Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Aflossingsvrije hypotheek: een tikkende tijdbom?

Voor nu lage maandlasten door een deel van de hypotheek niet af te lossen: dé reden voor veel mensen om in het verleden te kiezen voor de aflossingsvrije hypotheek.
Maar wist u dat uw bank na de looptijd van 30 jaar naar uw (pensioen)inkomen kan vragen om te bepalen of u de lening dan nog mag verlengen?

Door het vervallen van de hypotheekaftrek kan bovendien uw netto maandlast met honderden euro’s omhoog gaan. De bank kan eisen dat u de lening (vervroegd) moet aflossen of dat u de woning moet verkopen.

Maak direct een afspraak

Dan verkoop ik toch mijn woning?

Uw woning verkopen is niet altijd de oplossing. Senioren willen vaak niet meer verhuizen en u moet tenslotte ook dan ergens wonen. En uw huurlasten kunnen wel eens
hoger uitpakken dan uw hypotheeklasten. Dan kan uw overwaarde snel verdampen.

Beleggingselement

Een beleggingshypotheek is in feite een aflossingsvrije hypotheek, die wordt afgelost vanuit de beleggingen. Maar wat als het resultaat van uw beleggingen achterblijft, en u de lening niet geheel kunt aflossen?

Geen of een slechte pensioenregeling? 

Als uw pensioen lager uitvalt dan verwacht, kunt u dan uw woonlasten nog betalen? Dit kan tegenvallen door de slechte beleggingsresultaten van de afgelopen jaren, maar ook door een scheiding, wisselen van baan of omdat u ZZP-er bent en weinig of geen pensioen heeft opgebouwd.

Stel advies niet meer uit! 

Wacht niet tot het einde van uw looptijd. Let er op dat geldverstrekkers vanaf uw 57e jaar bij een hypotheekaanpassing rekening gaan houden met uw pensioeninkomen. Omdat het pensioeninkomen vaak lager is, veroorzaakt dat in veel gevallen problemen bij verlenging van uw lening.

Wees op tijd! U kunt nu nog profiteren van de lage rente, want of de rente over een paar jaar ook nog zo laag staat… Kom in actie en vervang samen met ons die tikkende tijdbom voor zekerheid.

Maak direct een afspraak

Gaat u in 2031 met pensioen en heeft u een aflossingsvrije hypotheek? Dan is dit belangrijk voor u om te weten.