Hoe profiteer jij van jouw overwaarde? Download ons gratis whitepaper hier.

PERSBERICHT: Wijzigen hypotheek: gemiddelde besparing € 439 per maand blijkt mogelijk

Geschreven door: Michiel Meijer Algemeen Directeur

Apeldoorn, 1 juli 2019 – Van Bruggen Adviesgroep heeft de afgelopen drie maanden gemiddeld € 439 bruto per maand bespaard voor haar klanten. Dit betekent voor de klant een besparing van ruim € 5200 per jaar. Deze besparing zat voornamelijk in het oversluiten van de hypotheek. Dit blijkt uit een steekproef op basis van de hypotheekwijzigingen van klanten van Van Bruggen Adviesgroep in de afgelopen drie maanden.

Bizarre besparingen

Vanuit meerdere klant-voorbeelden van financieel adviseurs door het hele land, zijn recente wijzigingen in hypotheken naast elkaar gelegd. Uit dit onderzoek blijkt dat bedragen van €300 en €600 niet ongebruikelijk zijn voor de besparing op de maandlasten. Vooral in de regio Noordoost zijn er relatief veel consumenten die hun maandlasten drastisch naar beneden kregen.

Consumenten die in de periode 2009 tot en met 2012 de rente voor 10 jaar vast hebben gezet, betalen waarschijnlijk een hoge rente van 4 à 5%. Op dit moment staat de gemiddeld 10 jaar vaste hypotheekrente met NHG onder de 1,7% (zonder NHG is dat 2,15%). Wanneer men sinds het afsluiten van de hypotheek niet meer is verhuisd en men heeft de hypotheek sindsdien niet meer aangepast (oversluiten of rentemiddeling), dan valt er nu of in de toekomst in veel gevallen dus veel te besparen op de hypotheeklasten. Gemiddeld is dat dus € 439 per maand.

Extra zekerheid voor de toekomst én besparen

Inmiddels gaat het bij ruim 1 op de 3 hypotheken niet meer om de financiering van een woning maar om een oversluiting. De reden voor oversluiten is vaak tweeledig; het verlagen van de maandlasten, maar ook omdat men de zekerheid wil hebben dat ze voor een lange periode de huidige, lage hypotheekrente kunnen vastzetten. De één gebruikt de besparing voor een verbouwing, de ander zet het geld opzij om vaker op vakantie te gaan. De hypotheekrente is nog altijd historisch laag, dus dit maakt het aantrekkelijk om over te sluiten.

Over Van Bruggen Adviesgroep

Als landelijke organisatie met onafhankelijke, financieel adviseurs heeft Van Bruggen Adviesgroep een duidelijk hoofddoel: dé meest klantvriendelijke dienstverlener van Nederland worden én bij alle life-events altijd het verschil kunnen maken voor de klant. Naast financieel advies biedt zij ook makelaardijdiensten, zodat de klant op één adres terecht kan voor alle zaken rond de koop of verkoop van een huis.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michiel Meijer van Van Bruggen Adviesgroep:

mmeijer@vanbruggen.nl