Hoe profiteer jij van jouw overwaarde? Download ons gratis whitepaper hier.

Verlaging NHG grens?

Wat is NHG? En wat is dan de verlaging van de NHG grens? Wij leggen het u graag uit.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is de naam van de garantie die u kunt krijgen als u een lening afsluit voor het kopen of verbouwen van een woning.NHG geeft banken meer zekerheid over de aflossing van uw hypotheek bij hypotheken tot € 265.000,-.
Het voordeel is dat u een korting ontvangt op de rente die u normaal gesproken zou betalen. De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen kan voor u garant staan. Bij een eventuele gedwongen verkoop kan de stichting in bepaalde situaties de ontstane restschuld terugbetalen aan de geldverstrekker. Voor deze zekerheid betaalt u een vergoeding aan de stichting. Meer informatie hierover leest u op de website www.nhg.nl.

Met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) geeft u uw geldverstrekker dus zekerheid dat uw hypotheekschuld wordt terugbetaald. U kunt NHG krijgen als u een lening afsluit voor het kopen van een woning, maar ook als u al een eigen woning bezit en deze wilt verbouwen (kwaliteitsverbetering).

NHG verlaging
Zoals eerder aangegeven geeft NHG banken meer zekerheid over de aflossing van uw hypotheek bij hypotheken tot € 265.000,-  Echter, per 1 juli 2015 wordt dit bedrag verlaagd naar €245.000,-. De NHG grens zal dan dus €20.000,- lager zijn.