Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Verlaging NHG grens?

Wat is NHG? En wat is dan de verlaging van de NHG grens? Wij leggen het u graag uit.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is de naam van de garantie die u kunt krijgen als u een lening afsluit voor het kopen of verbouwen van een woning.NHG geeft banken meer zekerheid over de aflossing van uw hypotheek bij hypotheken tot € 265.000,-.
Het voordeel is dat u een korting ontvangt op de rente die u normaal gesproken zou betalen. De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen kan voor u garant staan. Bij een eventuele gedwongen verkoop kan de stichting in bepaalde situaties de ontstane restschuld terugbetalen aan de geldverstrekker. Voor deze zekerheid betaalt u een vergoeding aan de stichting. Meer informatie hierover leest u op de website www.nhg.nl.

Met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) geeft u uw geldverstrekker dus zekerheid dat uw hypotheekschuld wordt terugbetaald. U kunt NHG krijgen als u een lening afsluit voor het kopen van een woning, maar ook als u al een eigen woning bezit en deze wilt verbouwen (kwaliteitsverbetering).

NHG verlaging
Zoals eerder aangegeven geeft NHG banken meer zekerheid over de aflossing van uw hypotheek bij hypotheken tot € 265.000,-  Echter, per 1 juli 2015 wordt dit bedrag verlaagd naar €245.000,-. De NHG grens zal dan dus €20.000,- lager zijn.