Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Lage spaarrente, toch rendement

De spaarrente ligt laag. Soms zelfs onder de 1%. Maar, wat doen we dan met ons spaargeld? Zijn er manieren om hier toch rendement uit te halen? Lees onderstaand een aantal tips.

Energiezuinig
Wanneer u geld investeert in de optimalisatie van uw woning moet u enerzijds betalen, maar anderzijds verdient u weer geld. Denk hierbij eens aan het energiezuinig maken van uw huis door bijvoorbeeld zonnepanelen, goede isolatie of dubbelglas. Dankzij de lagere energierekening zal u uw investering weer terug verdienen en op den duur misschien zelfs winst maken. 

Aflossing hypotheek
Het is heel goed mogelijk dat u meer rente betaalt over uw  hypotheek dan u ontvangt over uw spaarrente. Aflossen is dan rendabeler dan sparen. Houd wel rekening met het deel van de rente welke u, via de hypotheekrenteaftrek, terugkrijgt van de fiscus. 

Aflossing schulden
Heeft u kredieten lopen waar u een flinke rente over betaalt?
Los deze af! De rente op uw spaarrekening ligt waarschijnlijk lager dan de rente welke u maandelijks kwijt bent aan dergelijke leningen.

Onder het matras

Uit frustratie over de lage spaarrente zijn er mensen die
hun geld van de bank halen en dit onder het matras verstoppen.
Wanneer u hier over nadenkt, bedenk u dan ook dat u
hiermee flinke risico’s loopt. Bij brand of inbraak bent u het gespaarde bedrag kwijt. Daarnaast is het strafbaar om meer dan €500,-  in huis te hebben wanneer dit niet is aangegeven bij de fiscus.