Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Bespaar je mee?

Geld (be)sparen kan op heel veel verschillende manieren. Van aanbiedingen shoppen in de supermarkt, tot slim omgaan met rentes en belastingvoordelen op vaste lasten. Financieel adviseur Desirée de Bondt neemt je mee in de wereld van besparen. Bespaar je mee?

desiree-de-bondt

Voor deze blog ging ik op zoek naar de betekenis van besparen. Het viel mij op dat veel synoniemen van besparen heel negatief zijn: beknibbelen, bezuinigen, versoberen… Zelf zie ik besparen juist als iets heel positiefs. Besparen betekent voor mij: minder geld uitgeven aan ‘onbelangrijke’ dingen, zodat er méér overblijft voor de leuke en/of verstandige zaken.

Geld over, of meer waar voor je geld?

Een laagdrempelige manier om te besparen, is door bij je dagelijkse boodschappen goed op koopjes te letten en alle supermarkten af te struinen op zoek naar goede deals. Een groot nadeel daarvan is dat supermarkten ingericht zijn om jou te verleiden, met het risico dat je méér koopt dan je eigenlijk nodig hebt. Voor minder geld. Want besparen betekent niet per se dat je geld overhoudt, het kan ook betekenen dat je meer kunt kopen voor je geld. Weeg steeds voor jezelf af: is dit een nuttige aankoop?

Nieuw rentevoorstel

Loopt de rentevaste periode van jouw hypotheek binnenkort af? Dan ben jij misschien één van de gelukkige Nederlanders bij wie binnenkort een nieuw rentevoorstel op de mat valt. Je verheugt je er vast nu al op, want bij je buren scheelde het een fors bedrag per maand. Weet jij al wat je gaat doen met deze besparing? Ga je ruimer leven? Of sparen? Misschien is een financiële meevaller wel heel erg welkom, omdat je studerende kinderen hebt die handenvol geld kosten.

Klaar voor de toekomst

Wat zou je ervan vinden om deze besparing nóg groter te maken? Misschien heb je nog een aflossingsvrij deel binnen je hypotheek. Wij merken dat veel mensen zich hier zorgen over maken. Zet dan nu (een deel van) de besparing in om extra af te lossen en er zo voor te zorgen dat je tijdens je pensioen blijvend lagere lasten hebt. Je merkt nu niet zo veel van de besparing, maar in de toekomst zijn jouw lasten wél een stuk lager. Je profiteert dus langer van deze financiële meevaller.

Geld besparen tijdens een kopje koffie?

Ook als jouw rente nog een aantal jaar vaststaat, zijn er waarschijnlijk volop mogelijkheden om geld te besparen. Een gesprek met je financieel adviseur - onder het genot van een kopje koffie - levert je al gauw een besparing op. Vraag dan meteen of hij de premies van je verzekeringen naloopt. Bij Van Bruggen Adviesgroep hoef je dat niet eens te vragen; het hoort er gewoon bij. Dat bespaart je dan weer tijd…

Maak direct een afspraak