt kiezen, zorg er dan ook voor dat je vóóraf een berekening hebt laten maken van je hypotheekmogelijkheden op basis van een 20 jaar vaste hypotheekrente.

Kopen voor verkoop

In de huidige markt zien we dat steeds meer mensen eerst een nieuw huis willen kopen en dan pas hun eigen huis gaan verkopen. Een lastig element voor de financiering van de nieuwe woning is dan wel dat je niet precies weet hoeveel overwaarde je in je huidige woning hebt zitten. Dat is geen probleem als je op basis van je inkomen(s) voldoende hypotheek kunt krijgen, maar vaak is (een deel van) de overwaarde nodig om de financiering rond te krijgen.

Overbruggingskrediet

Dit kan opgelost worden met een overbruggingskrediet. Houd er wel rekening mee dat geldverstrekkers verschillende manieren hanteren voor het bepalen van de maximale hoogte van het overbruggingskrediet. Heb je opgebouwde waarde in een spaar- of beleggingspolis dan het is nog extra opletten op de voorwaarden van de geldverstrekkers.

Maak een afspraak

Ook hier geldt dat het verstandig is om vóór je een nieuw huis gaat kopen je in te laten lichten door je financieel adviseur. Hij kan je informeren over de mogelijkheden om de overwaarde en/of de opgebouwde spaar- of beleggingswaarde in je hypotheek te gebruiken voor verlaging van de hypotheek op de nieuwe woning.

Maak direct een afspraak