Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Huis gevonden!

Het verschilt een beetje per regio, maar het is al lang niet meer zo dat alleen in de grote steden de woningen als zoete broodjes over de toonbank vliegen.  

desiree-de-bondt

Het aanbod wordt schaarser, de koopsom steeds hoger, het aantal gegadigden voor die ene droomwoning steeds meer... Wat moet u doen; de eerste woning die jullie hadden gezien ging aan jullie neus voorbij, de makelaar belde op weg naar de bezichtiging dat de woning was verkocht. Bij de tweede woning mochten jullie het bod in een envelopje doen in de hoop dat het voldoende was helaas, weer niet. Een bod dat vele duizenden boven de vraagprijs ligt en dan maar geen ontbindende voorwaarden?

De meeste huizen worden allang niet meer tegen een reële prijs verkocht; schaarste, gekte en emotie voeren het bod op. Risico’s worden genomen...tijd voor specialisten op dit gebied, zou ik zeggen.

Vaak helpt het om een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Hij behoedt u voor een aankoop op basis van emotie of wijst u in ieder geval op het feit dat de geboden som niet overeenkomstig de werkelijke waarde is. De uiteindelijke beslissing ligt dan toch bij jullie, maar dan heeft u de risico’s overwogen en een bewuste keuze gemaakt.

Vaak krijgt u ook gesouffleerd dat u meer kans maakt als u de ontbindende voorwaarden laat zitten. Wat doet u? Het is tenslotte uw droomhuis In mijn praktijk adviseer ik mijn klanten om vast te houden aan die ontbindende voorwaarden. Alleen in een enkele zaak waarin ik 100% zeker weet dat het niet mis kan gaan, stem ik in met het laten vervallen van deze voorwaarden. De risico’s zijn te groot. Krijgt u uw financiering toch niet rond, dan bent u 10% van de toch al hoge koopsom verschuldigd. Daar zit u natuurlijk niet op te wachten!

In deze overspannen markt is het dus van belang dat u mensen om u heen verzamelt die kennis van zaken hebben, bij wie u uw vragen kunt voorleggen, advies kunt inwinnen en met wie u snel kunt schakelen. Een aankoopmakelaar kan het verschil maken. Hij weet welke wegen te bewandelen en kent de plaatselijk makelaars. Zo heeft u zomaar een voorsprong op alle andere gegadigden! Van Bruggen Adviesgroep is een partij waar we al deze expertise onder één dak hebben, al dan niet in samenwerking met een goede lokale makelaar.

Ja, zult u denken, dat is weer een extra kostenpost, ik moet al zoveel eigen geld meenemen voor de kosten koper. Dat klopt, een aankoopmakelaar werkt niet voor niets.

Toch zult u zien dat deze man of vrouw zichzelf terugverdient en voorkomt dat uw droomhuis een nachtmerrie wordt. Bovendien is er vaak een combitarief mogelijk. Gewoon even vragen!