Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

De dure decembermaand: Black Friday, Sinterklaas en Kerst

Afgelopen vrijdag hadden we Black Friday en vandaag Cyber Monday. Op Cyber Maandag bieden sommige webshops extra hoge kortingen. Maar wees voorzichtig met al die kortingen. De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan, waaruit blijkt dat er veel nepaanbiedingen tussen zitten. Voorkom dat je genept wordt en controleer bijvoorbeeld de prijs met de prijs bij andere winkels.

December cadeaubudget

Hoe voorkom je nu dat je aan het eind van de maand er achter komt dat er toch veel meer geld doorheen is gegaan dan je voor ogen had? Maak een begroting voor de maand december. Bepaal je cadeaubudget en zorg er vervolgens ook voor dat je bijhoudt hoeveel inkopen je gedaan hebt en wat die gekost hebben. Houd niet alleen rekening met cadeautjes, maar ook met extra uitgaven voor bijvoorbeeld het kerstdiner, de kerstboom, de kerstversiering en vuurwerk.

Bespaartips

Nog een paar tips om te besparen op de uitgaven voor cadeaus: ruil speelgoed of kijk eens naar tweedehands speelgoed (een kind is er meestal net zo blij mee), koop nuttige cadeaus, en vergelijk prijzen van winkels (kopen bij meerdere winkels is misschien minder praktisch, maar vergelijken kan wel in de portemonnee schelen).
Hier vind je nog meer bespaartips om bijvoorbeeld te besparen op je vaste lasten.