Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Laat berekenen wat u in 2019 kunt lenen

Hoeveel kan ik lenen en kopen?

Heeft u verhuisplannen voor 2019? Maak dan nu een afspraak met uw Van Bruggen Adviesgroep-adviseur om te laten berekenen hoeveel hypotheek u kunt krijgen in 2019 op basis van uw inkomen. In combinatie met een inschatting van de overwaarde krijgt u een goed beeld hoeveel geld u kunt besteden aan een nieuwe woning.

Maak direct een afspraak

Meer lenen?

Dankzij de nieuwe hypotheeknormen kunnen de meeste huishoudens met hetzelfde inkomen hetzelfde lenen als in 2018 en sommigen zelfs iets meer. Op onze website moeten wij nog de berekeningswijze van 2018 aanhouden maar als u al wilt weten wat u mogelijkheden zijn in 2019 dan kan één van onze adviseurs die berekening alvast voor u maken.

Overwaarde vergroot uw financiële mogelijkheden

In tegenstelling tot starters profiteren de meeste mensen die verhuizen naar een andere woning van de grote prijsstijgingen in de laatste jaren. Want dankzij de prijsstijgingen van rond de 8 à 9% in de afgelopen jaren is de overwaarde in de huidige woning vaak fors gestegen. Die overwaarde mag u optellen bij wat u maximaal kunt lenen en dan weet u hoeveel u te besteden heeft. Daarbij moet u uiteraard ook rekening houden met bijkomende kosten. Onze adviseurs rekenen u graag voor welke koopsom een nieuwe woning ongeveer mag hebben.
Wist u dat als u nu nog een hoge hypotheekrente betaalt, u in de meeste gevallen bij verhuizen boetevrij deze oude hoge hypotheekrente mag inruilen voor de huidige lage hypotheekrente?

NHG-grens omhoog naar € 290.000

De NHG-grens gaat in 2019 omhoog van € 265.000 naar € 290.000, waardoor in ieder geval tijdelijk even meer woningen binnen de NHG-grens vallen.

Maak direct een afspraak