Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Besparen op uw overlijdensrisicoverzekering?

Overlijden. niemand wil er graag aan denken. Maar een overlijden heeft naast de enorme emotionele gevolgen ook ingrijpende financiële gevolgen voor de nabestaande(n). 

Een overlijdensrisicoverzekering beschermt uw nabestaanden tegen deze financiële problemen bij overlijden. Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering is één stap. Minstens net zo belangrijk is om te controleren of de afgesloten dekking nog wel aansluit bij uw huidige persoonlijke situatie.

Juiste dekking
Heeft u jaren geleden een overlijdensrisicoverzekering afgesloten? Dan is het de tijd om die eens na te laten kijken. De afgelopen jaren zijn de premies fors gedaald. Hoe langer geleden u heeft afgesloten, hoe groter de besparing kan zijn. In sommige gevallen is meer dan een halvering van de premies mogelijk. Extra aflossing op uw hypotheek bijvoorbeeld zorgt voor een minder hoge dekking en daarmee een lagere premie. Of is uw inkomens- of gezinssituatie gewijzigd? Ook dan gaat de dekking wellicht omlaag waardoor u premie bespaart. In andere gevallen moet misschien de dekking juist omhoog. Dan betaalt u wellicht wat meer per maand, maar u bent dan in ieder geval wel weer goed verzekerd.

Gestopt met roken?
De afgelopen jaren zijn veel mensen gestopt met roken. Was u bij het afsluiten van de overlijdensrisicoverzekering nog een roker en bent u nu gestopt, dan kunt u waarschijnlijk extra veel premie besparen.

Maak een afspraak met onze adviseur om te kijken of uw verzekering nog bij u past.

Maak een afspraak